Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Luisterfragmenten
Direct te beluisteren Luisterfragmenten:
Titel: Een schitterende slangenkuil
Auteur: Ton Verlind
Stemacteur:
Rubriek(en): Geschiedenis Verhalenbundels

Krant, radio, televisie, social media: ze opereren permanent in een slangenkuil van belangen. Ze onthullen, vertellen de verzwegen verhalen, beschrijven kongsi’s en zijn er zelf onderdeel van. Mediaorganisaties en hun journalisten kunnen door onderwerpen te agenderen wel of niet het verschil maken. Meestal doen ze goede dingen, soms berijden ze het verkeerde spoor maar uiteindelijk zijn ze – als alle andere veiligheidskleppen hebben gefaald – in de democratie de laatste verdedigingslinie van de burgerlijke vrijheid en daardoor onmisbaar. Ik opereerde in die slangenkuil. Als journalist, maar ook als directeur van een omroep, en zo leerde ik de verschillende kanten kennen van dezelfde medaille. Soms hoorde ik bij de jagers, dan weer was ik zelf de prooi.

Het brengt me tot deze conclusie: ‘Het is een fascinerende en daardoor schitterende slangenkuil’. Dit boek beschrijft mijn herinneringen aan vijftig jaar journalistiek, vanaf de eerste dagdromen, daarna met de voeten in de klei tot in de top van de omroep.

Dit verhaal beslaat de periode van 1965, toen ik begon als lokaal correspondent van Dagblad De Stem in Breda, tot en met 2007, toen ik stopte als mediadirecteur van de KRO. Na 2007 stelde ik als media-adviseur mijn kennis ten dienste van hen die vinden dat hun verhaal om wat voor reden dan ook niet voldoende wordt gehoord.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Vinpressions
Auteur: Hubrecht Duijker
Stemacteur: Rudolf Bijleveld
Rubriek(en):

Kijk- en luisterboek. De schilderijen van Hubrecht Duijker vindt u op www.daveyjonespublishing.nl
VINPRESSIONS, een reis om de wereld in 80 wijnen en kunstwerken, onder leiding van ’s werelds enige vinpressionist, Hubrecht Duijker. Die niet alleen impressies van wijnen verwoordt, maar ook landschappen, zeezichten en stillevens schildert.
Hubrecht verrijkt zijn tekstminiaturen van 80 wijnen en wijnstreken op creatieve wijze met even zovele visuele impressies. Zodoende komt de wijnwereld in woord en beeld voorbij, van Grüner Veltliner uit Oostenrijk tot Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland, en van Provençaalse rosé tot Kaapse Pinotage.
Vinpressions is bestemd voor alle wijnliefhebbers die ook liefde voor de kunst hebben.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De Gulden Duvel en de Brief
Auteur: Natascha Hoiting
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Geschiedenis Romans Spanning

Amsterdam 1667. Nicolas van Raeven, een gerespecteerd handelaar in schilderijen, wordt gevraagd te helpen bij het oppakken van een heler van gestolen kunst. Al snel weet hij met hem in contact te komen en een band met hem op te bouwen. Een schilderstuk, ooit gemaakt door zijn vader, zal worden gestolen en Nicolas moet dat verhinderen. Hij raakt ongewenst betrokken bij de Slag bij Chatham waar hij de moord op een van de belangrijkste helden van de Republiek moet zien te voorkomen. Een historische roman over verraad in de roerige tijden rond de tweede Engelse oorlog.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Larissa en Laurent
Auteur: Mathieu van Bergen
Stemacteur: Gerretje de Fouw
Rubriek(en): Psychologie Romans

Larissa & Laurent is het verhaal van twee mensen, die elk op hun manier vechten om hun leven op een zinvolle wijze vorm te geven, ondanks de leegte die ze ervaren. Larissa, is een emotioneel labiele jonge vrouw met suïcidale neigingen en Laurent, een ietwat narcistische psychotherapeut met een goedlopende praktijk maar een armzalig privéleven. Vanaf het moment dat Larissa hulp zoekt bij Laurent komen zijn problemen meedogenloos aan het licht. Beiden komen in een emotionele achtbaan terecht, waarin elk antwoord vragen oproept. Oplossingen en de wanhoop strijden om voorrang.
 
Een vlot geschreven, bijna voyeuristisch verhaal dat de lezer door een boeiend labyrint van menselijke relaties en interacties leidt, met bijtijds de nodige herkenning, maar waarin ook de humor niet ontbreekt. Een boek dat pas begint wanneer je het uit hebt. Een must-read voor de ware liefhebber van psychologische romans.

Mathieu van Bergen, geboren te Antwerpen, studeerde Sociale Wetenschappen en Management. Zijn passie voor het schrijven begon al in zijn prille jeugd, maar bleef in eerste instantie beperkt tot het schrijven van korte verhalen en essays. In 2008 debuteerde hij met de thriller Het Vlindereffect (in 2014 vertaald in het Engels). In zijn verdere werk maakt hij een bewuste keuze voor de psychologische roman. Zo ook in Larissa & Laurent, een psychologische roman pur sang. Een genre dat hem op het lijf geschreven is en dat hij tot op de dag van vandaag trouw is gebleven. Van Bergens bijzondere interessegebied is de grillige (schijn)logica van het menselijk gedrag.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Zonnemeisjes
Auteur: Hedwig Meesters
Stemacteur: Pamela van der Wal
Rubriek(en): Romans Romantiek Spanning

Sinds de dood van haar zusje Micky, worden de gedachten van de Kitty Klaarhout (37) beheerst door schuld. Ze kan het gevoel niet loslaten dat ze de dood van Micky kon voorkomen. Op een dag ontvangt ze een uitnodiging voor het verjaardagsfeest van haar oude buurjongen Gijs, op wie ze als tiener verliefd was. Haar eerste gedachte is dat Gijs iets van haar wil. Het weerzien krijgt een wending die het leven van alle betrokkenen op zijn kop zet.

===> Luisterfragment <===

Titel: Bliksem
Auteur: Cobi Oosterling
Stemacteur: Rudolf Bijleveld
Rubriek(en): Romantiek Streekroman

Donkere wolken pakken zich samen boven de rivier de Lek als het vrachtschip van Alfred Fentenaar het kribbaken ziet. Nog acht seconden, nog zeven, nog zes, en dan komt ie. Onweer en bliksem zorgen voor een omslag in zijn hoofd. Zijn gedachten gaan terug naar die avond, zestien jaar geleden, die vreselijke avond, het begin van een jarenlang verlangen naar zijn tweelingbroer.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Vossemar
Auteur: Cobi Oosterling
Stemacteur: Rudolf Bijleveld
Rubriek(en): Romantiek Streekroman

Iedereen vindt Marie - iedereen noemt haar Vossemar vanwege haar gezicht als een vos - een beetje vreemd. Ze draagt altijd een lange jas en afgesleten schoenen, heeft piekerig haar en maar een paar tanden in haar mond. Ze woont in een klein houten hutje buiten het dorp. Vossemar weet en ziet dingen, die anderen niet weten en zien. Zo zag ze dat een man werd vermoord, maar nog veel meer.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Een leerrijke omgeving
Auteur: Walter van de Calseyde
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Biografie Verhalenbundels

"Niets is verheffender voor de ontwikkeling van de jonge mens dan wat pedagogen tegenwoordig 'een leerrijke omgeving' noemen. In mijn jeugd bestond die omgeving hoofdzakelijk uit café Schuttershof. Behalve door Johnny Hoes ben ik door de Heikrekels grootgebracht, met diepzinnige levensvragen als 'Waarom, waarom, waarom'.
En onbaatzuchtige moederliefde is er ingeramd door ene Heintje die, in plaats van fatsoenlijk naar school te gaan, de hele dag dwars door onze muur heen 'Mama' jankte."

Walter van de Calseyde schrijft en redigeert al ruim 20 jaar teksten voor velerlei organisaties en bedrijven. Off the record vertelt hij graag mooie verhalen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Enkele daarvan zijn nu gebundeld in dit boekje. 'Een leerrijke omgeving'.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het beste uit Wynia s Week 2020
Auteur: Syp Wynia
Stemacteur: Rudolf Bijleveld
Rubriek(en): Geschiedenis Waargebeurde verhalen Verhalenbundels

Wynia’s Week is een onafhankelijk digitaal weekblad met artikelen en opiniestukken op het gebied van politiek, economie, maatschappij en cultuur. Elke zaterdagochtend verschijnt een nieuwe editie, waarin actuele ontwikkelingen kritisch onder de loep worden genomen door een team van gerenommeerde auteurs, onder auspiciën van de bekende journalist / tv-persoonlijkheid Syp Wynia. In het turbulente jaar 2020, dat aanvankelijk argeloos begon, maar uiteindelijk een kanteljaar werd, gebeurde van alles: de wereld werd getroffen door corona, de Amerikaanse identity politics waaide over naar Europa en zorgde ook in ons land voor verhitte discussies, waardoor het draagvlak voor Zwarte Piet nóg verder afnam. Black Lives Matter werd een hype. Wereldwijd werden er onder luid gejuich standbeelden van Columbus en andere vermeende slavendrijvers van hun sokkel getrokken. De vergaande coronamaatregelen dreven talloze ondernemers tot wanhoop en zette verveelde probleemjongeren aan tot brandstichting en vernieling. Een Mohammed-cartoon leidde in Frankrijk tot moorden en onthoofdingen. En ondertussen vroeg ons kabinet zich af of er binnen het Nederlandse bedrijfsleven wel voldoende ‘culturele diversiteit’ was. Wynia’s Week volgde al dit nieuws op de voet en liet daar een scherpe analyse op los. Dit leidde tot spraakmakende artikelen van vooraanstaande auteurs als Eduard Bomhoff, Piet Emmer, Chris Rutenfrans, Syp Wynia en Theodore Dalrymple. Maar ook gedreven nieuwkomers als Sujet Shams, Wouter Roorda en Coen de Jong kwamen aan het woord. Het Beste uit Wynia’s Week 2020 bevat 46 artikelen over alle belangrijke thema’s die het afgelopen jaar de revue zijn gepasseerd. De bundel kan daarom met recht worden beschouwd als dé ultieme kroniek van coronajaar 2020.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De vloek van de Hongaarse familie Moor
Auteur: Ibolya Moor
Stemacteur: Lilian Swartjes
Rubriek(en): Romans Spanning

De vader van de zesjarige Ibolya verdwijnt spoorloos. Na 25 jaar duikt hij weer in haar leven op. Hij vertelt dat er een vloek op de familie rust: een ongelukkig leven met een vroegtijdige dood. Omdat hij de vloek niet heeft kunnen oplossen, vraagt hij aan Ibolya dit op zich te nemen. De nuchtere Ibolya heeft een hekel aan mysteries. Ze gelooft helemaal niet in het bovennatuurlijke en twijfelt of de vloek überhaupt bestaat. Maar als er akelige dingen gebeuren, kan ze niet anders dan zich in de spirituele wereld verdiepen, op zoek naar een oplossing. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Als een blad in de wind
Auteur: Carla Vermaat
Stemacteur: Vera Hilhorst
Rubriek(en): Romantiek

Molly komt bij toeval terecht in het kustplaatsje Oakleigh Cove. Ze heeft net haar man Tom verlaten en ze is vastbesloten om een nieuw leven te beginnen. Via de aantrekkelijke Ryan vindt ze al snel woonruimte en de excentrieke Henry geeft haar een baan in de plaatselijke boekwinkel. Langzaamaan begint ze in haar nieuwe omgeving haar draai te vinden, maar ze kan zich nog niet volledig ontspannen. Ze weet namelijk dat Tom er alles aan zal doen om haar te vinden.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Anoniem
Auteur: Sandra Berg
Stemacteur: Margareth van Slijpe
Rubriek(en): Thrillers

Een simpele valpartij, een gebroken enkel, gips... Maar de pijn en de diagnose CRPS, verandert Amanda's leven in een nachtmerrie. Dan verdwijnt haar dochter Katie en wordt ze gedwongen samen met Michael actie te ondernemen. Michael voert zelf een gevecht tegen zijn eigen pijn. Amanda kan, afhankelijk van medicatie, haar huis nauwelijks verlaten. De situatie wordt hachelijk als Katie betrokken blijkt te zijn bij een dreigend schandaal rondom Medpro in Marbella en het revolutionaire pijnmedicijn Agestico, wat zowel door Amanda als Michael wordt gebruikt. Amanda stort zich in de strijd tegen de tijd én tegen de pijn. In de verhaallijnen van deze thriller staan de thema's wanhoop en pijn centraal.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De gekwelde man
Auteur: Charles Dickens
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Romans

Vertaald door Mark van Dijk

Redlaw is een scheikundeleraar die van tijd tot tijd wordt bezocht door zijn kwelgeest. Deze geest herinnert Redlaw zoveel mogelijk aan het onrecht en het verdriet dat hem in het verleden is aangedaan, waardoor hij het nooit kan loslaten. Dan stelt de geest voor om Redlaw te verlossen van de herinnering aan de pijn waaronder hij gebukt gaat. Redlaw gaat overstag, maar dan blijkt dat hij niet meer de warme en liefdevolle man is, die hij altijd geweest is. Erger nog, zijn gift komt met een prijs: Het geschenk van vergeten zal Redlaw doorgeven aan een ieder die in zijn buurt komt. Met zijn onverschilligheid besmet hij zijn opgewekte conciërge Swidger, de liefdevolle familie Tetterby en één van zijn studenten. Ze worden allemaal zo zuur als de scheikundige zelf. Met pijn en moeite weet Redlaw de zorgzame Milly, de vrouw van de conciërge, te ontzien, maar hoe lang kan hij dit vol houden en komt hij ooit nog van die vloek af?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Bedrijf van een Wereldwijf
Auteur: Wereldwijven
Stemacteur: Joke Fictoor
Rubriek(en): Management Marketing

Overal wonen ze, Nederlandse vrouwelijke ondernemers. Stuk voor stuk bedrijven van Wereldwijven. Dit is een luisterboek vol persoonlijke gesprekken over het proces van een eigen bedrijf opzetten. Over vallen en opstaan. Over geven en nemen. Over dromen maar uiteindelijk vooral over doen! De luisteraar zit als het ware even aan hun keukentafels, pratend over ambities en kansen zien, over toepassen maar ook aanpassen in een andere cultuur. Over grenzen verkennen en grenzen verleggen. Over veilig ‘dromen van' naar het doodenge ‘doen'. Dit kan ook jouw verhaal worden.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Never too late
Auteur: Karin Martens
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Feelgood Romantiek Waargebeurde verhalen

Na een turbulent leven is Karin Martens op een dieptepunt beland. Als een alleenstaande moeder in de bijstand moet ze het zien te rooien. Haar geliefde broer is jong overleden en  haar vader, ooit een succesvolle ondernemer, is aan lager wal geraakt en als dakloze junk gestorven op Aruba. Toch keren haar vechtersmentaliteit en levenslust terug. Ze wil naar Kreta, op zoek naar haar grote liefde van 25 jaar geleden.
Aan haar boeiende en emotionele verhaal zijn meerdere aflevering van het tv-programma ‘Memories’ gewijd.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het weeskind van Haamstede
Auteur: Angelique van der Bijl
Stemacteur: Ineke Luesink
Rubriek(en): Spanning Thrillers

"We redden het wel samen." Het zijn de woorden die de moeder van Isa de Nooijer haar vroeger influisterde. Voor Isa betekende het dat ze dan dagen niet naar buiten mocht. Isa weet nog steeds niet waarom haar moeder de buitenwereld vreesde. Het zijn de vragen die haar 's nachts wakker houden. De vader van haar vriend Willem Zuyderhout beroofde zijn moeder en broertje op kerstavond, zo’n dertig jaar geleden. Hij pleegde daarna zelfmoord.
Als Isa voor het eerst in haar leven echt gelukkig is, wordt haar moeder vermoord. Ze duikt in het verleden en ontdekt dat de familie van Willem iets met de moord te maken heeft. Ze raakt meer en meer verstrikt in een machtsspel van de familie Zuyderhout. Ze hebben er alles voor over om het verleden te laten rusten.

===> Luisterfragment <===

Titel: Gezien de gekte
Auteur: Frank de Zanger
Stemacteur: Rick van Elk
Rubriek(en): Romans Romantiek

In Hotel De Zolderkamer aan de Prinsengracht in Amsterdam verloopt alles heel gewoon, maar wordt dat in de loop van het verhaal steeds minder. Politiek, erotiek, poëzie, milieu, het 'old boys network', of herdenken in mei begint en eindigt in een zolderkamer. Vier gedichten zijn met deze roman verweven: 'Het Woord', 'Voorjaar', 'Herdenken in Mei', en 'Na Zeven Dagen Regen'.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Verboden tranen
Auteur: Melissa Skaye
Stemacteur: Margareth van Slijpe
Rubriek(en): Detective Thrillers

Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs bij de politie in Hoorn, staan voor een van de moeilijkste zaken uit hun carrière. In het tuinhuis van een groot landhuis worden vier lichamen ontdekt, waarvan twee in verre staat van ontbinding verkeren. Het motief van de dader is een mysterie. De oorspronkelijke bewoners van het huis, Max en Sophie Tildro, zijn om het leven gekomen bij een auto-ongeluk en de huidige bewoner, hun zoon Jack, is al ruim twintig jaar vermist. Zijn toenmalige partner Sarah is eveneens onvindbaar. De rechercheurs duiken in het verleden van Jack en Sarah en stuiten op een onverklaarbare gebeurtenissen.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De uitweg
Auteur: Ilona van Hilst
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Avonturen Romantiek Spanning

Een groep vrienden gaat op een ontspanningsweek naar het eiland Lanzarote. Hun vijf peuters brengen ze zonder bedenkingen onder bij hun vaste oppas in Nederland. De uitgerangeerde antropoloog en zelfbenoemd coach Chris is hun gastheer tijdens de week. Zijn vrouw vertrekt voor een belangrijke lezing naar Leipzig, maar raakt ter plekke verstrikt in een net van corrupte oud-collega’s. Ondertussen krijgt de groep een verontrustend bericht van de kinderoppas. Wanneer ze ook nog eens op bizarre wijze geïsoleerd raken van de buitenwereld, is de verwarring compleet. Het wordt langzaam maar zeker duidelijk dat iedereen fysiek of mentaal op zoek is naar de uitweg...

===> Luisterfragment <===

Titel: Leugens & liefdes
Auteur: Angelique van Nijnatten
Stemacteur: Lineke Sieben
Rubriek(en): Romantiek

Brecht, een verpleegkundige van 32 jaar, valt tijdens een avondje theater als een blok voor Mark. Diezelfde avond nog beginnen ze een hartstochtelijke relatie. Gaandeweg krijgt Brecht steeds vaker het gevoel dat er iets met hem niet klopt, maar ze weet niet waarom. Een schokkende gebeurtenis in haar leven zet haar met beide benen op de grond. In die periode komt ze achter de waarheid. Om tot rust te komen, gaat ze met haar vriendin Sam op vakantie naar Afrika, waar ze tot rust probeert te komen en alles op een rijtje te zetten.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De bidsprinkhaan
Auteur: Jacob Vis
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Thrillers

IJsselmonde, oudejaarsavond. Een vrouw valt uit haar flat op de auto van een vrijend paartje. Ze was de minnares van Carlo van Beuningen. directeur van het slachthuis, die dood in haar flat wordt gevonden. Zijn vrouw Helga twijfelt aan de conclusie van de politie: moord en zelfmoord. Ze neemt de leiding van het slachthuis over en ondervindt dubieuze belangstelling voor haar en haar zaak. Bijvoorbeeld van Anton Krans, een keiharde veehandelaar, die echter merkt waarom Helga 'de bidsprinkhaan' genoemd wordt. Inspecteur Ren van Arkel, die Helga's vermoeden onderzoekt, ontdekt dat er flink met hormonen wordt geknoeid in de veehandel.

===> Luisterfragment <===

Titel: Het spel
Auteur: Lineke Breukel
Stemacteur: Ron Peereboom Voller
Rubriek(en): Thrillers

Ras Mus heeft net een nieuwe bestseller geschreven. Kort daarna wordt er een aanslag op hem gepleegd. Hij overleeft deze en trekt in bij zijn dochter, maar voelt zich verre van veilig. Het lijkt erop dat er in Kopenhagen een ware jacht is geopend op bekende mensen, die telkens van karakter verandert wanneer er een dode is gevallen.
Ras duikt in de ontwikkelingen en probeert te achterhalen wat er gaande is. Als zijn dochter Annelie plotseling verdwijnt, verandert zijn onderzoek in een zoektocht naar een bende die zich schijnt bezig te houden met een uit de hand gelopen spelletje schaak.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Als vrede je missie is
Auteur: Mineke de Vries
Stemacteur: Joke Fictoor
Rubriek(en): Psychologie Zelfhelp

Hoewel de term vredesmissie anders doet vermoeden, komen militairen niet zelden in heftige oorlogen terecht. Extreme situaties, geweld of de machteloosheid van niet mogen ingrijpen kunnen ertoe leiden dat een trauma ontstaat (Post Traumatische Stress Stoornis). Controleverlies, nachtmerries, geweldsuitbarstingen, altijd alert zijn. Trauma betekent afscheid nemen van degene die je was, maar met de juiste hulpverlening is aan te leren hoe ermee te leven. Soms echter blijkt het oppakken van het dagelijks leven moeizaam zoniet uitgesloten. Mensen raken buiten het zicht van de zorg. Ontwrichte gezinnen en isolement zijn geen uitzondering.
Goed getrainde militairen die maar één doel voor ogen hadden - de vrede en veiligheid van hun medemens - kwamen zelf beschadigd uit de strijd. Als geen ander verdienen zij erkenning en waardering voor hun werk.
Veteranen vertellen in ‘Als vrede je missie is’ openhartig over hun uitzending, het hulpverleningstraject, hoe ze hun leven oppakten of waardoor het niet meer lukte. Afgewisseld met verhalen van hulpverleners en het thuisfront ontstaat een indringend beeld van de keerzijde van militaire inzet voor vrijheid.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: IJs
Auteur: Koen D'haene
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Romantiek Spanning Thrillers

Sarah heeft het niet makkelijk om Mats te volgen naar de berghut op de flank van de Dent Blanche. Hij kijkt niet naar haar om en houdt een stevig tempo aan. Boven wachten een schitterende zonsondergang en een romantische nacht in een verlaten berghut. Tot ze de deur van de zeshoekige hut openen…
Die zomer wordt het leven van twee dolverliefde mensen volledig overhoop gegooid en achttien jaar later worden ze opnieuw geconfronteerd met wat er toen gebeurde. Ze keert terug naar de Dent Blanche. Mats is niets veranderd. ‘Hallo’, zegt hij, ‘je herkent me toch, hè'. Sarah deinst achteruit. Haar hart bonst en ze kan niets uitbrengen.
Een ijzingwekkend spannend luisterboek.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Penitenza
Auteur: Karin Kallenberg - Dimitri van Hove
Stemacteur: Karin Kallenberg
Rubriek(en): Misdaad Thrillers

Penitenza is een beroemd schilderij, het pronkstuk van de basiliek in Florella. Als Johan Jagers gevraagd wordt samen met een internationaal team deze kerk te restaureren, vertrekken hij en zijn vrouw Merel voor een jaar naar de Italiaanse kunststad. Hun verblijf verloopt al snel totaal anders dan ze zich hadden voorgesteld. Daniël, bij wie Merel en Johan woonruimte huren, blijkt een vrouwenversierder en een maffiamaatje, en als en als er op een dag een gruwelijk misdrijf plaatsvindt, komen Merel en Johan in een ware nachtmerrie terecht. Welk aandeel heeft Daniël hierin? Waarom weigert Johan door te gaan met de restauratie van het schilderij? Zal Merel Daniël kunnen blijven weerstaan?

Een spannende misdaadroman over idealen, onrecht en opoffering.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Gerechtigheid
Auteur: Mark van Dijk
Stemacteur: Olivia Uhlenbeck
Rubriek(en):

Een drinkende vader, een liefdeloze moeder, een verongelukt zusje en een vriend met losse handjes. Daisy Guldemondt heeft het niet makkelijk. Op haar 26ste heeft ze al onvoorstelbaar meer meegemaakt dan een ander in heel leven. Het geluk lijkt haar eindelijk toe te lachen als ze op een dag een aanzienlijke som geld in de schoot geworpen krijgt, het begin van Gerechtigheid.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Een kerstlied
Auteur: Charles Dickens
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Feelgood Romans

Vertaald door Mark van Dijk.

De oude vrek Scrooge wordt op Kerstavond door de geest van zijn overleden partner Jacob Marley bezocht, die een bezoek van de geesten van Kerstmis in het Verleden, Heden en Toekomst aankondigt.

A Christmas Carol is een van de meest geliefde Kerstverhalen van deze tijd. Voor het eerst gepubliceerd in 1843, weet het verhaal iedere Kerst weer zijn opwachting te maken, in welke vorm dan ook. Ebenezer Scrooge, een zeer onaangename vrek, wordt op Kerstavond bezocht door de geest van zijn overleden partner Jacob Marley, die hem meedeelt dat hij drie bezoekers kan verwachten: de geesten van Kerstmis in het Verleden, Heden en Toekomst. Zij laten Scrooge zijn leven overzien, waardoor hij voor het eerst te zien krijgt, wat voor effect zijn ongevoelige daden en houding op anderen heeft. De nieuwste vertaling van deze Dickens klassieker!
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het Carillon
Auteur: Charles Dickens
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Feelgood Romans

Vertaald door Mark van Dijk.

''Het Carillon'' is het tweede verhaal van de bekende ''Christmas Books'', geschreven door Charles Dickens. Hierin volgen we het leven van de teleurgestelde Trotty Veck, een arme kruier in Victoriaans Londen. Trotty is zijn geloof in de mensheid verloren en denkt dat de oorzaak van zijn armoede ligt in zijn onwaardigheid. Dan wordt hij op Oudejaarsavond door een geest bezocht, die hem laat inzien dat niemand slecht wordt geboren, maar dat criminaliteit en armoede eerder door de mens zelf worden gecreëerd. Het is een verhaal over hoop, inzicht en onvoorwaardelijke liefde. Een verhaal dat meer dan ooit het ontdekken waard is!
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De krekel bij de haard
Auteur: Charles Dickens
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Romans

Vertaald door Mark van Dijk.

Na Een Kerstlied en Het Carillon, is dit het derde eindejaarsverhaal dat door Charles Dickens is geschreven. Hierin volgen we het gelukkige gezinsleven van vrachtrijder John Peerybingle, zijn vrouw Dot, hun baby en kindermeisje Tilly Slowboy. Als op een dag een mysterieuze, oudere vreemdeling op bezoek komt, drijft hij een wig tussen Dot en John. Ondertussen verandert de Krekel bij de Haard, wat in die tijd symbool stond voor geluk en welstand. Zo’n krekel betekende dat je welvarend genoeg was om gedurende de koude nachten een vuur te laten branden. Deze beschermer van huis en haard  voorkomt dat de hele situatie gruwelijk uit de hand loopt.
Dit is een verhaal over onvoorwaardelijke liefde, in al haar facetten. Een aangrijpend en ontroerend relaas dat bij het uitkomen in 1845 zelfs populairder was dan haar twee voorgangers bij elkaar!

 

===> Luisterfragment <===

Titel: De strijd van het leven
Auteur: Charles Dickens
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Feelgood Romans

Vertaald door Mark van Dijk

De Strijd van het Leven is het vierde verhaal van de bekende Christmas Books, geschreven door Charles Dickens. Dit wat minder bekende werk van Dickens is zeker de moeite van het (her)ontdekken waard. Het verhaal speelt zich af op een plek die ooit het toneel was van een bloederig slagveld. De symboliek hiervan vormt de achtergrond van deze roman en beschrijft de hechte band tussen de zussen Grace en Marion.
Albert Heathfield is verloofd met Marion, de jongste dochter van dokter Jeddler. Als Clemency, de bediende, haar op een nacht betrapt met een andere man, vlucht Marion en keert niet terug. In hun intense verdriet vinden de oudste zus Grace en Albert elkaar en trouwen. Het huwelijk is bijzonder gelukkig, maar Grace blijft worstelen met de vraag waar haar zus is gebleven.
Dit is een verhaal over opoffering en onvoorwaardelijke liefde. Een aangrijpend en origineel relaas dat innemend door Charles Dickens is geschreven.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Stap Een
Auteur: Margreeth Kooiman
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Romantiek Spanning

Aline had het niet makkelijk. Haar man Herman heeft een drankprobleem en ze zet alles op alles om het huwelijk te redden. Als Herman maandenlang droog staat, is het tijd voor een nieuwe start. Ze verhuizen met hun kinderen, Jeroen en Mare, naar Zuid-Frankrijk. Hun nieuwe huis, in een afgelegen bergdorp, moet flink worden opgeknapt. Aline is vastbesloten om er een veilig thuis voor de kinderen van te maken, maar al snel vliegt de eenzaamheid Aline naar de keel. Als blijkt dat Herman weer drinkt en steeds minder haast maakt met klussen, begint hun huwelijk opnieuw te wankelen. Van Jean, een dakdekker die bij de buren bezig is, vindt ze steun. Het is meteen duidelijk dat ze meer voor elkaar voelen dan alleen vriendschap. Aline komt voor een moeilijke keuze te staan.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het Laatste Testament Deel 1
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Rudolf Bijleveld
Rubriek(en): Avonturen Faction Geschiedenis Oorlog en verzet Romans Science Fiction Spanning Thrillers

Na het Oude en het Nieuwe Testament nu Het Laatste Testament, waarin de langverwachte Messias zich aandient, nadat hij contact maakt met buitenaards leven. Onze wereldgeschiedenis is op heel andere grondvesten gebaseerd dan altijd werd verondersteld.
De Messias gaat voortvarend te werk, maar ondervindt veel tegenstand omdat orthodoxen in hem de antichrist zien. Desondanks vestigt hij de niet-religieuze leer van het Osisme en vrijwel de hele wereldbevolking staat achter hem. Zijn oplossingen voor de wereldproblematiek brengen een omwenteling teweeg met vergaande positieve gevolgen. Dan raakt zijn vrouw zwanger en hun zoon is de laatste profeet, die het stokje van zijn vader overneemt. Niet alleen op aarde, maar ook elders.
Het Laatste Testament is het boek waarop velen lang hebben gewacht. Als een sprankje hoop in de bizarre tijden waarin we leven. Het onrecht, de ziekten, de honger en het geweld maken plaats voor een wereld die ervan wordt verlost. Het is niet langer ik voor mezelf, maar wij voor ons allen op onze planeet.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Ooit zal ik je weer zien
Auteur: Ellen Lina
Stemacteur: Margareth van Slijpe
Rubriek(en): Romantiek Spanning

Hoe moet je verder met leven, als je iets afschuwelijks hebt meegemaakt. Het schuldgevoel is bijna ondraaglijk. Het verandert haar jeugdliefde waardoor een toekomst samen onmogelijk lijkt. De achtentwintigjarige Julia van Doorn heeft niks meer op de rit, en haar verloofde Sean al helemaal niet. Hij drijft ondertussen steeds verder af en als hij in de gaten krijgt dat Julia interesse voor Ryan heeft, keert hij weer tot zijn positieven.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Echo van pijn in Congo
Auteur: David Brandsma
Stemacteur: Cor Doevendans
Rubriek(en): Oorlog en verzet Spanning

De Democratische Republiek van Congo beleeft turbulente tijden. Een rebellenleider lukt het om de strijd tegen een militaire overmacht aan te gaan en het slagveld naar Kinshasa, het centrum van de macht, te brengen. Hij wordt opgejaagd door het leger en de geheime diensten. Ondertussen schilderen de media en de kerk hem af als een bedreiging voor de vrede. Maar hij heeft ook vrienden, die bereid zijn de strijd met hem aan te gaan. 
Twee broers worden meegezogen in de strijd om de macht, die het land in een burgeroorlog dreigt te sleuren. In de vicieuze cirkel van geweld en corruptie wordt niemand gespaard. Toch zullen hun acties het strijdtoneel beïnvloeden, zoals ze nooit hadden kunnen voorzien.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Virus
Auteur: Jacob Vis
Stemacteur: Rudolf Bijleveld
Rubriek(en): Thrillers

In het gebied tussen Zwolle, Apeldoorn en Deventer, kortweg aangeduid als 'de driehoek', breken een aantal uiterst besmettelijke veeziekten uit. Het spookbeeld van een nieuwe MKZ-crisis doemt op. De dodelijke ziektes drijven boeren tot wanhoop, maar er breekt pas echte paniek uit als blijkt dat er ook menselijke slachtoffers vallen. De autoriteiten dreigen met rigoureuze maatregelen. Wat is de oorzaak? Toeval? Het logische gevolg van de bio-industrie? De hand van God... of de hand van Allah?
Inspecteur Ben van Arkel, stafmedewerker van het regionale korps in Zwolle, krijgt opdracht de zaak te onderzoeken. Zijn speurtocht brengt hem via een reeks bizarre gebeurtenissen op een geheimzinnige figuur die de codenaam 'Barabbas' draagt.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Een andere waarheid
Auteur: Gerard Nanne
Stemacteur: Joran Aerns
Rubriek(en): Detective Spanning Thrillers

De gepensioneerde huisarts Ryan Banks gaat op zoek naar de waarheid over zijn veertig jaar geleden verdwenen en nooit teruggevonden zwager Sietse Hoeksema. Als hij denkt in alle rust de verdwijning opnieuw te kunnen onderzoeken, wordt hij meegesleurd in een maalstroom van bizarre gebeurtenissen. Tijdens zijn verblijf in het idyllische Noord Groningse landschap, ontmoet hij de journaliste Sophie Kistenmaker, die verwikkelt raakt in een onderzoek naar de in de Tweede Wereldoorlog collaborerende staalfabrikant Frédéric Rousseau. Gaandeweg lijken beide onderzoeken verband met elkaar te houden. Welke rol speelde een vermeende maîtresse van de staalfabrikant in deze geschiedenis? En wat is het verband met de verdwenen Sietse Hoeksema? Om die vragen beantwoord te krijgen, werken Ryan en Sophie samen en komen achter een waarheid die anders is dan ze ooit konden vermoeden...
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Bijna perfect
Auteur: Olga van der Meer
Stemacteur: Marianne de Raad
Rubriek(en): Romans Romantiek Spanning

De twee hartsvriendinnen Tinka en Tess hebben dezelfde, diepe wens, namelijk het moederschap. De tijd begint echter te dringen voor hen en het ziet er niet naar uit dat die droom zal uitkomen, want er is voor beide geen partner in zicht. Tijdens haar wanhopige en inmiddels bijna obsessieve zoektocht naar de juiste man valt Tinka steeds op de verkeerde types en Tess is haar echtgenoot verloren na een ernstig ongeluk, vlak nadat ze besloten hadden een gezin te stichten.
Maar wat als ze ervoor kiezen om het alleen te doen?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Pokerface
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Petra Winkes
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Jennifer Luijkens (26) werkt als journalist bij een Limburgse krant die tweewekelijks in de regio verschijnt. Ze is vrijgezel en woont in een flat aan de rand van de stad. Ze heeft een kleine hond als metgezel die vrijwel overal mee naar toe gaat. Een paar jaar geleden heeft ze gebroken met haar laatste vriend. Ze is een romantisch type die het liefst buitenaf zou wonen. Ze wordt verliefd op Luuk, maar weet niet of ze hem kan vertrouwen. Hij is personeelsfunctionaris bij een zeepfabriek, waar Jennifer voor de krant onderzoek naar doet.

===> Luisterfragment <===

Titel: De laatset bal
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Tanja Reinders
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Suzie van Denekamp werkt als fysiotherapeute bij een revalidatiecentrum en tevens een paar uur bij een middelbare school als lerares. Ze is single en daar best tevreden mee. Daan Jongejan is een bekend profvoetballer. Als hij na een ernstige blessure geopereerd wordt en revalidatie moet volgen, leert hij Suzie kennen als zijn fysiotherapeute. Dat hij beroemd is, doet haar niets en ze laat hem hard aan zijn herstel werken. Als ze samen in een nogal compromitterende situatie gezien worden, duikt de pers er bovenop …
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Beauty en de boer
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Vera Hilhorst
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Priscilla is een verwende jonge vrouw, die nooit veel moeite hoeft te doen om te krijgen wat ze wil. Ze verveelt zich en heeft behoefte aan een uitdaging. Die zich al snel aandient in de gedaante van een nietsvermoedende boer. Met haar vriendin Samantha sluit ze een weddenschap af dat ze de boerenzoon binnen een korte tijd zo kan veranderen dat hij een aantrekkelijke man wordt die volledig voor haar valt. Het slachtoffer heeft er andere ideeën over…
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Meesterwerk
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Ineke Luesink
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Veronica besluit te stoppen met haar studie als het familielandgoed verkocht wordt vanwege een dreigend faillissement. Ze is bereid ver te gaan om dit te voorkomen, al is een huwelijk met de rijke makelaar Toonders een beetje te veel van het goede. Een verzonnen verloofde geeft haar wat respijt. Ondertussen zoekt ze naar manieren om aan geld te komen. De knappe Joop Brinkers heeft geld genoeg om het landgoed te redden. Is hij de juiste gegadigde?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Tweede keus
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Olivia Uhlenbeck
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Merel (23) meent in Raoul de man te hebben gevonden met wie ze verder door het leven wil. Een reisje naar de Belgische Ardennen, wat een romantisch weekend moest worden, pakt echter heel anders uit. Opeens blijkt hij een kind en een ex-verloofde te hebben. Hij meent zijn verplichtingen te moeten nakomen en keert terug naar Louise en haar kind. Merel legt zich erbij neer en stort zich op een nieuwe baan. Dan krijgt ze sms’jes waarin ze wordt bedreigd…
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Schuld
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Mechteld Brans
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Anke verliest tijdens hun vakantie door een ongeluk haar beide ouders. Vanaf dat moment is zij de eigenaar van een goedlopende drukkerij. Hoewel ze het moeilijk vindt om alleen verder te gaan, lukt het haar toch om de zaak draaiende te houden, maar dat kan ze niet alleen. Die iemand dient zich aan in de persoon van Chiel. Er bloeit iets op tussen Anke en hem. Haar leven lijkt weer de goede kant op te gaan tot ze in documenten een schuldbekentenis van haar vader vindt …
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Net als in de film
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Marit Laverne ontdekt bij de crematie van haar moeder een man die veel op haar vader lijkt en meer mensen hebben hem gezien. Dat zet in gang wat haar moeder altijd probeerde tegen te houden. Marit krijgt met mensen te maken die ze liever niet leerde kennen.
Bea van Son leert Joost tijdens een vakantie in Oostenrijk kennen. Wat ze niet voor mogelijk hield gebeurt: ze worden verliefd. Joost blijkt een dochter te hebben in dezelfde leeftijd als haar eigen kinderen. Marit als Bea komen voor nieuwe situaties te staan, wat voor de een makkelijker is geldt niet voor de ander.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Liefde en bedrog
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Loeke Pam
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Nienke Sommers heeft geen idee wat er met haar vriend is gebeurd als ze opeens niets meer van hem hoort. Hij woont nog bij zijn vrouw, van wie hij had beloofd te zullen scheiden. Als een broer van hem Nienke vertelt dat haar vriend is overleden stort haar wereld in, maar haar dochtertje houdt haar op de been. Dan krijgt haar leven een bizarre wending als ze te maken krijgt met zijn weduwe die achter de buitenechtelijke relatie is gekomen …
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Barbara, politievrouw 1 - In beeld
Auteur: Carla Vermaat
Stemacteur: Ineke Luesink
Rubriek(en): Detective Romans Spanning

Als politievrouw is Barbara werkzaam bij de afdeling fraude. Ze is kwetsbaar na haar scheiding en ze wordt dagelijks geconfronteerd met haar ex, omdat hij haar baas is. Ze is ontevreden met haar uiterlijk en onderhoudt een moeizame relatie met haar jongste zoon van 18 jaar. Ze krijgt te maken met de koppelingsdrang van haar beste vriendin en kan hier maar moeilijk mee omgaan. Werk en persoonlijke zaken dreigen in elkaar over te lopen als ze de aantrekkelijke Chiel ontmoet. Haar leven komt in een stroomversnelling terecht. Ze wordt ook privé in de zaak betrokken en wat hebben de bizarre zelfmoord van Evert Wichum en de overvallen op geldautomaten met elkaar te maken?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Barbara, politievrouw 2 - Meisje loos
Auteur: Carla Vermaat
Stemacteur: Ineke Luesink
Rubriek(en): Detective Romans Spanning

Barbara krijgt een melding dat er een naakt meisje op een industrieterrein rondloopt. Het brengt haar in aanraking met de zakenman Eppie Bleeker. Hoewel hij zelf de politie belde, rijst bij Barbara het vermoeden dat hij iets verzwijgt. Als er later opnieuw een naakt meisje wordt gevonden, lijkt het mysterie snel opgelost maar Barbara is daar niet zeker van. Ze doet haar eigen onderzoek, tot  ergernis van collega's, die Bleeker en zijn compagnon om een andere reden in de gaten houden.  Barbara's privéleven verloopt niet gladjes. Voortdurend ligt ze overhoop met haar ex, die ook nog eens haar baas is. Haar beste vriendin heeft het nog steeds niet opgegeven een leuke man voor haar te vinden en haar jongste zoon veroorzaakt opnieuw problemen. Haar enige lichtpuntje is het online contact dat ze met een politiefotograaf heeft, die een oogje op haar lijkt te hebben. Als er eindelijk een afspraakje wordt gemaakt, dreigt alles in het honderd te lopen ...
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Barbara, politievrouw 4 - Boven water
Auteur: Carla Vermaat
Stemacteur: Ineke Luesink
Rubriek(en): Detective Romans Spanning

Barbara is niet blij als ze een zaak in de schoenen geschoven krijgt, waarbij de familie-eer van een invloedrijke zakenman in het geding is. Zijn 15-jarige zoon is zwaar gewond geraakt bij een ongeluk. Haar  onderzoek komt op een laag pitje te staan als haar hulp wordt ingeroepen door haar ex, Leo. Ze kan hem niet weigeren en komt in een maalstroom van gebeurtenissen terecht, zowel zakelijk als privé.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Vergeet het maar
Auteur: Anne West
Stemacteur: Gwenny Vos
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Jill leidt een teruggetrokken leven als receptioniste en manusje van alles in het slechtlopende hotel van haar oom. Als de grote hotelketen Silver Spoon het in het centrum van Amsterdam gelegen hotel wil overnemen, komt het leven van Jill op zijn kop te staan. Opeens is ze haar veilige bestaan kwijt. Bovendien wordt ze geconfronteerd met Daniël, één van de jongens die haar vroeger pestte. Nu heeft hij een hoge functie bij Silver Spoon en is vast van plan van het hotel een succes te maken. Hoe gaat Jill ermee om en kan ze hem ooit vergeven wat hij haar heeft aangedaan?

===> Luisterfragment <===

Titel: De nieuwe postbode van Oosterend
Auteur: Astrid Witte
Stemacteur: Lia Schipper
Rubriek(en): Feelgood Romantiek Streekroman

De relatie van de postbode Wiel is pas verbroken en hij heeft het helemaal gehad met zijn huidige leven. Daarom laat hij zich overplaatsen naar het dorpje Oosterend op Texel, waar hij intrekt bij een oudere vrouw. Het leven in een klein dorp is totaal anders dan in de hectische stad. Hij moet eraan wennen. Ook is het voor hem nieuw dat alle mensen hem kennen en dat je niets ongemerkt kunt doen. Hij ontmoet Tessa, een mooie vrouw met opvallend blauwe ogen. Ze hebben een vluchtige affaire, die door Tessa wordt verbroken. Haar dochtertje Noor heeft haar vader verloren en haar moeder wil niet dat ze opnieuw wordt gekwetst. Wiel krijgt haar echter niet uit zijn hoofd. Terwijl hij zich steeds meer geaccepteerd voelt in de hechte gemeenschap, moet hij alles uit de kast halen om Tessa voor zich te winnen.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Zoeter dan Wraak
Auteur: Marcella Kleine e.a.
Stemacteur: Helene Warnshuis
Rubriek(en): Thrillers Verhalenbundels

Een lijk in een moeras, een onverwacht overlijden in een chique villa, onverklaarbare doden. Ongelukkige omstandigheden of kwade opzet? Hoe sluw moet je zijn? Vergelding, liefde en moord spelen de hoofdrol in tien zinderende verhalen.

Spannende verhalenbundel door: Jacqueline Coppens, Iris Boter, Anita Terpstra, Svea Ersson, Aefke ten Hagen, Marjolein van der Gaag, Linda Jansma, Marcella Kleine, Katja Schoondergang  en Diana van Hal.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De verloren kolonie
Auteur: Aad Vlag
Stemacteur: Ron Peereboom Voller
Rubriek(en): Science Fiction Thrillers

Zes mensen met zeer verschillende achtergronden zijn geselecteerd door Hoga, de laatste van het Galdeense volk waarvan de mensheid afstamt. De zes zijn verantwoordelijk voor een kunstmatige versnelling van de ontwikkeling van de mensheid. Volgens de archieven van het vernietigde Galdenië moeten er nog twee koloniën bestaan waar wellicht nog Galdenen leven. Hoga gaat met de zes opzoek naar die koloniën, waarbij een parasitaire intelligentie het heeft gemunt op de moderne ruimteschepen en de lichamen van de mensen. Een oorlog in het zonnestelsel is onvermijdelijk.
De verloren kolonie is een SciFi-thriller die de lezer op het puntje van zijn stoel doet zitten.
De verloren Kolonie is het vervolg op De verborgen Waarheid. Het verhaal kan echter zonder problemen los van de gebeurtenissen in De verborgen Waarheid worden gelezen.

===> Luisterfragment <===

Titel: Tegen de onzin
Auteur: Syp Wynia
Stemacteur: Rudolf Bijleveld
Rubriek(en): Management Verhalenbundels

Syp Wynia begon in 2019 met Wynia's Week, een onafhankelijk digitaal weekblad met artikelen en opiniestukken op het gebied van politiek, economie, maatschappij en cultuur. Naast Wynia's eigen artikelen, vlogs en podcasts bevat Wynia's Week ook bijdragen van andere prominente auteurs. Dit luisterboek bevat de meest spraakmakende artikelen die Syp Wynia zelf schreef: van immigratie en gasverbod tot de houdbaarheidsdatum van Mark Rutte.
Syp Wynia werkte als journalist in Groningen, Den Haag en Brussel. Hij was gedurende twee decennia politiek commentator en economisch columnist van weekblad Elsevier. Hij leidt nu zijn eigen mediabedrijf.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Bamboe buigt, maar breekt niet
Auteur: Anne Groen-Koen
Stemacteur: Loeke Pam
Rubriek(en): Geschiedenis Oorlog en verzet Waargebeurde verhalen

Bamboe buigt maar breekt niet is het indrukwekkende levensverhaal van Anne Koen, die samen met haar ouders de Japanse interneringskampen in voormalig Nederlands-Indië overleefde. In 1946 repatrieerde zij met haar moeder naar Nederland, studeerde aan de Rietveld Academie en creëerde vele prachtige schilderijen en aquarellen, die vaak betrekking hebben op haar bijzondere jeugd in Nederlands Indië.
Het eerste deel van dit luisterboek is een emotioneel verslag van de Japanse bezetting en het leven in kampen, gezien door de ogen van een snel volwassen wordend meisje. Het tweede deel verhaalt de moeizame terugkeer naar het gewone leven, en hoe dit proces ook doorwerkte in volgende generaties.
In 1978 werd haar echtgenoot gegijzeld bij een Molukse actie in het provinciehuis van Assen.

===> Luisterfragment <===

Titel: Ik ben niet vreemd, ik heb autisme
Auteur:
Stemacteur: Heidy Tesink
Rubriek(en): Biografie Psychologie Zelfhelp

In ‘Ik ben niet vreemd, ik heb Autisme’ geeft auteur Ellen van Gelder in 26 hoofdstukken van A t/m Z op een heldere manier een kijkje in het leven met een autismespectrumstoornis (ASS). Naast haar eigen verhaal laat ze ook 'mede-auti's' vertellen over hun dagelijkse ervaringen met autisme. Een inspirerend boek voor mensen met een autistische stoornis die nog op zoek zijn naar meer balans in hun leven. Maar ook partners, hulpverleners, familieleden en anderen die zich met iemand met een autismespectrumstoornis willen verbinden, krijgen een mooie en duidelijk beeld  wat ASS inhoudt.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Schuldig
Auteur: Liesbeth Dekker
Stemacteur: Margareth van Slijpe
Rubriek(en): Spanning Thrillers

Rebecca heeft een geweldig leven. Het is precies zoals ze het altijd wilde. Toch slaat de twijfel toe. Houdt ze wel genoeg van haar man? Wordt ze niet te veel geleefd door haar familie? Komt haar carrière voldoende aan bod? Vol schuldgevoel over haar twijfels vertrekt ze naar Griekenland, waar ze besluit het roer radicaal om te gooien. Dan komt het bericht dat haar moeder spoorloos is verdwenen en keert ze op stel en sprong terug naar Nederland. Ze lijkt gedwongen om de draad van haar oude leventje weer op te pakken. Het is volkomen onduidelijk of haar moeder vrijwillig is verdwenen of dat er sprake is van een misdrijf. De politie start een onderzoek.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: VIP3 Mijn moeder heeft een date...
Auteur: Merlien Welzijn
Stemacteur: Rudolf Bijleveld
Rubriek(en): Kinderboeken > 10 Young Adult

De dertienjarige Robert hoopt dat zijn gescheiden ouders weer bij elkaar komen. Robert baalt enorm als zijn moeder op advies van haar vriendinnen gaat daten met een andere man. Tot overmaat van ramp trekt zijn vriendin Anna de laatste tijd veel op met klasgenootje Laura. En wat voert zijn aartsvijand Patrick allemaal uit...?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: King 4 - Verlossing
Auteur: Olivia Lewis
Stemacteur: Anna Bossingh
Rubriek(en): Erotiek Spanning

King 4 - Verlossing

Josh en Luci gaan door een heftige periode. Komen ze alle tegenslag te boven, of is hun relatie gedoemd te mislukken? Eveline komt ondertussen met vreselijk nieuws. Het dwingt Josh tot het uiterste, en in zijn woede en verdriet werkt hij mee aan een bizar plan van Eveline, waarmee hij alles op het spel zet.

King deel IV, Verlossing, is het vierde en laatste deel van de King serie. Eerder verschenen King deel I, Spelen Met Vuur, King deel II, Affaire en King deel III, Achter Gesloten Deuren.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Omdat ik je mis
Auteur: Jacqueline Coppens
Stemacteur: Pamela van der Wal
Rubriek(en): Thrillers

Vier jaar nadat Vera uit de achtertuin van haar ouders spoorloos verdwijnt, raakt er opnieuw een meisje vermist. Tegelijkertijd wordteen ander ontvoerd meisje teruggevonden. Esmee, de moeder van Vera, is ervan overtuigd dat er een verband bestaat tussen de verdwijningen. Ten einde raad wendt ze zich tot een dubieuze onderzoeksjournalist,die meer over de vermissing van Vera en de andere meisjes lijkt te weten. Is hij te vertrouwen? En kan hij, zoals hij beweert, Vera terug naar huis brengen?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Project Perfect
Auteur: Leonie Sebastian
Stemacteur: Sacha de Leeuw
Rubriek(en): Romantiek

Inge worstelt met het vinden van een balans tussen haar carrière als advocaat, haar huwelijk met Mark en het moederschap. Als haar oppas er op een dag de brui aan geeft en Mark voor zijn werk tijdelijk vertrekt naar het buitenland, komt ze in een onmogelijke spagaat terecht. Sophie, die zich afvraagt of ze haar relatie moet verbreken als blijkt dat ze geen kinderen kan krijgen, biedt meteen haar hulp aan. Inge vertrekt voor een week naar een vakantiehuisje aan zee om tot rust te komen, terwijl voor haar kinderen en huishouden wordt gezorgd. Maar dit verloopt niet zonder slag of stoot.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Schot in de roos
Auteur: Margreeth Kooiman
Stemacteur: Gwenny Vos
Rubriek(en): Romantiek

Als de Jamie bij Eva op kantoor komt werken, vallen zij als een blok voor elkaar. Het duurt niet lang of ze hebben een date. Tot haar schrik ontdekt Eva dat hij een drugsprobleem heeft en met foute types omgaat. Ook doet hij geheimzinnig over zijn jeugd en zijn moeder, op wie Eva erg lijkt. Jamie is bang dat hij Eva kwijtraakt en belooft haar met de drugs te stoppen. Zij vraagt zich af of ze hem wel kan vertrouwen en worstelt met vragen. Hoe kan het bijvoorbeeld dat Eva's zus, Elly, en Jamie elkaar kennen? En wie is Laura die in zijn flat in Londen woont? Eva's verstand zegt dat ze beter een punt achter de relatie kan zetten, maar haar gevoelens voor hem zijn zo heftig …
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Liefde in de lens
Auteur: Dani van Doorn
Stemacteur: Miranda Jansen
Rubriek(en): Romantiek

Uitgedaagd door haar zus, belandt de 53-jarige weduwe Helen voor een fotoshoot in Parijs, samen met een groepje jonge vrouwen en twee fotografen. De aantrekkelijke fotograaf Tom is van haar leeftijd, maar jammer genoeg een versierder eerste klas die vooral aandacht heeft voor de jongere vrouwen. Wanneer hij Helen in het vizier krijgt, is ze niet overtuigd van zijn oprechtheid, maar zijn aandacht doet wel wat met haar.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Roadtrip Italia
Auteur: Annette van Kuyk
Stemacteur: Ineke Luesink
Rubriek(en): Romantiek Spanning

Marloes loopt tegen de veertig, en hoewel ze haar biologische klok voelt tikken, heeft ze nog geen partner gevonden met wie ze een gezin wil stichten. Maar dan loopt ze hem plotseling tegen het lijf: de charmante levensgenieter Erik. Ze wordt stapel- verliefd, en tot haar grote verrassing is ze binnen drie maanden zwanger. Tijdens haar zwangerschap ontdekt ze dat Erik niet altijd even open en eerlijk tegen haar is, maar ze schuift haar onderbuikgevoelens opzij.
Na de geboorte van Luna doet Marloes echter een angstaanjagende ontdekking die haar doet besluiten te vluchten, ver weg van Erik. Midden in een koude winternacht vertrekt ze halsoverkop met haar baby, zonder een duidelijk plan in haar hoofd. Gaandeweg besluit ze dat dit het juiste moment is om op zoek te gaan naar haar Italiaanse vader, die ze nooit heeft gekend. Het wordt een enerverende, spannende en gevaarlijke roadtrip dwars door Italië.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Lekker fout
Auteur: Marijke van Elsen
Stemacteur: Joke Fictoor
Rubriek(en): Romantiek

In 2019 genomineerd voor de Valentijnprijs, de prijs voor het beste romantische boek.

Nadat Kim op kantoor iets hoort wat ze niet had mogen horen, verandert haar leven. Ze leert Angela kennen en via haar Julian, Erik en ook Fieke: een vrouw die ze tot voor kort haatte. Erik vertelt haar dat haar baas, die ze altijd bewonderde, fout is. Maar is dat wel terecht? Samen met Angela en Fieke ontdekt ze wat Erik en zijn vrienden zo krampachtig geheim houden. Er gaat een nieuwe wereld voor Kim open. Goed en fout krijgen een nieuwe betekenis. Langzaam verandert ze van een degelijke huismus in een stoere vrouw en geniet ze ervan hoe lekker fout kan zijn.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Lekker stoer
Auteur: Marijke van Elsen
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Romantiek

Vivian is stoer, onafhankelijk en voor niets en niemand bang. Haar broer Erik heeft ze al meer dan tien jaar niet gezien. Als ze hoort dat zijn zoontje haar hulp nodig heeft, aarzelt ze geen moment en gaat naar hem toe. Ze heeft zich nooit druk gemaakt om haar uiterlijk, totdat ze Eriks beste vriend, Daniël, ontmoet. Voor hem gaat ze zich veel vrouwelijker gedragen, maar ondanks haar metamorfose blijft hij haar negeren. Met een roekeloze actie wil ze dat ombuigen. Vivian ontdekt haar vrouwelijke kant en ook dat sexy en stoer heel goed samen gaan.

===> Luisterfragment <===

Titel: De dood wandelt mee
Auteur: Rob Bakker
Stemacteur: Rick van Elk
Rubriek(en): Detective Spanning Spionage Thrillers

CNN brengt het bericht van een aanslag op een Amerikaanse soldaat tijdens de eerste dag van The Walk of the World: de Vierdaagse van Nijmegen. De militair is slachtoffer van een internationaal complot voor bedrijfsspionage. Alle veiligheidsdiensten staan op scherp, maar ongezien en onzichtbaar worden door een gewone burger dodelijke voetstappen gezet in de Vierdaagse van Nijmegen. Stappen die leiden naar een aanslag. Een gewone speurder volgt de voetstappen van de dodelijke dader en loopt dag na dag op hem in, terwijl de minuten wegtikken.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het mysterie van de 100
Auteur: Rob Bakker
Stemacteur: Ruud Kuhn
Rubriek(en): Detective Spanning Spionage Thrillers

Een riviercruiseschip met priesters uit het Midden-Oosten en de Europese landen bezoekt voor de 100-ste Vierdaagse de Vierdaagse Mis. Een mooi initiatief van een Nederlandse Foundation, maar in werkelijkheid een dekmantel voor een terroristische aanslag op de Europese rivieren. Brein achter deze Operatie Saladin is De Pers: bankier van terreurorganisaties, die hij financiert via de Zijderoute. De Pers bezit een roofdiamant, de Ster van het Oosten, die hij moet verkopen. De vrouw van wie hij de ring ooit stal, loopt mee in de 100-ste Vierdaagse, zij aan zij met een vroegere vermaarde inbreker, die belooft de Ster van het Oosten voor haar terug te halen. Inspecteur Van Dorp volgt het spoor van de Zijderoute tot in Nijmegen. Dan wordt hij meegesleurd in een Vierdaagse achtbaan van ontwikkelingen, van internationale terrorismebestrijding, tot een spectaculaire diamantenroof in Frankrijk, en tenslotte de zorg om de veiligheid van de Vierdaagse wandelaars.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Hij doet niks, hoor!
Auteur: Fiona Huisman
Stemacteur: Lia Schipper
Rubriek(en): Verhalenbundels

Fiona schetst in korte anekdotes hoe haar leven met haar honden er uit ziet. Met veel gevoel voor humor verhaalt ze over hilarische achtervolgingen door “wilde dieren”, idiote ontmoetingen in het bos en gemankeerde reddingshonden. In deze bundel met herkenbare columns laat Fiona zien dat het leven met een hond bijzonder, grappig en vooral heerlijk is.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Goed tegen kwaad
Auteur: Jeroen van Mastbergen
Stemacteur: Ido Veldhoen
Rubriek(en): Fantasie Humor

Wanneer een duivel een manier vindt om vanuit de hel naar de aarde te gaan, komt de hemel in actie. Al is het wel wat laat. Het engelengezelschap kan slechts één mens bereiken om de mensheid te beschermen: Joris Himmelfeuchtigkeit. Voor onze duivel verloopt het niet zo soepel. Hij komt niet terecht op de plek die hij had verwacht en ondervindt er nogal wat nadelen van. Die mensen zijn ook al niet meer hoe hij het zich herinnerde. Betekent dit dat de strijd tussen goed en kwaad deze keer met gemak door de goeien wordt gewonnen? Niet precies, want engelen blijken aardig incompetent te zijn en Joris - de enige hoop voor de mensheid - lijkt niet echt op een Hollywood actieheld...
Een humoristische novelle.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De laatste profeet op Gliese
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Edwin Westerhoff
Rubriek(en): Romans Science Fiction Spanning

De laatste profeet op Gliese – deel 3

OrlandO keert met Elise terug naar de aarde. Ze laten 1.700 mensen op de planeet Gliese achter om de exoplaneet op een hoger niveau van beschaving te brengen. Wat de gemoederen bezighoudt is dat er op Gliese piramiden (zoals in Egypte) in aanbouw zijn, maar de bouwers zijn vertrokken en het is ongewis of zij zullen terugkeren. Dan wordt er een ondergronds rijk aangetroffen, eveneens in aanbouw. De Glienezen staan voor grote raadsels. Ondertussen proberen Marjolein en Niels de planeet in goede banen te leiden, de voedselproductie op orde te brengen en de rust te bewaren. 

Dit boek is het derde deel in de serie De laatste Profeet en staat geheel op zichzelf, waardoor het niet noodzakelijk is de voorgaande delen geluisterd te hebben.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Schijnvertoning
Auteur: Marcella Kleine
Stemacteur: Petra Winkes
Rubriek(en): Romans Spanning Thrillers

Ellen leidt samen met haar gezin een luxe leven. In hun villawijk hebben zij een vriendenkring opgebouwd, waar de Prosecco rijkelijk vloeit. Mooi en succesvol zijn is de norm.
Een nieuwe baan in een psychiatrische instelling toont Ellen een andere kant van de maatschappij. Langzaamaan ontstaan er scheurtjes in haar levensvisie, waardoor zij met andere ogen naar haar leven kijkt. Dit brengt haar in verwarring. Wanneer er ook nog vreemde dingen gebeuren, vraagt zij zich af wie daar achter zit. Of verbeeldt zij zich alle gebeurtenissen, zoals haar omgeving beweert? Al haar zekerheden raken aan het wankelen en Ellen dreigt zich daarin te verliezen.

===> Luisterfragment <===

Titel: De medeslachtoffers van alcohol - deel 1
Auteur: Willem de Kleynen
Stemacteur: Ido Veldhoen
Rubriek(en): Psychologie Verhalenbundels

De medeslachtoffers van alcohol - deel 1

Problematische alcoholdrinkers brengen schade toe aan slachtoffers, zoals bijvoorbeeld in het verkeer. In de directe omgeving van de drinker bevinden zich echter nog veel meer slachtoffers, die in de schaduw van de drinkers leven. Ze krijgen nauwelijks aandacht, maar wel alles voor hun kiezen. Het zijn de medeslachtoffers, waarbij ervan wordt uitgegaan dat de drinker lijdt aan alcoholisme.
De verhalenbundels ‘De medeslachtoffers van alcohol’ bieden medeslachtoffers een klankbord. Zij kunnen de sturende kracht zijn om van het probleem af te komen.
Heeft u een verhaal dat past in deze serie, laat het ons weten. www.medeslachtoffersvanalcohol.nl
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Bittere parels
Auteur: Samira Michelbrink
Stemacteur: Tanja Reinders
Rubriek(en): Feelgood Romans Spanning Thrillers

Mia, zestien jaar, komt bij kennis in een ziekenhuis. Ze heeft een auto-ongeluk gehad, maar kan zich er niets van herinneren. Haar amnesie is niet van korte duur, want ze weet ook niets meer over haar verleden. Haar familieleden kent ze niet. Het zijn vreemdelingen voor haar. Ze blijkt drie broers en twee zussen te hebben en haar ouders zijn bij het ongeluk omgekomen. Ze staat voor raadsels en dat is maar goed ook - volgens haar ‘nieuwe’ familieleden - want hun gezinsleven was allesbehalve rooskleurig. Zal haar geheugen volledig terugkeren of is het inderdaad maar beter van niet.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Reis naar de onderwereld
Auteur: Caroline Grau
Stemacteur: Gwenny Vos
Rubriek(en): Romans Spiritualiteit

‘Reis naar de onderwereld’ is het verhaal van de "queeste" van een vrouw, Lillith. Het verhaal is opgetekend door Nahual, haar partner. Lillith vertelt verhalen vanaf het moment dat ze weet dat zij niet veel tijd meer heeft. Haar verhaal begint bij haar geboorte, als ze in een wereld wordt neergezet die zij niet begrijpt en die geen overeenkomsten vertoont met de wereld waar zij vandaan komt. Ze wordt mishandeld door haar ouders en krijgt te maken met seksueel geweld.  Als zij ten onder dreigt te gaan, rekent ze samen met haar zussen af met de ouders en betreedt ze de onderwereld. Het wordt een zoektocht naar wie zij is en hoe ze zich kan verbinden.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: In het verborgene
Auteur: Marcella Kleine
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Spanning Thrillers

Wanneer Vera’s zoektocht naar de ware Jakob wederom op een teleurstelling uitloopt, wordt zij gedreven tot het plegen van een misdrijf. Tijdens haar dagelijkse werk in een luxe cadeauwinkel probeert Vera haar misdaad krampachtig verborgen te houden. Ze blijkt echter niet de enige met een dubbele agenda te zijn. Als haar werkgever plotseling verdwijnt, belandt Vera in het wespennest van een criminele organisatie.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Binnenwereld
Auteur: Marcella Kleine
Stemacteur: Helene Warnshuis
Rubriek(en): Romantiek Spanning

Zes jaar na het verongelukken van haar man geeft de jonge weduwe Lynnette zich over aan een nieuwe liefde, al blijft het onverwachtse verlies van haar echtgenoot een gapende wond waarover zij moeilijk kan praten. De ernstig gedragsgestoorde Jordy is veroordeeld tot jeugd-tbs en wordt behandeld in een gesloten kliniek. Wanneer zijn moeder overlijdt, leest hij in haar dagboek wat zij al die jaren voor hem verborgen heeft gehouden. Ondanks zijn verdriet brengt het hem ook iets goeds. Als de wegen van Lynnette en Jordy elkaar kruisen, wordt zij met een pijnlijke waarheid geconfronteerd die haar in staat stelt kritisch naar zichzelf te kijken.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Vilein
Auteur: Marcella Kleine
Stemacteur: Lilian Swartjes
Rubriek(en):

Als de man van Julia dood wordt aangetroffen, wordt voor Julia het gezegde ‘Het leven begint bij veertig’ waarheid. Na jarenlange onderdrukking voelt ze zich eindelijk bevrijd. Een reeks ongrijpbare gebeurtenissen zet haar leven echter op zijn kop. Vertwijfeld vraagt Julia zich af wat haar rol in het geheel is. Wanneer het verleden het heden inhaalt en ze de ontbrekende puzzelstukjes van haar traumatische jeugd kan invullen, wordt ze opnieuw het slachtoffer van een vilein persoon.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Schemergebied
Auteur: Marcella Kleine
Stemacteur: Loeke Pam
Rubriek(en): Psychologie Thrillers

Wanneer Renate tijdens een examenfeest in de Kennemerduinen verdwijnt, tast iedereen in het duister over haar lot. Is ze weggelopen, ontvoerd, vermoord of heeft ze zelfmoord gepleegd? Dertig jaar later gaat haar klasgenote Sabrina nog steeds gebukt onder de verdenking dat zij met Renates verdwijning te maken heeft. Heeft ze ook werkelijk met de verdwijning te maken? Welke informatie houdt ze al die jaren angstvallig verborgen? Als Sabrina na een reconstructie een van de feiten wil rechtzetten, komt haar eigen leven in gevaar.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Alias Kiki
Auteur: Olga van der Meer
Stemacteur: Ineke Luesink
Rubriek(en): Feelgood Romantiek Spanning

Tienermoeder Kyara trouwt op haar achttiende al met jeugdliefde Lucas, de vader van haar tweelingdochters. Twaalf jaar lang hebben ze een goed huwelijk, waar helaas een eind aan komt als Kyara achter een goed bewaard geheim van Lucas komt.
De kinderen kiezen ervoor om bij hun vader te gaan wonen en Kyara blijft berooid achter. Ineens moet ze gaan werken voor de kost, iets wat door haar gebrek aan ervaring en een opleiding erg moeilijk is.
Het werk wat ze uiteindelijk gaat doen houdt ze zorgvuldig verborgen voor haar omgeving en zeker voor haar dochters. Ze verandert er zelfs haar naam en haar uiterlijk voor. Als ze dit alles later achter zich weet te laten en ze een heel nieuwe weg inslaat, duikt er plotseling iemand op die haar toch herkent.

===> Luisterfragment <===

Titel: Liefde?
Auteur: Gerda van Wageningen
Stemacteur: Heidy Tesink
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Ik mag haar niet, was de eerste gedachte van Lotte Verhagen, als haar vader dolgelukkig zijn nieuwe vriendin aan de familie voorstelt. Natuurlijk is ze blij voor haar vader, want hij heeft het heel zwaar gehad na het verlies van zijn vrouw. Maar deze vrouw? En al snel blijkt ze de enige niet te zijn die wantrouwen voelt.
Maar wat moet je doen, als je vader gelukkig lijkt te zijn? Niettemin doet er zich een schokkend voorval voor en daarna komt er het een en ander aan het licht over het verleden van Eliane van der Borghe. Is hier eigenlijk wel sprake van liefde?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Als je je hart volgt
Auteur: Carla Vermaat
Stemacteur: Margareth van Slijpe
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Alles is tot in de puntjes geregeld: de koffers zijn gepakt, de vliegtickets geprint. Haar laatste avond voor vertrek laat Tessa zich door haar collega's overhalen om nog een keer een avondje te gaan stappen. En waarom ook niet? Maar dan begint het fout te gaan. Zo fout dat Tessa zich genoodzaakt ziet om een baan als privesecretaresse te accepteren voor de ruim 80-jarige Debora. Die is begonnen met het schrijven van haar memoires maar ze kan niet zo goed overweg met de computer. Hoewel haar dochter Ina weinig verwacht van Debora's literaire capaciteiten, grijpt ze deze kans met beide handen aan. Haar in Australia wonende dochter staat op het punt om te bevallen van een tweeling en Ina wil daar graag bij zijn. Nu ze de zorg voor haar dementerende moeder aan Tessa kan overlaten, kan ze met een gerust hart vertrekken. Daags na Ina's vertrek blijkt echter dat Debora eens goed van de afwezigheid van haar nogal bazige dochter wil profiteren. En om haar plechtige belofte aan Ina gestand te doen, kan Tessa weinig anders dan instemmen
met Debora's onverwachte plannen.

===> Luisterfragment <===

Titel: Waanidee
Auteur: Karin Hazendonk
Stemacteur: Rudolf Bijleveld
Rubriek(en): Thrillers

Als Victor Bronckhorst op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, wordt hij door zijn grootouders in huis genomen. Ondanks het leeftijdsverschil en de sadistische karaktertrekken die zijn opa blijkt te hebben, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Opa noemt hem de uitverkorene die een belangrijke taak heeft te vervullen.
Bronckhorst ontplooit zich tot een succesvol zakenman, maar de band met zijn grootvader blijft ook na diens dood bestaan. De gesprekken tussen beiden gaan door en ook geeft opa nog regelmatig advies, al speelt dit alles zich nu nog slechts in Victors hoofd af …
Victor ontwikkelt een idee waarmee hij de door opa gegeven taak kan volbrengen. Hij verzamelt een kleine groep mensen om zich heen die hem met hun specifieke kennis van dienst kunnen en zullen zijn.
Twee jaar later wordt het land in de greep gehouden door een golf van onverklaarbare sterfgevallen. De chaos is compleet en het land verandert in een puinhoop met overal mensen die op de vlucht slaan. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De dood heeft blauwe ogen
Auteur: Karin Hazendonk
Stemacteur: Gerard Lodder
Rubriek(en): Thrillers

Jan van Dijk heeft een saaie baan en zit gevangen in zijn huwelijk met Martine waarin sleur en vastgeroeste gewoontes de boventoon voeren. De enige die kleur aan zijn bestaan geeft, is zijn dochter Hannah.
Als Hannah spoorloos verdwijnt, verandert zijn leven in een hel.
Door de verdwijning van hun dochter worden de scheuren in het huwelijk van Jan en Martine nog groter. Het lijkt erop dat ze iets te verbergen heeft. Leugens, diep begraven in het leven van Martine, drijven langzaam maar zeker naar de oppervlakte.
De vermissing van Hannah van Dijk is de eerste zaak die Loes de Koning krijgt in haar hoedanigheid van familierechercheur. Ze worstelt tegen de minachting van haar directe chef, onzekerheid en haar persoonlijke betrokkenheid bij deze zaak.
Als echter zwaar verminkte mannen worden gevonden, komt haar vechtlust terug en bijt ze zich vast in het onderzoek.
Iemand is heel erg kwaad en alle sporen leiden naar één persoon …
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Verminkte toekomst
Auteur: Melissa Skaye
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Thrillers

De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning.
Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor de verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerste instantie meer vragen dan antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd?
Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca Borra en paragnost Will.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Verknipte tegenstander
Auteur: Melissa Skaye
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Thrillers

De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden geconfronteerd met een aantal zaken die buiten hun jurisdictie vallen. Dat begint met de vondst in een bos in Friesland van lichaamsdelen die daar al jaren blijken te liggen.
Als in Amersfoort de vrouw en de dochter van een vriend van Luca’s broer Gianni verdwijnen en enig spoor ontbreekt, vraagt hij Luca om hulp.
Sanne wil het verleden achter zich laten. Ze wordt, net als collega Luca en paragnost Will de Jager, onaangenaam verrast als de tentakels van dat verleden zich uitstrekken naar het heden.
 
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Ongenadig
Auteur: Karin Hazendonk
Stemacteur: Jeroen Muller
Rubriek(en): Spanning Thrillers

Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is.
Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.
Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan.
Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.
Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap.
Ze wordt echter niet wakker in de slaapkamer en lijkt overgeleverd aan de morbide plannen van Sven.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De Melksalon
Auteur: Reineke van Wouwe
Stemacteur: Reineke van Wouwe
Rubriek(en): Geschiedenis Romantiek Streekroman

De Melksalon is de geschiedenis van beurtschippers en koetsiers in Terneuzen, een Zeeuws dienstmeisje in Amsterdam, een held in de Eerste Wereldoorlog en een melksalon in Goes. Het is een boek over onrecht en geluk, schuldgevoel en liefde.
Voor haar boek De Melksalon verdiepte Reineke zich in haar familieachtergrond en stuitte daarbij op bijzondere verhalen. Een krantenartikel in de Middelburgsche Courant van 1884 over een noodlottig ongeluk dat levens veranderde, vormde de aanleiding voor haar boek. Ze besloot het verhaal achter het krantenartikel te achterhalen. Dit boek geeft haar voorouders een stem en laat ze zo voortleven.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Froekje en Mies - Ontploft
Auteur: Sandra Kuipers en Mireille Hovius
Stemacteur: Gwenny Vos
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Froekje en Mies - Ontploft

Twee oudere jongens vragen Froekje en Mies om vuurwerk voor hen te bewaren. Wanneer ze ontdekken dat het om illegaal vuurwerk gaat, willen ze er vanaf. Maar hoe? Als ze het eindelijk aandurven om naar de politie te gaan, maken ze een klein foutje. De gevolgen zijn enorm. Wat wordt hun straf?
Vanaf 9 jaar.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Froekje en Mies - Gemeen spel
Auteur: Sandra Kuipers en Mireille Hovius
Stemacteur: Margareth van Slijpe
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Froekje en Mies, Gemeen spel

Froekje en Mies zijn al jaren beste vriendinnen. Samen beleven zij allerlei avonturen, want saai zijn deze meiden niet. Froekje zit op schaatsles en heeft last van de vervelende Kasper. Mies moet haar moeder weer eens missen als ze op een werkreis moet. De meiden bedenken een plan: al die tijd samen logeren! En met een beetje geluk mag het nog ook. Maar dan komt er een nieuw meisje in de klas. Zij moet van de juf op de plek van Froekje naast Mies gaan zitten, waardoor Froekje niet meer in het groep van Mies zit. Waarom vindt Mies het nieuwe meisje, Tessa, zo leuk? Zal de vriendschap tussen Froekje en Mies stand houden?
Vanaf 9 jaar
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Froekje en Mies - Op scoutingkamp
Auteur: Sandra Kuipers en Mireille Hovius
Stemacteur: Lia Schipper
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Froekje en Mies op scoutingkamp

Twee scoutingverenigingen wedijveren om een clubgebouw. Wie zal de vlottentocht winnen? Froekje en Mies gaan tegen Kasper voor de winst, maar of de strijd het beste in hen naar boven haalt is nog maar de vraag.
Vanaf 9 jaar.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Froekje op Terschelling
Auteur: Sandra Kuipers en Mireille Hovius
Stemacteur: Mechteld Brans
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Froekje op Terschelling

Op Terschelling wordt Froekje voor het eerst verliefd, maar is dat wel wederzijds? Het rondzwervende poesje leidt hen uiteindelijk samen de duinen in. Daar gebeurt iets wat ze niet voor mogelijk hield. Ondertussen is Mies op vakantie in Griekenland, waar bar weinig te beleven valt, maar dan belandt ze achter de coulissen bij een optreden van haar favoriete zanger.
Vanaf 9 jaar.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Droomprinsen en echte jongens
Auteur: Anne West
Stemacteur: Ineke Luesink
Rubriek(en): Fantasie Kinderboeken > 10 Spanning Young Adult Humor

Kaja, Klarijn en Maren beginnen tegen hun zin aan een opleiding op de Oswald de Tragische School. Alle drie zijn ze om verschillende redenen naar deze school in Thoren gestuurd. Kaja omdat ze te jongensachtig is, Klarijn omdat ze niet goed genoeg is in haar moeders ogen en Maren omdat ze een te gevaarlijk leven leidt als dwergenactivist. Tot hun afschuw moeten de meiden een kamer delen terwijl ze het totaal niet met elkaar kunnen vinden.
Helaas gaat vanaf de eerste dag al alles anders dan verwacht. Als prins Michael van Thoren, die het schooljaar traditioneel opent, niet op komt dagen, is dat het begin van een spannend avontuur waar Kaja, Klarijn en Maren alle drie ongewild bij betrokken raken. Al snel blijkt dat ze elkaar nodig hebben om de prins te redden. Kunnen ze hun verschillen opzij zetten en samenwerken?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De half-heks
Auteur: Linda Smolenaers
Stemacteur: Alexandra Maris
Rubriek(en): Kinderboeken < 10 Spanning

Als Lotte en Indra het gerucht horen dat er een heks in hun stad woont, willen ze daar het fijne van weten. De heks zou geen hele goeie heks zijn, want al haar spreuken mislukken met een heleboel lawaai! Mensen noemen haar daarom spottend 'de half-heks'. Veel buren zijn inmiddels verhuisd. Mevrouw Van Willebrug niet. Samen met haar hulp zijn Lotte en Indra vastbesloten het geheim en de hartenwens van de half-heks te ontrafelen. Gaat dat hen lukken?
Vanaf circa 6 jaar
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Zet je burnout uit en je depressef af
Auteur: Gerard Wouters
Stemacteur: Ron Peereboom Voller
Rubriek(en): Psychologie Zelfhelp

Wat is de werkelijke oorzaak van Burnout en depressie.
Volgens de wetenschap heeft het alles te maken met werkdruk, maar is dat wel zo?
Gerard Wouters deed er 20 jaar onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat het al in een veel eerder stadium misgaat. In deze jachtige tijd waarin niemand meer tijd voor elkaar heeft, krijgen kinderen niet de aandacht en waardering die ze nodig hebben. Er ontstaat daardoor een enorme “bewijsdrang” om erkenning en waardering die hun hele leven als volwassenen beheerst. Dit kan natuurlijk niet anders dan verkeerd aflopen. Het is ook niet zo gek dat werknemers die het beste presteren het eerste in een depressie of Burnout terecht komen en vaak jarenlang thuis zitten met deze klachten. Dat kan echt anders! Dit boek beschrijft de werkelijke oorzaak en vooral hoe je er vanaf komt zonder jarenlange therapieën te hoeven volgen.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De medeslachtoffers van alcohol - deel 2
Auteur: Willem de Kleynen
Stemacteur: Ido Veldhoen
Rubriek(en): Psychologie Waargebeurde verhalen Zelfhelp

De medeslachtoffers van alcohol - deel 2

Problematische alcoholdrinkers brengen schade toe aan slachtoffers, zoals bijvoorbeeld in het verkeer. In de directe omgeving van de drinker bevinden zich echter nog veel meer slachtoffers, die in de schaduw van de drinkers leven. Ze krijgen nauwelijks aandacht, maar wel alles voor hun kiezen. Het zijn de medeslachtoffers, waarbij ervan wordt uitgegaan dat de drinker lijdt aan alcoholisme.

De verhalenbundels ‘De medeslachtoffers van alcohol’ bieden medeslachtoffers een klankbord. Zij kunnen de sturende kracht zijn om van het probleem af te komen.

Heeft u een verhaal dat past in deze serie, laat het ons weten. www.medeslachtoffersvanalcohol.nl
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Een nieuwe kans
Auteur: Bianca vanStrien
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Romantiek

Nicole is secretaresse bij een vertaalbureau in Utrecht en alleenstaand. Dan ziet ze voor het eerst in zeven jaar haar vroegere schoolvriend Ramon weer. Ze schrikt van deze ontmoeting, want ze ontdekt dat hij een zwerver is. Toch probeert ze het contact te herstellen. Ramon begrijpt niet wat Nicole nog in hem ziet, want hij voelt zichzelf een mislukkeling en heeft een verleden vol geheimen. Na een reünie van school ontdekt Nicole dat Ramon een probleem heeft! Ramon geeft het voor de zoveelste keer op en gaat er vandoor. Toch kunnen ze niet zonder elkaar en na een paar weken komt Ramon bij Nicole de tuin bijhouden. Ramon heeft er veel moeite mee, dat hij zijn zesjarige dochter niet meer ziet, maar als Nicole zich hiermee bemoeit, verdwijnt hij weer uit haar leven.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Trammelant op het platteland
Auteur: Geertrude Verweij
Stemacteur: Olivia Uhlenbeck
Rubriek(en): Romantiek

Stadsmeisje Odette besluit eindelijk haar jeugddroom te laten uitkomen: ze koopt een boerderijtje op het platteland. Hoewel ze verwacht daar in haar eentje een stil en rustig leven te gaan leiden, blijkt dat al snel heel anders uit te pakken. Haar tienjarige dochter Ella, die al haar hele leven bij haar vader in woont, laat weten dat ze liever bij haar moeder wil zijn, omdat haar vader hertrouwd is en in moeilijkheden zit. Ook Odettes tweelingbroer Lodewijk zoekt afleiding van zijn problemen en komt voor langere tijd logeren. Zowel aardige buurman Willem als vervelende buurvrouw Dorien komen regelmatig aanwippen en na een serie inbraken is Odette de illusie dat het platteland veiliger is dan in de stad ook kwijt. Is de droom in een nachtmerrie veranderd, of vindt ze alsnog het geluk in haar huisje op het platteland?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Julia & Julia
Auteur: Gaby Rasters
Stemacteur: Helene Warnshuis
Rubriek(en): Romantiek

Hoe ver mag je gaan uit liefde voor je kind?

‘Horen, zien en zwijgen. Weet je wel waar jij aan begint? Wat je over jezelf afroept? En nog erger, wie je meeneemt in je val? SURDUS is te machtig en te gevaarlijk. Jij bent het begin, maar misschien ook wel het einde. Jouw eigen einde…Jij speelt met vuur!’

Een waarschuwing aan de in Australië wonende dove Julia om vooral niet op zoek te gaan naar haar verleden. Een andere Julia in Nederland ontvangt ook een waarschuwing. Deze Julia is op zoek naar haar verdwenen tweelingzus. Haar zoektocht gaat heel ver en met hulp van de getalenteerde Niky komt ze heel dichtbij de waarheid. De vraag is of ze die waarheid wel onder ogen wil komen.
Deze zoektocht naar het verleden zal de toekomst van de beiden Julia’s voor altijd veranderen. Onvoorwaardelijke liefde en grote morele dillema’s komen tot uiting in dit spannende liefdesverhaal. De emoties zullen je grijpen en je wil nog maar een ding: achter de waarheid komen!
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Wervelstorm
Auteur: Olga van der Meer
Stemacteur: Ineke Luesink
Rubriek(en): Romantiek

Hanke Meulenbelt heeft het gezin met drie kinderen verlaten. Lindsey was destijds 4 jaar, haar broertje Trevor en zusje Tiffany, een tweeling, 2 jaar oud. Lindsey is de enige van de drie die nog vage herinneringen aan haar moeder heeft. Als hun vader overlijdt zijn ze, inmiddels jong volwassenen, op zichzelf aangewezen. Lindsey streeft in haar relatie perfectie na, om de kans dat haar vriend haar eveneens verlaat zo klein mogelijk te houden. Een eigen gezin durft ze niet aan. Tiffany wil geen relatie. Haar eigen moeder wilde haar niet hebben, ze heeft er geen vertrouwen in dat een man wel bij haar zal blijven. Trevor lijkt nergens last van te hebben, alles gaat hem voor de wind en hij heeft de ene na de andere vrouw aan zijn zijde, maar diep in zijn hart is hij heel eenzaam.
Dan keert moeder Hanke echter plotseling terug en blijkt ze niet zomaar vertrokken te zijn. Haar terugkeer heeft een ware wervelstorm tot gevolg en naarmate de band tussen Hanke en haar kinderen groeit, voltrekken zich grote veranderingen bij Lindsey, Tiffany en Trevor. Lindsey streeft perfectie niet langer na en Tiffany stelt zich voorzichtig open voor relaties. Trevor wordt voor het eerst in zijn leven echt verliefd. Het geluk blijkt echter voor alle drie moeilijk te grijpen te zijn.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Catwalks & Cowboys
Auteur: Machteld van der Gaag
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Chicklits Feelgood Romans Romantiek Spanning

Catwalks & Cowboys speelt zich af in Londen, Parijs, New York en Goliad, een dorpje in Texas. Het is het verhaal van Hazel Bernard, een copywriter uit Londen, die na op bizarre wijze gedumpt te zijn door haar vriend een weekend wegvlucht naar Parijs. Daar belandt ze op een barkruk naast Ali, een gevierd en excentrieke modeontwerper. 
Ali torst het leed van de hele haute couturewereld op zijn schouders. Onder invloed van de nodige Margaritas brainstormen ze er duchtig op los. En passant komt Hazel met een plan dat de redding van de haute couture is. De volgende dag keert ze, met een flinke kater, terug naar Londen. Einde verhaal, zo lijkt het, maar dan ontdekt ze dat de door haar zo bewonderde Ali schaamteloos met haar wereldidee aan de haal is gegaan en er zit niets anders op dan het oorlogspad te kiezen om haar gelijk te halen. Hazels aanpak is nogal onorthodox en verandert haar leven op een manier die niemand had voorzien.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Mollie, het Mollifantje - deel 2
Auteur: Ellen Spee
Stemacteur: Heidy Tesink
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Rommel in de duinen.
In de duinen woont een familie die nog nooit iemand heeft gezien, totdat Opa, Shannon, Amber en Lilleigh er kennis mee maakten. Het is de familie Mollifant.
Er zijn grote problemen in de duinen, want overal ligt veel plastic en andere troep. De dieren in de duinen hebben er veel last van en natuurlijk ook de Mollifantjes.Opa, Shannon, Amber en Lilleigh komen in actie om de duinen schoon te krijgen. Zal het ze lukken om dat samen met de familie Mollifant voor elkaar te krijgen?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Scooter Oma
Auteur: Dani vanDoorn
Stemacteur: Machteld vander Gaag
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Ziggy en haar buurjongen Momo willen het weten: wie is toch die geheimzinnige Scooter Oma die gave judogrepen kent en op een snelle scooter door hun stadje scheurt? Ze redt kinderen die gepest worden en doet nog veel meer stoere dingen! Ze begint zelfs op een Super Oma te lijken in haar hippe, blauwe pakje met rode cape. Ziggy en Momo denken dat het misschien oma Roos is! Want Ziggy’s oma is heel sterk en ze rijdt ook graag hard. Alleen vindt oma Roos die Scooter Oma helemaal niet netjes. ‘Ze doet altijd van die smerige karweitjes en haar rok is veel te kort,’ zegt ze afkeurend.
Momo en Ziggy willen bewijzen dat oma Roos toch onder de cape en de helm van Scooter Oma verborgen zit. Maar daardoor belanden ze zelf ook in allerlei avonturen ...
Een grappig, spannend boekje waarin tevens positieve waarden als vriendschap, begrip tussen generaties en omzien naar anderen aan bod komen. Er is zelfs nog romantiek weggelegd voor de senioren.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Mijn vader Doek
Auteur: Lenneke Westera
Stemacteur: Kim Fontaine
Rubriek(en): Kinderboeken < 10 Humor

Op een dag vertrekt Biba's vader, Doek, plotseling naar Laplö, een Noors eiland en hij weet niet wanneer hij terugkomt. Biba moet nu twee keer per week naar Co, de oppas. Biba vindt Co niet echt leuk. Wel is ze dol op de tropische vissen in Co's grote aquarium. Gelukkig heeft ze haar vriendin Neeltje. Biba maakt zich zorgen: komt haar vader nog wel terug? Hij was namelijk knoek toen hij naar Laplö vertrok.

Een gevoelvol, mooi en humoristisch verhaal. Het laat zien dat kinderen heel veel waarnemen aan verborgen gevoelens bij de volwassenen in hun omgeving. Kinderen zullen zich er meteen in herkennen. Biba zoekt naar grip op haar situatie. Ze volgt daarbij haar intuïtie en haar slimme wijsheid.

===> Luisterfragment <===

Titel: De laatste opdracht
Auteur: Shelly Roso
Stemacteur: Sacha de Leeuw
Rubriek(en): Kinderboeken > 10

De vader van Brechtje moet vaak overwerken. Daarom is het niet zo gezellig thuis. Op de middelbare school trekt haar beste vriendin Livia steeds meer op met de 'populaire' meiden en met haar puberende broer Milan kan ze ook niet meer terecht. Brechje verzint een denkbeeldige vriend, Warre, en komt met hem in een fantasiewereld terecht. Daar krijgt ze opdrachten, die haar kunnen helpen om in de echte wereld met veranderingen te leren omgaan. Als Brechje het mikpunt wordt van pesterijen en zelfs met een mes wordt bedreigd, krijgt ze van Warre haar laatste opdracht ...

===> Luisterfragment <===

Titel: De steenrode jas
Auteur: Henk van Kalken
Stemacteur: Eltjo Herder
Rubriek(en): Biografie Waargebeurde verhalen

Dit grotendeels autobiografisch verhaal neemt de luisteraar mee naar de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het jongetje Hennie, krijgt te maken met huiselijk geweld, voogdij en uithuisplaatsing in kindertehuizen. Hierdoor komt hij van de regen in de drup. Door de structuur van de toenmalige jeugdzorg en kindertehuizen en het gebrek aan pedagogisch inzicht bij het personeel krijgt hij opnieuw te maken met verbaal en fysiek geweld, intimidatie, mishandeling en willekeur.
Henk van Kalken beschrijft zijn verhaal op een gedetailleerde, beeldende manier, zonder haat of boosheid, maar met een relativerende en soms humoristische blik.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Jacht geopend op Westeresch
Auteur: Gerry Huizenga
Stemacteur:
Rubriek(en): Kinderboeken < 10 Kinderboeken > 10 Spanning

De aanleg van een golfbaan zorgt voor grote onrust op Westeresch. Het beekdal gaat op de schop en er verdwijnen nog meer bomen dan er door de herfststorm al zijn omgewaaid. Ebbe, de hond van oma Willemien, is erg zenuwachtig van het gedoe, en Geert en Bowien maken er zelfs ruzie om. Maar die ruzie duurt niet lang, want andere zaken vragen hun aandacht. Zoals de verwonding van Ebbe, een onbekende hazewindhond, die ook al gewond is en ervandoor gaat, diefstallen, stropers... En wat bezielt oma Willemien met haar geheimzinnige uitstapjes?

Net als Geert en Bowien denken het hele mysterie te hebben opgelost in dit tweede deel in deze serie, wordt de jacht op Westeresch pas echt geopend...

Onafhankelijk te lezen van het eerste deel; ‘De geheimen van Westeresch’
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Als het ijs gesmolten is
Auteur: Carla Vermaat
Stemacteur: Margareth van Slijpe
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

‘IJsprinses’, zo noemt Theo haar. Hij denkt het te kunnen weten, want hij heeft haar nog niet aan zijn lijstje veroveringen kunnen toevoegen. Na drie mislukkingen ontmoet Inge eindelijk de man van haar dromen. Zonder aarzelen stort ze zich in een roekeloze, verhitte relatie. Wanneer Theo haar met haar nieuwe vriend ziet, beseft hij dat er iemand anders voor nodig was om Inge te doen smelten. Toch is het allemaal niet zo simpel voor Inge. Het zo plotseling opgelaaide vuur wordt zelfs te heet voor haar en ze ziet zich genoodzaakt haar vertrouwde omgeving te ontvluchten.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Gesloten ogen
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Gwenny Vos
Rubriek(en): Feelgood Romantiek Thrillers

Marloes en Hank wanen zich met de kinderen veilig in Frankrijk. Ze wonen in een klein dorp, waar ze hun leven weer kunnen opbouwen. Als er een man in het veld achter hun huis opduikt, is het gedaan met de rust en volgt een reeks gebeurtenissen. De ex van Marloes heeft iemand ingehuurd om hen te zoeken en de kinderen terug te krijgen. Ondanks al hun voorzorgsmaatregelen lukt hem dat en wordt Marloes van haar kinderen gescheiden. Een onzekere tijd breekt aan die hen in Noorwegen doet belanden. Dit boek is het zelfstandig te lezen vervolg op ‘Donkere ogen’.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Een goed team
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Jolanda Bayens
Rubriek(en): Feelgood Romantiek Spanning

Fenna (29) woont samen met haar vriend Lars. Ze heeft een goede baan en is gelukkig. Als ze voor haar werk naar Londen gaat en daar Brandon Daniels tegen het lijf loopt, verandert alles. Hij wil dat zij hem helpt om er vooral zelf beter van te worden. De manier waarop hij haar werk en haar leven binnendringt is dubieus te noemen. Het brengt zelfs Lars aan het twijfelen of er toch niet meer aan de hand is tussen hen. Fenna doet er alles aan om Brandon uit de weg te gaan, maar hoe meer ze daar haar best doet, hoe vasthoudender de Engelsman wordt.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Thee met koekjes
Auteur: Angelique van Dongen
Stemacteur: Heidy Tesink
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

De tweeënveertigjarige Raven leidt een luxe leven. Werken hoeft ze niet, want haar man Dave heeft een goedlopend bedrijf. Samen hebben ze twee kinderen, Giel van vijftien en Danique van dertien. Haar leven gaat van een leien dak, op wat puberproblemen na. Dave gooit echter roet in het eten van hun eens zo vredig bestaan. Raven betrapt hem op een buitenechtelijke relatie en ziet haar geluk in razend tempo afbrokkelen. Als alleenstaande moeder moet ze de kost zelf weer verdienen. Bij toeval komt ze Ray tegen, een oude vriend. Hij is eigenaar van een brasserie en Raven kan vier dagen per week bij hem werken. Ray steunt haar waar hij kan en hoopt dat Raven ooit inziet dat niet alle mannen zijn zoals haar ex. Op een avond, als ze les geven in cupcakes maken, ontmoet ze Boudewijn. Zal Raven voor de stabiliteit en het vertrouwen van Ray kiezen, of gaat ze voor de charmes van Boudewijn?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Rood licht
Auteur: Gerda van Wageningen
Stemacteur: Lia Schipper
Rubriek(en): Feelgood Romans Romantiek Spanning

Clarisse Vermue staat voor een moeilijke beslissing. Het gaat niet goed meer tussen haar man en haar. Hij is veranderd in een dominante man, die vindt dat hij altijd gelijk heeft en hij beperkt haar steeds meer in haar doen en laten. Ze hebben een dochtertje van twee jaar en ze worstelt ermee of ze voor zichzelf mag kiezen. Haar vriendin Ruth weet haar over te halen om samen een dagje weg te gaan, maar op weg naar huis staat de trein waarin ze zitten onverwacht stil voor een rood licht. Het is ijskoud buiten en al snel ook in de trein. Niemand kan de trein in of uit en er gebeurt van alles met grote gevolgen.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het glazen masker
Auteur: Olga van der Meer
Stemacteur: Tanja Reinders
Rubriek(en): Romantiek Spanning

Het gelukkige leven van Ruben en Michelle komt zwaar onder druk te staan als Michelle wordt verkracht en ook nog eens zwanger raakt van haar belager. Ze laat een abortus uitvoeren, waar ze een infectie aan overhoudt die leidt tot het verwijderen van haar baarmoeder. Ineens staat alles volledig op z’n kop en is er niets meer over van hun mooie plannen en hun gedroomde toekomst. Ze moeten een nieuwe manier vinden om hun leven in te richten, maar dat kost tijd en moeite. Er lijkt een oplossing te komen als buurvrouw Carla in verwachting raakt terwijl ze absoluut geen kind wil hebben. Ze besluit de baby af te staan aan Ruben en Michelle, maar na de bevalling beseft ze dat ze het kind niet weg kan geven. Zonder het te willen heeft ze er toch een band mee gekregen. Weer staan ze met lege handen en dat is nog zwaarder. Biedt Michelle’s vriendin Louise uitkomst?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Regisseer jouw eigen leven
Auteur: Milan Somers
Stemacteur: Mike de Wolf
Rubriek(en): Psychologie Zelfhelp

Jij bent de regisseur van je eigen levensverhaal. Jij bepaalt hoe je je voelt en wat je van je leven maakt. Dit luisterboek is een inspiratiebron om je leven te veranderen zoals jij dat wilt. Ga de uitdaging aan en kies voor persoonlijke groei!
Het luisterboek geeft je niet alleen handreikingen hoe je een waardevol leven kunt leiden, het bevat veel (persoonlijke) voorbeelden en oefeningen die je kunt doen om het maximale uit jezelf en het leven te halen. De oefeningen zijn direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Dan herken je oude patronen en ben je in staat deze te doorbreken. Je boort je maximale potentieel aan. Zo bouw je vanuit je regisseursrol verder aan je levensverhaal en ervaar je als de hoofdrolspeler direct de positieve effecten.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Gevaarlijke date
Auteur: Krista van der Hulst
Stemacteur: Vera Hilhorst
Rubriek(en): Chicklits Detective Feelgood Romans Spanning

Tirza, dertig jaar, werkt bij de zedenpolitie. Ze is opgevoed door  haar vader die een kroeg runt met twee woningen erboven. In één ervan woont Tirza, in de ander haar vader. Er blijkt een verkrachter actief in de stad die opereert via een datingsite. Tirza wordt aangewezen als lokaas en heeft verschillende dates om achter de identiteit van de dader te komen. Ondertussen raakt ze in de ban van Michael, een man die ze tijdens één van de sportavondjes met haar beste vriendin Samantha heeft ontmoet. Tijdens het politieonderzoek komt ze erachter dat Michael de eigenaar van de datingsite is en dus eigenlijk verboden terrein is. Ze worden toch verliefd, maar hij weet niet dat ze aan de verkrachtingszaak werkt. Is hij wel de man die ze denkt dat hij is?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De geheimen van Westeresch
Auteur: Gerry Huizenga
Stemacteur: Rudolf Bijleveld
Rubriek(en): Avonturen Kinderboeken < 10 Spanning

Wanneer Geert en Bowien van school naar huis fietsen, haalt een auto hen met veel te hoge snelheid in. Bowien maakt een reuzensmak. De auto rijdt door. Bowien laat Geert beloven zijn mond te houden over het ongeluk. Haar vader heeft het al moeilijk genoeg met het draaiende houden van hun familiebedrijf 'De Herberg van Westeresch', nu haar moeder vorig jaar is overleden en die auto zien ze vast en zeker nooit weer. Maar nog diezelfde middag duikt het snelheidsmonster op bij de herberg. Geert en Bowien ontdekken dat dit te maken heeft met de komst van Anouk, de kersverse vakantiehulp.
Dan wordt er in de herberg ingebroken. Omdat ze vinden dat de politie zich wel heel gemakkelijk van het onderzoek afmaakt, trekken Geert en Bowien er zelf opuit. Met Ebbe, de hond van Bowiens oma.
Vanaf 9 jaar.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het vijfde verbond
Auteur: Jessica Collins
Stemacteur: Jaap Verdenius
Rubriek(en): Fantasie Kinderboeken < 10 Spanning

Thomas zit in groep 8 en hij heeft weinig vrienden. Op een dag wordt hij opgenomen in het Vijfde Verbond, een groepje kinderen waar iedereen enorm tegen opkijkt. Maar waarom? En wat is er met zijn voorganger Marc gebeurd? Waar komen de verwondingen van Mei-Lin vandaan? Houden ze hem misschien gewoon weer voor de gek met hun rare verdwijntrucs en vreemde verhalen over strijders in een andere dimensie?
Vanaf ca 10 jaar
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Parisiennes herken je aan hun benen
Auteur: Andy Arnts
Stemacteur: Machteld van derr Gaag
Rubriek(en): Romantiek

Monsieur Debray dacht het zeker te weten: Parisiennes herken je aan hun benen. Tot hij zich daar een keer goed in vergiste, met alle gevolgen van dien. Samen met 17 andere stukken illustreert dit verhaal de fijnzinnige en meesterlijke wijze waarop Arnts een herkenbare sfeer van melancholie en levensvreugde weet op te roepen. Met ‘Parisiennes herken je aan hun benen’ lanceert Andy Arnts opnieuw een prachtige verzameling verhalen, die niet alleen zijn liefde voor Frankrijk en Parijs kenmerken, maar vooral getuigen van zijn rijke fantasie, aanstekelijke humor en buitengewone verteltalent.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Britt aan de bal
Auteur: Samantha Era
Stemacteur: Marjolein van der Kist
Rubriek(en): Kinderboeken < 10 Kinderboeken > 10 Sport Young Adult

Zal het Britt lukken een oranjeleeuwin te worden?

Britt wil de beste voetbalster ter wereld worden. In het dorp waar ze woont is maar één voetbalvereniging en ze sluit zich als enige meisje aan, maar komt ze door de selectie? Al snel merken haar teamgenoten dat Britt goed kan voetballen. Twee pestkoppen zijn daar echter niet van overtuigd. Britt laat de plagerijen voor wat ze zijn en stelt zich sportief op. Kan Britt zich bewijzen op en buiten het voetbalveld? Leeftijd vanaf 7 jaar.

 

===> Luisterfragment <===

Titel: Poort naar het geluk
Auteur: Kirstin Rozema
Stemacteur: Lia Schipper
Rubriek(en): Feelgood Romantiek

Annebeth Heuting, moeder van vier volwassen kinderen, heeft het moeilijk. Ze is gehandicapt vanwege een voetaandoening. Haar echtgenoot Paul bemoeit zich het liefst zo min mogelijk met haar en vindt vooral troost bij zijn krant en de televisie. Samen hebben ze de zorg voor hun zoon Bas op hun schouders, die een bijna noodlottig ongeval had. Maar ook met hun dochters hebben ze het niet gemakkelijk. Het leidt tot constante zorg, die Annebeth maar moeilijk het hoofd kan bieden, al vinden haar vriendinnen haar wel stoer. Oudste dochter Barbara ligt in het ziekenhuis omdat een vroeggeboorte dreigt. Ze is een moeilijke patiënte, die zich verveelt. Voor dochter Suzan werd het allemaal teveel en ze is met een kwaaie kop naar het buitenland vertrokken. Dan is er nog hun jongste dochter Myrna, die zich het liefst zo afzijdig mogelijk houdt van de familieperikelen. De ellende voor Annebeth lijkt eindeloos.

===> Luisterfragment <===

Titel: De Zwarte Duivel
Auteur: Jacob Vis
Stemacteur: Cor Doevendans
Rubriek(en): Faction Geschiedenis Romans

Winnaar van de Diamanten Kogel 2014. De prijs voor de beste Nederlandstalige thriller.

In 1913 raken de houtskoolbranders Gerrit en Benjamin Jonker en hun jongste zus Geertje ongewild betrokken bij de gebeurtenissen in het Ronde Huis op de hei bij Nunspeet, eigendom van landheer Frank van Vliet, alias De Zwarte Duivel, die buitensporige orgieën regelt voor hoge, adellijke gasten.
Honderd jaar later vinden wandelaars bij de resten van het Ronde Huis het onthoofde lijk van een jonge vrouw. Het moordonderzoek brengt commissaris Ben van Arkel en inspecteur Jan Huisman in de gesloten kringen van de Oekraïense maffia waar de geschiedenis van het Ronde Huis een even onverwacht als gruwelijk vervolg krijgt.

===> Luisterfragment <===

Titel: Sonata
Auteur: Natascha Hoiting
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Feelgood Romans Romantiek Spanning

Een spannende liefdesroman over een onmogelijke liefde in de duistere wereld van de Italiaanse maffia in Amsterdam.

Op een winteravond wordt er in het Amsterdamse Bos een lichaam begraven met de bedoeling dat het nooit gevonden wordt. Wanneer Julia dertien jaar later Justin ontmoet weet ze niet hoe haar leven zal veranderen. Ze voelt zich tot hem aangetrokken, maar dan blijkt dat de succesvolle zakenman een donker verleden heeft. Een verleden dat sinds haar jeugd nauw met dat van hem verweven is.

===> Luisterfragment <===

Titel: De Saraceense Samenzwering
Auteur: Era Richmen
Stemacteur: Joran Aerns
Rubriek(en): Spanning Spionage

Uit de kerncentrales van Iran zijn splijtstofstaven ontvreemd. Israël en de Verenigde Staten voelen zich hierdoor ernstig bedreigd. Zozeer zelfs dat de Israëlische regering overweegt de Iraanse kerncentrales te bombarderen. Geheim agent Jim Matteos wordt belast met het onderzoek naar de verdwenen splijtstofstaven. In Iran ontmoet hij Soraya, een vrouw die beweert over belangrijke informatie te beschikken. De splijtstofstaven zouden in het bezit zijn van een onbekende groepering. Op het moment dat ze overeenstemming bereiken over de voorwaarden waaronder Soraya haar informatie prijsgeeft, vindt er een verschrikkelijke aanslag plaats. Meerdere aanslagen volgen. Niemand eist de verantwoordelijkheid voor de terreurdaden op en vreemd genoeg zijn bij geen van de aanslagen splijtstofstaven ingezet. Het enige aanknopingspunt voor de CIA zijn de mysterieuze codes die steeds door de daders op de plaats van de aanslagen worden achtergelaten. De boodschappers van het kwaad werken toe naar een laatste, ultieme aanslag.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Indigo
Auteur: Latoya Moirae
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Young Adult Romans Erotiek Romantiek

De jarenlange vriendschap tussen de 18-jarige Caro en haar twee beste vrienden, de broers Nick en Noah, verandert op het moment dat ook de hormonen een rol spelen. Tijdens een vakantie in Portugal gaat dat een steeds grotere rol spelen en dat blijft niet zonder gevolgen.
Als Caro de bloedmooie en mysterieuze Pia ontmoet, sluiten de twee vriendschap en wordt ze zich ervan bewust waar haar hart werkelijk ligt. Ondertussen raakt ze verstrikt in een afschuwelijke wraakmissie, gericht op iemand die lang geleden een jong meisje gruwelijk heeft mishandeld en voor het leven heeft verminkt.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Mus
Auteur: Kristof Desmet
Stemacteur: Alexandra Maris
Rubriek(en): Young Adult Romans Romans

Mus baalt als een stekker wanneer haar vader er met een jongere vrouw vandoor gaat. Als haar moeder, een lerares, een relatie met een collega begint, staat haar wereld helemaal op zijn kop. Vooral omdat De Kwal een van de meest vervelende leerkrachten van de school is. Samen met haar broer, Brix, probeert ze haar moeder op andere gedachten te brengen en de relatie te boycotten. Maar heiligt het doel alle middelen?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Als er geen vertrouwen is
Auteur: Carla Vermaat
Stemacteur: Ineke Luesink
Rubriek(en): Feelgood Romantiek Spanning

Als haar oom en tante haar uitnodigen om een poosje in hun zomerhuisje aan de kust te komen logeren, neemt Anouk dat aanbod met beide handen aan. Ze beschouwt het als een goede gelegenheid om op adem te komen, omdat het zo moeilijk blijkt haar gestrande huwelijk en haar verbitterde relatie met haar zusje te verwerken en haar vertrouwen terug te krijgen. Vol goede moed vertrekt ze dan ook naar het dorp aan de kust waar ze hoopt de rust te vinden om een beslissing te nemen over haar toekomst. Van haar plannen komt echter weinig terecht als ze geconfronteerd wordt met wat op een herhaling van de geschiedenis begint te lijken. En niet alleen dat: het is tevens het begin van een zenuwslopend kat-en-muis-spel, waarbij ze alle zeilen moet bijzetten om uit handen van een onbekende belager te blijven.

===> Luisterfragment <===

Titel: Spagaat
Auteur: Margreeth Kooiman
Stemacteur: Olivia Uhlenbeck
Rubriek(en): Romantiek Feelgood Spanning

Negen jaar geleden is Martha uit een ongelukkig huwelijk weggelopen. In haar wanhoop liet ze toen ook haar zoons, Maarten en Ruben, achter. Nog altijd kampt ze met schuldgevoelens, zelfs nu haar zoons volwassen zijn. Ze wil niets anders dan een goede moeder zijn. Vooral voor Ruben, die het na de dood van zijn beste vriend moeilijk heeft, heeft ze alles over. Hoe kan ze het ooit goedmaken? Om een nieuw leven te beginnen komt Martha via een datingsite in contact met Peter. Ze wordt hals over kop verliefd op hem. Ruben denkt echter dat Peter alleen op haar geld uit is. Dan slaan bij Martha de twijfels toe.

===> Luisterfragment <===

Titel: Hart op drift
Auteur: Gerda van Wageningen
Stemacteur: Jolanda Bayens
Rubriek(en): Romantiek Feelgood Spanning

Anaïs is nog maar net bevallen van een tweeling als ze op een vreselijke dag ontdekt dat haar man een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Ze mist hem, heeft geen antwoord op de verbijsterende vraag: waarom, en loopt voortdurend tegen allerlei problemen aan. Haar nabestaandenuitkering is onvoldoende om er van te leven en haar schoonouders verwijten haar dat hun zoon zo ongelukkig was dat hij daarom voor de dood koos. Ondanks alles put ze kracht uit haar kinderen en probeert ze haar leven weer op te bouwen.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het stille kwaad
Auteur: Gerard Nanne
Stemacteur: Cor Doevendans
Rubriek(en): Thrillers Spanning

Een aangrijpend verhaal dat zich laat lezen als een spannende roman over schuld en boete.

Op de dag nadat Brenda Mansholt haar moeder belt om te vertellen dat ze het heeft getroffen met het gezin waar ze als au pair aan de slag zou gaan, wordt ze vermoord aangetroffen in het Bloemendaalse bos.Inspecteur Jillian Blom en haar collega’s gaan op onderzoek uit en al snel wordt er een verdachte aangehouden. Jacob Waterman heeft alle schijn tegen zich. Tegenstrijdige verklaringen en een bedenkelijke reputatie lijken voldoende om hem als dader te kenmerken. Maar als harde bewijzen uitblijven lijkt de moord op de negentien-jarige au pair alsnog een complex mysterie te worden.
Jillian ziet zich genoodzaakt zich verder te verdiepen in deze zaak. Haar onderzoek levert verontrustende feiten op. Als ze het vermoeden krijgt dat er een verband bestaat tussen de moord op Brenda en een aantal dodelijke ongevallen uit het verleden, komt de zaak in een stroomversnelling….
 

 

===> Luisterfragment <===

Titel: Geknakt roosje
Auteur: Danni Leona
Stemacteur: Jaap Verdenius
Rubriek(en): Waargebeurde verhalen Biografie Biografie Zelfhelp

Geknakt roosje is het levensverhaal van een meisje op weg naar volwassenheid. De omstandigheden maken dat ze een verre van aangename jeugd heeft. Er is haar maar weinig rust gegund en haar vertrouwen wordt steeds op de proef gesteld. Een boek over kracht, moed en omgaan met het lot.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: In de schaduw van de bevrijding
Auteur: David Scherpenhuizen
Stemacteur: Hans Fieggen
Rubriek(en): Oorlog en verzet Thrillers Spanning

Een op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van Joop, een gewone Maastrichtse tiener met twee ongewone vrienden; de ene is lid van de Hitlerjugend en de andere een jood. Ondanks hun verschillen vormt het onwaarschijnlijke trio een hechte club. Ze beleven samen een hoop lol en avonturen, maar als de zomer van 1943 voorbij is worden ze wreed uit elkaar gerukt. Joop staat er ook nog eens helemaal alleen voor als de nazi's het op zijn vader gemunt hebben. Hij moet al zijn lef gebruiken om zijn vaders huid te redden. Met de bevrijding in zicht treft Maastricht een grote tragedie die diepe littekens achterlaat. Eindelijk wordt de stad bevrijd en hoopt Joop dat alle ellende voorgoed voorbij is, maar dan breekt de hel pas echt los. Joop voelt zich door iedereen verraden. Hij heeft een pistool en 48 kogels om wraak te nemen.

In de schaduw van de bevrijding is geschreven voor de jeugd vanaf 12 jaar en geeft een uitstekend beeld over het leven van jongeren tijdens de oorlog.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Oogvocht
Auteur: Ilona van Hilst
Stemacteur: Miranda Jansen
Rubriek(en): Romantiek Feelgoed Geschiedenis Spanning Thrillers

Isis heeft een goed bestaan opgebouwd voor zichzelf. Samen met haar verloofde Walter leidt ze een succesvol bedrijf. Maar haar leven verandert plotseling als na 19 jaar Isis’ broer Bram op de stoep staat. Hij beweert dat hun moeder jaren geleden vermoord is door hun stiefvader. Hoewel Isis het verhaal aanvankelijk niet gelooft regelt ze wel een bezoek bij haar biologische vader. Die vermoedt dat er 21 jaar geleden iets vreselijks heeft plaatsgevonden, toen Isis en Bram als kinderen bij hun moeder en stiefvader in Frankrijk woonden. Wanneer Isis kort daarna voor haar werk afreist naar het Egyptische Luxor, kan ze niet vermoeden dat haar leven plotseling in gevaar is door een mythische gebeurtenis...

 

===> Luisterfragment <===

Titel: VIP 1 (Very Important Puber)
Auteur: Merlien Welzijn
Stemacteur: Roxana van der Meulen
Rubriek(en): Kinderboeken > 10 Young Adult

De dertienjarige Robert is boos omdat zijn ouders gescheiden zijn. Zijn vader besluit ook nog eens met zijn nieuwe vriendin op wereldreis te gaan. Door de verhuizing is Robert zijn beste vriend kwijtgeraakt. Als die maatjes besluit te worden met Roberts oude pestkop voelt hij zich verraden. Op zijn nieuwe school wil hij vrienden maken. Maar wie kan hij vertrouwen? Robert ontmoet de eigenzinnige Anna, een meisje dat als de freak bekend staat en niet erg populair is. Is het wel cool om met haar om te gaan? Waarom doet ze zo raar? Als het Robert te veel wordt, vlucht hij in het gamen en in zijn dromen. Hij vraagt zich af of zijn leven wel normaal is. En, of hij wel normaal is.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Help, ik ben een autist
Auteur: Pascal van IJzendoorn
Stemacteur: Ron Peerboom Voller
Rubriek(en): Biografie Psychologie Zelfhelp

Dit boek vertelt het verhaal van Pascal die pas na een lang traject van hulpverlening de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) kreeg.

Basisschoolvrijwilliger Pascal van IJzendoorn kampeerde met groep 8 ergens op een camping in het Noord-Hollands landschap. 's Avonds bij het kampvuur werd de dag nabesproken toen een collega begon over de buren; een basisschool voor kinderen met autisme. Ze was nogal verbaasd dat je aan de buitenkant niet kon zien dat deze kinderen autistisch waren. Het voelde voor Pascal als een prikkel die hij niet kon negeren en hij vertelde zijn collega's voor het eerst dat ook hij autistisch is. Ze hadden dat nooit achter hem gezocht. En waarom zouden ze ook, aangezien hij net zoals iedereen zijn leven leeft.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Boeman
Auteur: Ilona van Hilst
Stemacteur: Eveline Rijntjes
Rubriek(en): Spanning Thrillers

De geboren Amsterdammer Ras Mus is misdaadjournalist en schrijver. Hij stort zich op het mysterie van de verdwenen Vikenmeisjes, ook bekend als de Witte Zwaluwen. Sinds tien jaar verdwijnen er op dezelfde zomerdag jonge vrouwen uit het dorpje Tåtorp in Zuid-Zweden. Wanneer een elfde vrouw zou moeten verdwijnen, gebeurt er echter niets. Is de dader te laat? Op hetzelfde moment speelt zich een drama af in een geïsoleerd landhuis aan het Vikenmeer, waar de jonge Raven Winter een strijd levert tegen een moorddadige stalker. Wanneer Ras Mus zich daarmee gaat bemoeien, wordt ook hij onverwachts gedwongen om te vechten voor zijn leven.
Bloedstollende thriller
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Kaaskoppen in Frankrijk
Auteur: Ludique le Vert
Stemacteur: Fleurine Hugo-Kalff
Rubriek(en): Reisboeken Waargebeurde verhalen

Ludique en zijn vrouw houden van het goede Franse leven. Van de Franse keuken, cultuur en leefstijl. Van goed, gezond en eerlijk eten. Van moestuin, fruitbomengaard, wecken en inmaken, Van koken, bakken, goede wijnen, antiek, brocante en curiosa. Van schrijven, schilderen en muziek. Op internetfora publiceert Ludique zijn veelgewaardeerde en humoristische columns over het leven in Frankrijk. Kaaskoppen in Frankrijk is bijzonder vermakelijk.  
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Als de druiven rijpen
Auteur: Carla Vermaat
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Romantiek Feelgood

In een brief van Hanna, waarin ze aangeeft dat ze ernstig ziek is en dat ze daarom haar jongere zusje wil zien, roept bij Eline moeilijke en verdrietige herinneringen op. Ze twijfelt of ze ingaat op de uitnodiging om bij Hanna en haar gezin te logeren. Haar vriend Toby overtuigt haar dat een gratis verblijf in het mooie Toscane niet te versmaden valt. Hij begrijpt niet waarom Eline zo lang aarzelt.
Eline is net een beetje gewend aan het idee dat ze de moeilijke confrontatie met haar zus moet aangaan, als Toby plotseling van de reis afziet. Het lijkt een goed excuus voor Eline om ook af te zeggen, maar ze besluit toch alleen te gaan.
De confrontatie met de zieke Hanna, haar man Enzo en hun dochter Isabella is voor Eline nog moeilijker dan ze heeft gevreesd. Een oude, onmogelijke liefde dreigt weer op te laaien. Het wordt er niet gemakkelijker op als ze beseft dat Hanna snode plannen heeft.

===> Luisterfragment <===

Titel: Drijfzand
Auteur: Jose Vriens
Stemacteur: Lia Schipper
Rubriek(en): Romantiek Feelgood

Mirte leert na een verbroken relatie opnieuw een man kennen. Hans lijkt de ideale partner te zijn. Ze gaan samenwonen, maar twee maanden later is hij opeens van de aardbodem verdwenen, met onder andere haar geld. Heeft ze zich zo in hem vergist?
Dan wordt ze ontslagen bij het bedrijf waar ze werkt omdat Hans ook hen bestolen blijkt te hebben. Hun relatie was kennelijk op drijfzand gebouwd. Het lukt Mirte een nieuwe baan te vinden waar ze zich prettig in voelt. Als ze na een poos denkt haar leven weer wat op de rails te hebben verschijnt er weer een man in haar leven, maar ook Hans duikt op. Hij wil haar terug en opnieuw wordt de bodem onder haar leven onvast.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: M/V
Auteur: Olga van der Meer
Stemacteur: Tanja Reinders
Rubriek(en): Romantiek Feelgood Filosofie

Na de breuk met haar ex Frank begint Paulien aan een heel nieuw leven, inclusief een baan in het ziekenhuis. Daar ontmoet ze Herman, waar ze als een blok voor valt. Hun relatie begint moeizaam omdat Herman ergens mee worstelt waar hij niet over kan praten. Lichamelijk gezien is hij namelijk een man, maar inwendig een vrouw. Hij is geboren in een verkeerd lichaam. Als dat hoge woord er eenmaal uit is, houdt Paulien al zoveel van hem dat dit voor haar geen reden is om hun relatie te beëindigen. Ze denkt dat het niets uitmaakt en dat haar gevoelens voor Herman niet zullen veranderen als hij vrouwenkleding draagt. Ze doet haar best hem bij te staan bij zijn transformatie. Pas daarna dringen de consequenties tot haar door.  Als Herman een vrouw is, waar staat zij dan? Maakt dit haar lesbisch? De antwoorden op deze vragen blijken niet zo simpel te zijn.

Genonmineerd voor de Valentijnpublieksprijs.

===> Luisterfragment <===

Titel: Geraakt
Auteur: Angelique van Dongen
Stemacteur: Heidy Tesink
Rubriek(en): Romantiek Feelgood

Een meeslepende en boeiende liefdesroman
 
Rob is getrouwd met Ellen en werkt als bedrijfsleider bij een supermarkt. Samen hebben ze al veel meegemaakt. Hun zoontje Tobias zijn ze verloren aan wiegendood toen hij drie maanden was. Een schok waar Ellen nooit over heen is gekomen. Ook over hun dochter Mirre van zes jaar hebben ze veel zorgen. Ze brengen met haar meer tijd door in het ziekenhuis dan thuis. Ellen staat de zorg voor Mirre niet af, is overbezorgd en betrekt Rob nauwelijks in het proces.
Marlieke werkt als kinderverpleegkundige in het ziekenhuis waar Mirre met grote regelmaat wordt opgenomen en door de jaren heen zijn haar een aantal dingen opgevallen aan het gezin wat niet voor haar gevoel niet klopt. Ze zoekt hierin steun bij Leon Groothuizen, de kinderarts van Mirre en bij Rob om een en ander uit te zoeken. Rob weet zich geen raad met de situatie en vindt in Marlieke een vertrouwenspersoon. Zijn huwelijk met Ellen is allang niet meer wat het geweest is.

Genomineerd voor de Valentijn publieksprijs.

===> Luisterfragment <===

Titel: Na die nacht
Auteur: Kirstin Rozema
Stemacteur: Pamela van der Wal
Rubriek(en): Romantiek Feelgood

Winnaar Valentijn publieksprijs 2018
De prijs voor het beste Nederlandtalige romantische boek.

Wat gebeurde er in de nacht van de 14e april, drie jaar geleden? Was het een kater na dat leuke feestje, waar ze veel te veel gedronken had? Of was het iets anders? Melanie Kuperes, partner van Douwe Boenders en moeder van kleuter Carolien, weet het niet. Ze weet alleen dat haar leven na die nacht totaal anders is geworden. Ze is vanaf dat moment humeurig, heeft een heel kort lontje en heeft nergens meer zin in. Vooral Douwe moet het ontgelden.
Lucy Veenhuizen, de vaste oppas van Carolien, wordt verliefd tijdens de buurtbarbecue. Als snel krijgt ze een relatie met Paul Brama. Hij is stapel verliefd op haar. Maar of dat ook wederzijds is?
Melanie draait door tijdens een woede-aanval. Haar daad heeft grote gevolgen voor de mensen om Douwe en haar heen. Er worden valse beschuldigingen geuit en al gauw worden bepaalde mensen scheef aangekeken. Melanie doet net of ze nergens van weet. Tot ze haar volgende woede-uitbarsting krijgt.Douwe merkt plotseling wie zijn vrienden zijn en wie hem liever ver uit de buurt wil hebben. Uit onverwachte hoek komt dan alsnog een oplossing voor zijn grote probleem.

 

===> Luisterfragment <===

Titel: Op de motor dwars door Amerika
Auteur: Huib Maaskant
Stemacteur: Ruud Kuhn
Rubriek(en): Reisboeken Waargebeurde verhalen

Het was een jongensdroom om ooit eens met een motor dwars door Amerika te rijden. Jarenlang bleef het bij Huib Maaskant gisten als een spannend idee, maar dan groeit het door tot concrete plannen voor een tocht van 12.500 km door stoffige woestijnen, donkere bossen en besneeuwde bergen, waarbij soms letterlijk beren op de weg zijn.
Huib Maaskant zegt zijn gezin voor een paar maanden vaarwel en stapt met de motor op het vliegtuig naar de Verenigde Staten. In zijn eentje doorkruist hij de USA van noord naar zuid, van oceaan naar oceaan. In de meedogenloze cadans van het asfalt ontdekt hij vergeten plaatsen en de schoonheid van de leegte. Hij ontmoet bijzondere mensen en uiteindelijk vooral zichzelf.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Geld of geluk
Auteur: Dani vanDoorn
Stemacteur: Marlon van der Ploeg
Rubriek(en): Romantiek Feelgood

Feelgood-roman
 
Nadat de eenzelvige weduwnaar en gewezen bankdirecteur Norbert Streyendaal een lichte beroerte had, nemen zoon Wilco en schoondochter Merle hem tijdelijk in huis. Ze willen de erfenis veilig stellen, want ‘pa’ is veel te goedgelovig en vrijgevig geworden! Norbert houdt echter koppig vast aan zijn financiële onafhankelijkheid.
Gefrustreerd richt de ambitieuze Merle haar energie weer op haar carrière en de schoolprestaties van de kinderen, terwijl Wilco zich gemakshalve afzijdig houdt. Op zijn eigen manier probeert Norbert de sfeer in huis te verbeteren en dat blijft een bron van ergernis voor schoondochter Merle. Het is maar goed dat de hartelijke weduwe Leny de dagelijkse zorg voor ‘pa’ heeft.
Norberts onverwachte uitspraken en ludieke acties zetten zekerheden in het gezin op losse schroeven, wat uiteindelijk voor de nodige veranderingen zorgt.

===> Luisterfragment <===

Titel: Masterplan
Auteur: Pjotr Vreeswijk
Stemacteur: Milko Spee
Rubriek(en): Thrillers Spanning

Ruim zeventig jaar nadat een Duitse naziwetenschapper zijn geheime Wunderwaffen van de brandstapel weet te redden, vindt er in het grensgebied van Soedan een mysterieuze explosie plaats waardoor de bevolking van een compleet dorp van de aardbodem verdwijnt. Als het bericht van de slachting Europa bereikt, wordt Alex De Klerck, agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, gevraagd een onderzoek in te stellen. Samen met zijn team reist hij naar Khartoem, waar zij door een lokaal ingehuurde agent worden opgevangen. Ze weten niets, hebben amper aanknopingspunten en zijn geheel aangewezen op de hulp van een onbetrouwbare huurling. Als het team dicht bij de ontknoping komt, slaat een onzichtbare vijand meedogenloos toe en doet Alex een huiveringwekkende ontdekking; de wereld staat op het punt drastisch te veranderen.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Onder invloed
Auteur: Tamara Onos
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Thrillers Spanning

Wanneer een visser in het Gelders natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Ze bijt zich vast in het mysterie en kan niet voorkomen dat ze haar kinderen in levensgevaar brengt.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Gas geven Gijs
Auteur: Margreet Schouwenaar
Stemacteur: Carolina Mout
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Gijs is blijven zitten. Hij droomt te veel, zegt Juf, hij moet gas geven. Dan ontdekt Gijs dat hij echt gas kan geven. Hij wint niet alleen de springwedstrijd van zijn school, maar redt ook de hollebollegijsen van Nachtgedacht. Niemand houdt hem tegen. Dit keer blijft Gijs niet zitten.

Een fantasierijk verhaal over een stad waar een sprietmagere man het leven van snoepende bollebroeken beheerst. Een stad vol chocolade, spritsen, spekken en roze koeken waar geen bruine boterham te vinden is. Zijn vriendinnetje Marieke speelt een heldenrol. Het knettert, knarst en knispert. De zure matten, pindarotsjes en slagroomsoesjes vliegen om je oren.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Stinkertje Stout
Auteur: Margreet Schouwenaar
Stemacteur: Olivia Uhlenbeck
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Stinkertje Stout is een leuk, dromerig maar ook ondeugend meisje van een jaar of zes, dat eigenlijk Stella Stout heet. De verhaaltjes in deze debuutbundel draaien om haar wereldje, met haar woorden spelende moeder, een vader die iets meer op de achtergrond blijft, buren, vriendjes en haar onzichtbare hond Nixs.Het zijn verhalen vol opmerkelijk originele vergelijkingen, waar het plezier van het spelen met taal afspat. De gebeurtenissen zijn dagelijks, de kijk erop verrassend, met af en toe absurde trekjes.

===> Luisterfragment <===

Titel: Zinstrelend poezie en andere gedichten
Auteur: Margreet Schouwenaar
Stemacteur: Eveline Rijntjes
Rubriek(en): Poezie

De liefde kent een variëteit aan emoties, relaties en idealen. Zij beweegt zich op een speelveld van tederheid en passie, van prille vlinders en de warmte van een vertrouwde nabijheid. Maar eveneens roert zij zich op het terrein van de toegewijde liefde en de eigenliefde, om over de verloren liefde maar te zwijgen.
 
De bundel ‘Zinstrelende poëzie en andere gedichten’ werd samengesteld uit twee bibliofiele uitgaven:
Warm van Vacht en Verlies van Lief.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Avontuur met staartjes
Auteur: Dani van Doorn
Stemacteur: Mechteld Brans
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Vicky heeft geweerschoten gehoord bij een oude boerderij. Samen met haar neefje Benny gaat ze op onderzoek uit in haar rubberboot. Daardoor komen ze in gevaar, maar doen ook een leuke ontdekking. Eentje met staartjes!  Al gauw blijkt dat Benny en Vicky niet alleen zichzelf, maar ook de kleine ‘staartjes’ moeten redden.
 
‘Avontuur met staartjes’ is in de eerste plaats bedoeld als een spannend en grappig verhaal, maar het is ook een bijzonder boek omdat één van de hoofdpersonen NLD heeft. Dat is een leerstoornis waarbij je hersenen een beetje anders werken dan bij de meeste mensen. Vaak is dat lastig, maar soms is het ook heel handig of leuk.

===> Luisterfragment <===

Titel: Jacht op een schat
Auteur: Dani van Doorn
Stemacteur: Vera Hilhorst
Rubriek(en): Feelgood Romantiek Spanning

Penny trekt zich tijdelijk terug in een huisje op het platteland van Brabant, onder meer om aan haar boek te werken. Aanvankelijk botst ze met haar eigenzinnige huisbaas Ivo, maar toch beginnen ze samen aan een zoektocht naar een in de Tweede Wereldoorlog verborgen meesterwerk. Hierbij lopen twee misdadigers, een knappe politieagent en een warrige barones hen danig in de weg. Penny’s chaotische vriendin Vivian laveert intussen overal tussendoor en zet daarmee de zaak nog meer op scherp! Een spannend en romantisch verhaal, geschreven met veel gevoel voor humor.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het wrede sprookje van Lady Di
Auteur: Slobodan Radojev Mitric
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Faction Romans Spionage

Een thriller die zich afspeelt vanaf de ontmoeting van de jonge Lady Diana met de twaalf jaar oudere kroonprins Charles. Het verhaal van hun huwelijk, hun liefdesaffaires, hun pijnlijke scheiding en Diana's relatie met de Egyptische miljonair Dodi al-Fayed. Dit in de setting van een web dat gesponnen werd door o.a. de MI5 en MI6.
Een sprookje met een heel andere wending...
 

===> Luisterfragment <===

Titel: MOLLIE, HET MOLLIFANTJE
Auteur: Ellen Spee
Stemacteur: Heidy Tesink
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

In de duinen woont een familie die nog nooit iemand heeft gezien, totdat
Opa, Shannon, Amber en Lilleigh er kennis mee maken. Het is de familie Mollifant.
Ze kunnen hun ogen haast niet geloven.
Wat doen de Mollifantjes in de duinen en waarom hebben ze zich altijd schuilgehouden


===> Luisterfragment <===

Titel: De Erfzonde
Auteur: Aad Vlag
Stemacteur: Pamela van der Wal
Rubriek(en): Thrillers Spanning

Juriste Jane Lisbon krijgt op het sterfbed van haar grootvader te horen dat zij in een ander werelddeel onder een andere naam in een steenrijke familie is geboren.
In het verleden zijn alle bezittingen en het familiekapitaal geroofd door een andere familie, waarvan de leden tevens een paar voorvaderen van Jane koelbloedig hebben vermoord. Haar grootvader heeft zijn leven gewijd aan het opstellen en voorbereiden van plannen om het familiebezit terug te krijgen.
Het wachten is alleen nog op de uitvoerder van de ingenieuze plannen. Jane is daar doelbewust door haar grootvader voor opgeleid. Geholpen door een meedogenloze freelancer verklaart zij de oorlog…


===> Luisterfragment <===

Titel: HET KASTEEL VAN SATAN
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Peter van Eerdenburg en Paul Klooté
Rubriek(en): Faction Detective Erotiek

Een man en een vrouw hebben elkaar ontmoet via een datingsite en onderhouden een heftige SM-relatie. Een vriendin van de vrouw is vermoord en zij en haar nieuwe vriend worden ervan verdacht, maar bij gebrek aan bewijs vrijgelaten. De man is fietsenhandelaar en hij komt in contact met een investeerder die hem geld verstrekt voor het uitbouwen van zijn bedrijf. Deze investeerder nodigt hen uit voor een feest op zijn kasteel in de Belgische Ardennen. Dan speelt hun onderbewustzijn op en herkennen ze het kasteel uit hun vroege jeugd. Ze zijn daar al eens eerder geweest, maar weten het niet meer precies.
Het feest slaat om in horror als blijkt dat ze er naar het kasteel zijn gelokt om de nieuwe beheerders te worden. Het is een satanisch bolwerk waar de meest vreselijke dingen gebeuren, waarvandaan opdrachten werden verstrekt om kinderen te ontvoeren. Ze komen in een hel terecht met weinig kansen het te overleven.
Twee rechercheurs zijn inmiddels meer over de man en de vrouw te weten gekomen en gaan naar ze op zoek, want ze zijn spoorloos verdwenen. De rechercheurs leggen vervolgens het satanisme bloot en welke diepgewortelde vertakkingen het heeft in onze samenleving.
 
Het kasteel van Satan is een samenvoeging van ‘De verscheurde vrouw’ en ‘ De hel van Octagon’.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: SATANS DRIEHOEK
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Peter van Eerdenburg en Paul Klooté
Rubriek(en): Erotiek Spanning Thriller

Lysanne en Ruud ontmoeten elkaar via een datingsite. Ze onderhouden een heftige SM-relatie, terwijl ze daar voorheen niet zo mee bezig waren. Ruud, een fietsenhandelaar, vindt een investeerder die hem geld verstrekt voor zijn bedrijf. De Belg nodigt Ruud en Lysanne uit voor een feest in zijn kasteel in de Belgische Ardennen. Bij aankomst gaan er bellen rinkelen, want ze zijn hier ooit al eens geweest, maar ze kunnen het zich niet meer precies herinneren. Ondertussen is een vriendin van Lysanne vermoord en zij en Ruud worden daarvan verdacht, maar zijn bij gebrek aan bewijs vrijgelaten.
De pracht en praal van het kasteel slaat om in horror als blijkt dat ze er naartoe zijn gelokt om de nieuwe beheerders van een satanisch bolwerk te worden waar de meest vreselijke dingen gebeuren. Het kasteel is één van de driehoeken in ‘de driehoek van Dutroux’.
Komen Ruud en Lysanne hier ooit nog levend uit?
 
Satans driehoek is een samenvoeging van ‘De verscheurde vrouw’ en ‘De hel van Octagon’.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Mijn jeugd vermoord
Auteur: Willeke Meijer
Stemacteur: Tracey van Eijk
Rubriek(en): Waargebeurde verhalen Biografie

Willeke Meijer (1959) werd vanaf haar 7de door haar moeder aan pedofielen verhuurd. Sindsdien achtervolgde het misbruik haar leven en ook dat van haar dochters. In een waas vermoordde ze een verkrachter van een van haar dochters waarvoor ze een gevangenisstraf van twaalf jaar kreeg. Haar detentie werd een nachtmerrie en Jan Marijnissen & Bert Voskuil sprongen voor haar in de bres. Na haar straf te hebben uitgezeten bleek dat ze haar dochters was kwijtgeraakt. Van wat Willeke is overkomen is o.a. een documentaire gemaakt in documentairereeks ''Moordvrouwen'' (2011). Nu is haar verhaal ook als luisterboek beschikbaar. Luister en huiver.

===> Luisterfragment <===

Titel: De Liefdesconferentie
Auteur: Leonie Linssen
Stemacteur: Alexandra Smith
Rubriek(en): Erotiek Romans

Eva, een vooraanstaand relatietherapeute op het gebied van liefde delen, besluit met haar collega Marcel een Unlimited Love Conferentie op Hawaï te bezoeken, met als doel te leren wat ze in Nederland niet durft. Ze heeft alles onder controle, bezoekt vooral de cognitieve workshops en realiseert zich dat er op het gebied van grenzen, liefde en relaties nog veel te leren valt. Als een Amerikaanse collega haar uitnodigt om mee te gaan naar een masturbatieworkshop, wankelt haar zelfvertrouwen. De ontmoeting met de tantrika Gabriëlla zet haar wereld volledig op z’n kop. Eva kan niet anders dan zich overgeven aan wat zich aandient.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De verborgen waarheid
Auteur: Aad Vlag
Stemacteur: Ido Veldhoen
Rubriek(en): Science Fiction Spanning Thrillers

Zes kleine criminelen uit verschillende delen van de wereld worden bij elkaar gebracht op een geheime locatie. Niet alleen de vraag waarom juist deze zes zijn geselecteerd, maar vooral wie verantwoordelijk is voor hun ontvoering is de basis voor hun onderzoek.
De waarheid is zo onwerkelijk dat ze het wel moeten geloven. Niet alleen staat het voortbestaan van de mensheid op het spel, maar ook zal een kosmische erfenis naadloos in de ontwikkeling ervan moeten worden geIntegreerd.
De luisteraar van ‘De verborgen waarheid’ wordt langzaam vanuit de werkelijke wereld meegezogen in een reeks van gebeurtenissen, waarbij de vraag regelmatig opkomt: waarom zou het niet zo kunnen zijn?

 

===> Luisterfragment <===

Titel: Zout water tot aan de dakgoot
Auteur: John Brosens
Stemacteur: Mechteld Brans
Rubriek(en): Youn Adult Kinderboeken > 10

Op zondagmorgen klopt buurmeisje Fanny hard op het raam van de slaapkamer van Jas. Ze heeft vreselijk nieuws: de hele straat staat onder water! Jas is ongerust over het lot van Opa en Oma Scheepers die in het laagste deel van de stad wonen. Konden ze op tijd naar de zolder vluchten? Zal hij er met Fanny heenvaren in de Max, hun oude kano die op z’n kop in de tuin staat? Jas is een avontuurlijke jongen van elf jaar en ziet zo’n expeditie meteen zitten. Maar hij heeft geen idee wat hem te wachten staat. Want het is de eerste februari van het jaar 1953. Die nacht heeft een zware storm op veel plaatsen de dijken stukgeslagen. In grote delen van Zuidwest Nederland zijn de polders door het zeewater overstroomd.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Ik ben wie ik ben
Auteur: Myriam de Roo
Stemacteur: Ad van Gameren
Rubriek(en): Zelfhelp Psychologie Filosofie

We leven ons leven en zijn daar over het algemeen best tevreden over. Dit is immers hoe we het gewend zijn en we het zelf min of meer hebben vormgegeven, bewust en onbewust. Maar er kan iets in je leven veranderen waardoor je je ineens erg bewust wordt van wie en wat je bent. Dan kunnen vragen naar boven komen als “Ben ik echt wie ik ben en zo niet, wie ben ik dan echt?”, “Wie ben ik in essentie en hoe kom ik dichter bij mezelf?” of “Waarom doe ik wat ik doe?”
'Ik ben wie ik ben' neemt je mee op ontdekkingsreis naar jouw binnenste en laat je aan de hand van verschillende theorieën, praktijkvoorbeelden en oefeningen ontdekken wie je bent en waar jouw oorsprong ligt die maakt dat je bent wie je bent. Mocht je al luisterend ontdekken dat je soms verder van je eigen kern af staat dan je lief is, dan leer je stappen te zetten om verandering aan te brengen om zo dichter bij jezelf te komen.


===> Luisterfragment <===

Titel: De belofte van burn-out
Auteur: Lusanne Hogeweg
Stemacteur: Tanja Reinders
Rubriek(en): Zelfhelp Psychologie Filosofie

Ben je opgebrand en wil je meer energie? Wil je weten hoe je een burn-out in de toekomst kunt voorkomen?
De belofte van burn-out geeft je handvatten om je cirkel van uitputting te doorbreken en de balans te herstellen. Het helpt je ook om te ontdekken waar je blij van wordt en biedt een mooi stappenplan om je wensen te realiseren. In dit boek leer je hoe je burn-out kunt omzetten in kracht en geluk, met veel praktijkvoorbeelden en tips.

 

===> Luisterfragment <===

Titel: Mijn naam was Sylvia
Auteur: Marianne van Buitenen
Stemacteur: Vera Hilhorst
Rubriek(en): Spanning Spirituaiteit Romans

Zonder het zelf in de gaten te hebben, wordt de zesentwintigjarige Sylvia uit het leven gerukt. In eerste instantie denkt ze midden in een lucide droom te zitten, waardoor de verbijsterende waarheid niet onmiddellijk tot haar doordringt. Vrijwel direct na haar dood gaat zij op zoek naar haar lichaam, maar kan het niet vinden… Sylvia wil haar verhaal kwijt, ze richt zich rechtstreeks tot de lezers en neemt hen mee naar haar verleden. Zowel naar de tijd die vooraf ging aan haar sterfdag, als naar de gebeurtenissen waarin zij terecht kwam na het plotselinge en onvrijwillige verlaten van haar lichaam.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: De verborgen stad
Auteur: Hugh Walpole
Stemacteur: Ruud Kuhn
Rubriek(en): Geschiedenis Romans

Petrograd, de toenmalige hoofdstad van Rusland, bevindt zich eind 1916 aan de vooravond van de revolutie en er heerst een eigenaardige sfeer in de stad. De Engelsman John Durward is, nadat hij heeft gediend bij het Russische Rode Kruis, teruggekeerd naar Petrograd. Het gaat niet goed met hem, want hij wordt geplaagd door herinneringen aan de oorlog en aan zijn omgekomen kameraden. Durward wordt opgevangen door de familie Markovitsj en hij ontmoet hij de jonge Henry Bohun, die bij de familie een kamer huurt. Als Alexej Petrovitsj Semjonov tijdens een gezellige kerstdiner verschijnt, dringt het verleden zich wederom aan Durward op.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het verdronken land
Auteur: Olga Ponjee
Stemacteur: Dunja Koeneman
Rubriek(en): Youn Adult Kinderboeken > 10

Nederland, de nabije toekomst. Een superstorm verwoest de dijken en zet een groot deel van het land onder water. Voedsel en medicijnen worden schaars en terwijl de vluchtelingenstroom vanuit het westen groeit wordt Emir Berk vermoord, de vooruitstrevende Turkse premier van Nederland. De paniek slaat toe. Loekie Laroes, de dochter van een beruchte journaliste, filmt per ongeluk de aanslag en wordt zelf doelwit. De toestand verslechtert en drie tieners smeden een complot dat de toekomst van het hele land in gevaar brengt. Zijn ze sterk genoeg om het tij te keren?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Volgens Sebastiaan
Auteur: Meta Gemert
Stemacteur: Gwenny Vos
Rubriek(en): Romans Feelgood

Tijdens hun reis door Israël komen Sofie en Julie op de Westbank terecht. Tot hun verbijstering krijgen ze daar een Palestijnse baby aangeboden. Sofie besluit het jongetje mee te nemen, maar dit betekent dat ze hem door half Europa moet smokkelen. Haar keuze zet ontwikkelingen in gang die ze niet had kunnen voorzien.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Terug naar Mokum
Auteur: Meta Gemert
Stemacteur: Joop Baggen
Rubriek(en): Waargebeurde verhalen Geschiedenis

Terug naar Mokum is een bewerking van een deel van de memoires van twee Amsterdamse broers, Henk en Wim Gemert. Henk (1896), groeit op in Mokum en gaat al op jonge leeftijd varen bij de koopvaardij. Wim (1904), woont van zijn negende tot zijn zestiende in Frederiksoord waar zijn moeder, die inmiddels weduwe is, pensionhoudster wordt. Terwijl Henk op zee zit, voltrekt zich een tragedie in dat Drentse boerenland, wanneer hun broer Gerard een ongeluk krijgt en invalide wordt. Wim gaat uiteindelijk terug naar Amsterdam, waar hij bij de marine gaat om zijn dromen te kunnen verwezenlijken terwijl die van Henk in duigen vallen. Dit boeiende 'duo-document' speelt zich af tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog.

===> Luisterfragment <===

Titel: Anna's twijfels
Auteur: Dani van Doorn
Stemacteur: Machteld van der Gaag
Rubriek(en): Streekroman Feelgood Romans

In 1912 erft de Rotterdamse zakenvrouw Anna van Bergen een landgoed in het Brabantse Waalre en besluit er te gaan wonen. Met haar ietwat deftige en soms ironische pen beschrijft ze hoe ze met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven went. Haar bijdehante manieren brengen haar in allerlei onverwachte situaties, die soms grappig, soms aangrijpend zijn. Ook de confrontaties met haar jonge rentmeester maken het landgoedbeheer er niet gemakkelijker op. Daarnaast krijgt ze met de liefdesperikelen van haar nichtje te maken. Al met al heeft Anna haar handen vol!

===> Luisterfragment <===

Titel: Kiezen vanuit je hart
Auteur: Allbert Sonnevelt
Stemacteur: Milko Spee
Rubriek(en): Zelfhelp Psychologie Filosofie

Kiezen is één van de mooiste geschenken die we als mens gekregen hebben. Het is de hoogste vorm van een vrije wil. Kiezen brengt vrijheid en het daaraan gekoppelde verantwoordelijkheidsgevoel mee. Het is de kunst om te midden van alle mogelijkheden van de moderne tijd dichtbij jezelf te blijven. Vertrouw op je hart als kompas voor je levenskoers. Uiteindelijk neem je alle grote beslissingen op basis van je gevoel. Stel je voor dat je overweegt om een studie te gaan volgen. Dan geeft je hart in eerste instantie aan of je er blij van wordt of niet. Als je geen gelukkig gevoel ervaart dan kan je wel tien redenen bedenken om de stap niet te zetten: 'De leslocatie is te ver weg, ik heb geen tijd, het is te duur enz. Als je wel een goed gevoel hebt in je hart weet je jezelf en jouw omgeving ervan te overtuigen waarom die studie zo belangrijk voor je is. Het meest bijzondere van dit alles is: Je geeft jezelf in beide gevallen gelijk... Twijfel zit in je hoofd, jouw intuïtie in je hart.

===> Luisterfragment <===

Titel: Ontdek je Passie
Auteur: Albert Sonnevelt
Stemacteur: Hans Fieggen
Rubriek(en): Zelfhelp Psychologie Filosofie

Hoe ziet je dag eruit wanneer je gepassioneerd opstaat? Dan loop je over van energie, stralen je ogen en weet je direct welke doelen je wil realiseren. Toch lijkt voor veel mensen hun innerlijk vuur gedoofd te zijn. Ze lopen rond met vragen in hun hoofd, zoals: 'Wat wil ik eigenlijk echt met mijn leven?' 'Hoe kan ik mijn dagelijkse sleur doorbreken? Waar ben ik nu echt enthousiast over?' 'Welke opleiding of baan past bij mij? Wat zijn mijn dromen en hoe kan ik ze vervullen?' In dit boek, Ontdek je Passie, krijg je heldere antwoorden op deze vragen. Met praktische oefeningen, inspirerende voorbeelden en handige tips, heb je een overzichtelijke routeplanner voor jouw leven in handen.

===> Luisterfragment <===

Titel: Maidentrip
Auteur: Marjon Sarneel
Stemacteur: Christel Schimmel
Rubriek(en): Romans Feelgood

Op een winterse avond stapt de Griekse zeeman Dimítris binnen bij café Havenzate. Daar ontmoet hij Heleen, die samen met haar moeder Fie het café drijft. Heleen mag haar moeder niet in de steek laten, maar ze moet Dimítris beter leren kennen. Een korte trip naar Griekenland pakt anders uit; Heleen belandt op het vrachtschip waarop Dimítris als eerste stuurman werkt. Aan boord krijgt Heleen het flink te verduren en bovendien wordt ze geconfronteerd met vragen over haar verleden. Hoe ver gaat loyaliteit? Hoe voelt het om verraden te worden? Waar liggen je grenzen? En wat is liefde?

===> Luisterfragment <===

Titel: VanzelfGenezen
Auteur: Jes Schalkwijk
Stemacteur: Petra Valpoort
Rubriek(en): Filosofie Psychologie Zelfhelp

Vanzelf Genezen biedt een totaal nieuw concept, waarin lichaamstaal, biochemie, biofysica, verstand, ziel, chi en mu op een logische wijze met elkaar verbonden worden. Een concept waarin het meest verfijnde meetinstrument de hoofdrol speelt in de diagnose: ons gevoel. Een concept dat zo laagdrempelig is, dat iedereen er direct mee aan de slag kan. Patiënt en arts. Vanzelf Genezen is de weerslag van tientallen jaren zoeken, proberen en puzzelen om te komen tot antwoorden op geneeskundige vragen die niet beantwoord konden worden. Het is een beredeneerde combinatie van oosterse en westerse geneeskunde. Een combinatie van traditie en moderne wetenschappelijke kennis, waarin alles begint met een vitale spijsvertering. Luisteren naar de eigen lichaamstaal is daarbij het noodzakelijke startpunt.

===> Luisterfragment <===

Titel: De Zwarte Zwanenkoningin
Auteur: Ellen Spee
Stemacteur: Alieke Deijk
Rubriek(en): Kinderboeken > 10

Het is feest in Zwanenhof.
Koning Dons en koningin Veertje zijn verblijd met twee mooie zwanendochters. Blancia en Onyxia.
Blancia zal de nieuwe koningin worden. Onyxia is het daarmee eens.
Hoe gaat de jaloerse Onyxia het aanpakken om zelf de zwarte zwanenkoning te worden?

 

===> Luisterfragment <===

Titel: Princes Lilleigh vind magie
Auteur: Ellen Spee
Stemacteur: Marlon van der Ploeg
Rubriek(en): Kinderboeken > 10 Kinderboeken < 10

Wat is Magie?
Zit het in een potje?
Kan je het ergens kopen?
Wat is magie eigenlijk.
Prinses Lilleigh heeft alles, behalve dit ene.
Ze gaat op zoek naar magie, maar zal ze het ook vinden.

 

===> Luisterfragment <===

Titel: Trolls and Angry Gnomes
Auteur: Ellen Spee
Stemacteur: Claire King
Rubriek(en): Kinderboeken > 10

Everybody knows the saying: It must have been the little people.
But is that really fair?
The gnomes are being sick of being blamed for everything. They want to expose the real culprits who make a mess of the house where Iris lives with her family. But for this, the gnomes will have to take the trouble of travelling all the way to Trollony. An exciting story for children from age 6 to 10.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Afscheidsboek
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Richard van Royen
Rubriek(en): Biografie Waargebeurde verhalen

Han Peeters begon met een krantenwijk en werkte zich op tot een succesvol zakenman. In 2008 legde de Opta hem een boete op van 240.000 euro vanwege vermeend indirect overtreden van het spamverbod, als onderdeel van een totale boete van 510.000 euro. Tot dan de hoogste boete ooit, die na een uitputtende juridische strijd bij de rechtbank en in hoger beroep van tafel werd geveegd. De opeenvolging van faillissement, echtscheiding, imagoschade, geen inkomen, werkloosheid, geen adres en een onbereikbare liefde verstikte hem. Hij besloot een eind aan zijn leven te maken en begon aan zijn afscheidsbrief. Met de dood op zijn hielen groeide die brief uit tot dit boek, waarmee hij zijn leven heeft gered.

===> Luisterfragment <===

Titel: Zwarte Lust
Auteur: Aad Vlag
Stemacteur: Gerard Lodder
Rubriek(en): Erotiek Spanning

Lugubere thriller over een seriemoordenaar in de Amsterdamse kinkywereld. Een aantal lugubere moorden zijn ogenschijnlijk door dezelfde dader gepleegd, ondanks een variatie in opzet en uitvoering. Een door de wol geverfde rechercheur wordt belast met de zaak, waarbij hij gehinderd wordt door zijn succesvolle verleden waardoor hij zich ietwat vooringenomen op de zaak stort. Zeer tegen zijn zin krijgt hij een vrouwelijke partner, maar na verloop van tijd beseft hij dat haar andere kijk op deze zaak, hem niet alleen intrigeert maar tevens prikkelt.
Dan richt de moordenaar zich op het priveleven van de rechercheurs en stijgt de spanning tot grote hoogte, die zijn climax vindt in een ander gedeelte van het land.
Zwarte Lust is een thriller over macht, wellust, liefde en vertrouwen die zich afspeelt in een door velen als taboe beschouwde wereld van kinky-erotiek.

===> Luisterfragment <===

Titel: Han & Eva
Auteur: Han Peeters & Eva Krap
Stemacteur: Jaap Pleit & Marga Vermeulen
Rubriek(en): Romantiek Waargebeurde verhalen

Han Peeters en Eva Krap zijn schrijvers en runnen uitgeverijen. Als ze besluiten samen te werken ontstaat er een synergie waarin steeds vaker privézaken worden gedeeld. Zo komen ze erachter dat ze allebei bizarre levens hebben geleid.
Han daagt Eva uit en stelt voor dat ze elkaar om en om een verhaal sturen over een krankzinnig voorval uit hun leven, waarvoor de ander een schoolcijfer geeft. Het bezoek aan een prostituee, zoekgeraakte condooms, per ongeluk een crematorium in de fik steken en bijna omkomen op zee. Geen onderwerp wordt geschuwd.
De mailuitwisseling groeit uit tot een paringsdans in een hilarisch, spannend en ontroerend luisterboek. Ondertussen hebben ze meer dan bijzondere belangstelling voor elkaar gekregen en besluiten elkaar te ontmoeten, met alle gevolgen van dien…
 

===> Luisterfragment <===

Titel: DE EIEREN VAN DE KEIZER
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Spanning Geschiedenis Faction

Emile van Straten, kunsthistorisch wetenschapper, gaat in opdracht van de Russische president op zoek naar negen verloren Fabergé-eieren. Emile vindt er één terug, maar het blijkt een duplicaat te zijn. Als gevolg daarvan gaat zijn reputatie aan diggelen. Het brengt hem aan de rand van de financiële afgrond. Dan vindt hij een spoor dat leidt naar de acht overige fabuleuze en zeer waardevolle kunstwerken. Wanhopig bijt hij zich vast in wetenschappelijke aanwijzingen en zoekt zijn toevlucht in o.a. tarot. Sporen die teruggaan naar de Tweede Wereldoorlog.

===> Luisterfragment <===

Titel: DE ONBEKENDE SCHRIJVER
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Cor Doevendans
Rubriek(en): Biografie Waargebeurde verhalen Zelfhelp

Eind 2009 werd Han Peeters geveld door faillissement, imagoschade, echtscheiding, geen werk en geen inkomen. Ook geen adres en een onbereikbare liefde. Het verstikte hem, hij zag het niet meer zitten en besloot een eind aan zijn leven te maken. Hij probeerde afscheid te nemen met een afscheidsbrief, maar dat lukte hem niet. Met de dood op zijn hielen schreef hij in achttien dagen zijn eerste boek onder de titel Afscheidsboek, dat zijn leven redde. In dit boek pakt hij de draad van zijn eerste boek weer op en schrijft over wat hem in de tussentijd is overkomen, aangevuld met waardevolle tips voor schrijvers die in eigen beheer (e)boeken willen uitgeven. Een unieke combinatie van een boeiende autobiografie en een interessant boek voor auteurs en iedereen die overweegt een boek te schrijven.

===> Luisterfragment <===

Titel: HET ZESDE ELEMENT
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Thrillers Spanning Spiritualiteit

Acht schrijvers komen op het internet met elkaar in contact. Na het uitwisselen van spitsvondig taalgebruik komt de leidster van het schrijverscollectief met het voorstel om in carrousel een boek te schrijven. Als onderwerp kiezen ze het dualisme tussen goed en kwaad. Dan doen zich onverklaarbare zaken voor en krijgt het thema een grimmige lading.
Vanuit de Griekse mythologie worden het manuscript en de schrijversclub overgenomen. Er ontstaat een strijd op leven en dood. ‘De Acht’, zoals de schrijversclub zich noemt, wordt het podium van duistere krachten die veel verder gaan dan de schrijverscompetenties. Zijn de schrijvers de speelbal geworden van de goden en zal het goede of het kwade overwinnen?


===> Luisterfragment <===

Titel: DE VERSCHEURDE VROUW
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Erotiek Spanning Thrillers

Lysanne, een bijstandsmoeder die steun vindt in haar geloof, besluit via een datingsite op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Ze ontdekt dat ze over vergaande seksuele driften beschikt en raakt in conflict met zichzelf. Ze weet dat ze verkeerd bezig is, maar toch rukt een donkere kant in haar steeds verder op. Wat is nog goed en wat is al fout? Het kwaad wil voorgoed bezit van haar nemen, maar zal ze het zo ver laten komen?
Een zinderende erotische thriller met mystieke elementen. Han Peeters schreef met ‘De Verscheurde Vrouw’ zijn negende boek, waarin het getal 9 een mythische rol speelt.

 

===> Luisterfragment <===

Titel: DE HEL VAN OCTAGON
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Paul KlootÃ
Rubriek(en): Faction Detective Erotiek

Ruud en Lysanne zijn door een lid van de illuminati naar een kasteel in de Belgische Ardennen gelokt. Hun voorgeschiedenis staat beschreven in ‘De Verscheurde Vrouw’, al is ‘De hel van Octagon’ een op zichzelf staand te lezen boek. Ruud en Lysanne worden onder dwang aangesteld als de beheerders van het kasteel, een bolwerk van satanisten.
Twee rechercheurs die Ruud en Lysanne op de korrel hebben als betrokkenen bij een moord op een vriendin van Lysanne gaan op zoek naar de twee vermisten. In hun speurtocht komen geheimen van de illuminati aan het licht en welke personen bij het satanisme zijn betrokken.De twee hoofdverhaallijnen komen samen die de waarheid onthullen in deze bloedstollende thriller. Wat is feit en wat is fictie? Dat laat de schrijver aan de lezer over.


===> Luisterfragment <===

Titel: PLANET X
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Milko Spee
Rubriek(en): Faction Science Fiction Romans

Planet X is een planeet die onderdeel uitmaakt van ons zonnestelsel in een baan rondom onze Zon en de ster Nemesis. De Zon en de zusterster staan ver van elkaar verwijderd en Planet X heeft een omloop van 3600 jaar. Een van de laatste keren dat het fenomeen aan ons voorbij kwam veroorzaakte het wereldwijd de zondvloed, zoals in het Oude Testament staat beschreven. Daarin wordt het ‘Wormwood’ genoemd en elke cultuur uit de oudheid heeft er een andere benaming voor. Het is de aanstichter van het onheil in ‘De Openbaring van Johannes’, het laatste deel van de Bijbel, waarin de eindtijd wordt beschreven. Planet X is door haar magnetische veld al de veroorzaker van de huidige bizarre weersomstandigheden en de vele aardbevingen. Het is in aantocht en het wordt doodgezwegen in de media. Echter niet door Marc en Inge Hamelinck die een Nederlandse website beheren waarop zij wereldwijd het nieuws over Planet X verzamelen. Het wordt de vreselijke waarheid als Planet X zich op een dag vanachter de Zon vertoont, waardoor het voor iedereen op Aarde met het blote oog te zien is.

===> Luisterfragment <===

Titel: HET CHEETA-MYSTERIE
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Faction Misdaad Romans

Robin de Graaf en zijn ouders verheugden zich op een leuk dagje uit. Helaas liep het anders en belandden ze in een nachtmerrie. Voor hun neus stapten mensen uit de auto. Ze waren zich er ogenschijnlijk niet van bewust dat jachtluipaarden gevaarlijke roofdieren zijn. Robin maakte er een filmpje van en zette het op zijn youtube-kanaal. De verbijstering was groot en het filmpje ging viral.
De familie belegde een persconferentie om alle vragen zoveel mogelijk in één keer te beantwoorden. Wereldwijd werd het een hot item en in de media werd het aan veel talkshowtafels besproken. Het had grote impact en er werden zelfs doodsbedreigingen geuit. Het werd Robin kwalijk genomen dat hij het filmpje had gemaakt en de verbazing over de wandeling tussen de cheeta’s verlegde zich naar verontwaardiging ten opzichte van de filmer, wat meer bizar was dan het voorval zelf.
Slechts één man, schrijver Han Peeters, zag het als een promotiestunt en kwam ermee in het Brabants Dagblad, waarna de moeder contact met hem opnam met tot gevolg: een verrassende speurtocht naar het verhaal achter het incident.


===> Luisterfragment <===

Titel: HET CONCILIE VAN ZEVEN
Auteur: Aad Vlag
Stemacteur: Gerard Lodder
Rubriek(en): Thrillers Spanning

Als de achtentwintigjarige prostituee Lauren Caitland in Londen bezoek krijgt van de Oostenrijkse beursanalist Paul Dudek verandert haar leven voorgoed. Paul kent haar zorgvuldig geheim gehouden identiteit. Lauren heeft het gevoel dat ze al tien jaar wordt achtervolgd en is een verborgen leven gaan leiden. Dudek heeft een revolutionaire methode ontwikkeld om de beurskoersen te kunnen voorspellen. Later gebruikt hij deze techniek om vermiste personen op te sporen.
Zo ontdekken ze dat een medisch experiment waaraan Lauren heeft deelgenomen de reden is waarom ze wordt opgejaagd en achtervolgd. Samen gaan ze de gebeurtenissen van tien jaar geleden reconstrueren en stuiten ze op een geheimzinnige groep personen die zich het Concilie van Zeven noemt.
Het spoor leidt via Finland naar Oostenrijk. In New York vinden ze de aanwijzingen voor het Concilie waarna een onverwachte climax zich voltrekt.


===> Luisterfragment <===

Titel: DE SCHAT VAN AARDENBURG
Auteur: Aad Vlag
Stemacteur: Dunja Koeneman
Rubriek(en): Kinderboeken > 10 Young Adult Spanning

Een jongensboek vol avonturen voor kinderen van 10-12 jaar.
Bas is een aardige jongen die veel computerspelletjes speelt. Als hij bij zijn neef in een molen gaat logeren heeft hij daar niet veel zin in. Toch vindt hij het wel leuk, zeker als hij met zijn neef Stijn een echte schatkaart vindt.
De schat ligt echter in een eng spookhuis waar ook nog een paar boeven rondzwerven. Zullen de jongens de boeven te slim af zijn en zal dan eindelijk de schat gevonden worden? De schat van Aardenburg is een spannend jongensboek, dat je in één ruk uitluistert!


===> Luisterfragment <===

Titel: HET PAD TERUG
Auteur: Chloe Miller
Stemacteur: Marga Vermeulen
Rubriek(en): Spiritualiteit Filosofie

Er was iets met hem. Ze had het altijd geweten, en al lang voordat ze hem kende was hij er al, in haar dromen en haar visioenen. Nooit was daar een beeld bij gekomen en hoe hij eruitzag wist ze niet. Maar ze wist het op het moment dat ze hem ontmoette. Dit was de man waar het om ging. Dit was de man waar iets mee was. Het was het begin van een pad terug, waarin verleden en toekomst in het heden zouden samenvloeien. Dit is het verhaal van een zielsverwante verbintenis in een aards bestaan dat ook andere werelden blijkt te raken.

===> Luisterfragment <===

Titel: HERSENKRONKELS
Auteur: Mel Hartman
Stemacteur: Marga Vermeulen
Rubriek(en): Filosofie Spiritualiteit Erotiek

In Hersenkronkels geeft Mel Hartman de lezer een kijkje in haar (droom)wereld vol met niet alledaagse situaties en overdenkingen. Zo stapt zij, zonder het door te hebben, met ontbloot bovenlijf uit een pashokje, heeft zij regelmatig seks met andere mannen in haar dromen, weet zij alles over seksplekken die vermeden dienen te worden en wordt al snel duidelijk dat zij geen voorstander is van het dragen van een bh.
Ook heeft zij een eigen theorie bedacht: de Ballon theorie. Tevens bespreekt zij bestaande theorieën en geeft haar visie erop.
Hersenkronkels is een bundel vol columns van een auteur die normaal in het fantastische genre schrijft, maar speciaal voor dit boek de lezer kennis laat maken met haar leven vol hilarische gebeurtenissen.


===> Luisterfragment <===

Titel: UIT DE DODE HAND
Auteur: Jack Lous
Stemacteur: Matthijs ten Kate
Rubriek(en): Thrillers

Een verhaal over een erfenis, waarbij  er onverwacht nof een erfgename blijkt te zijn, ene Eva ter Horst. Nadat de eerste euforie over hun onverwachte rijkdom is verdwenen, blijft de vraag naar de achtergrond van de erfenis terugkomen. Als er zowel bij Ted als bij Eva ook nog eens verdachte gebeurtenissen plaatsvinden, besluiten ze samen op zoek te gaan om er meer over te weten te komen. Ze volgen een spoor dat via Zwitserland uiteindelijk naar Amerika leidt. Daar blijkt de miljoenenerfenis een even dubieuze als verrassende herkomst te hebben en worden ze geconfronteerd met een niemand ontziende crimineel. 
Terwijl Eva en Ted onderzoek doen, heeft de moeder van Eva, internationaal strafrechtadvocate Johanna ter Horst, andere zaken aan haar hoofd. In een rechtszaak komt bij toeval corruptie op het spoor. Mogelijk zijn collega's van haar kantoor hierbij betrokken en Johanna besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Bovendien merkt ze dat de dood van Elisabeth van Dijk niet alleen grote gevolgen heeft gehad voor Ted en haar dochter Eva, maar ook voor een ander belangrijk persoon in haar leven. Wordt het tijd om Eva de waarheid te vertellen?


===> Luisterfragment <===

Titel: DE WORSTELING NAAR GELUK
Auteur: Jan Zegers
Stemacteur: Paul KlootÃï
Rubriek(en): Godsdienst Romans

Na het overlijden van oma van moeders kant, was er een doos met familiebescheiden bij mijn ouders terechtgekomen. De doos bevatte wat aktes, ondertrouwkaarten, berichten van overlijden, foto’s en oude kranten. Eén van die kranten was het Geïllustreerd Politie Nieuws, een zondagsblad van 28 februari 1892. In deze krant staat en rechtbankverslag met betrekking tot een moord, gepleegd op donderdag 1 oktober 1891. Deze gruwelijke gebeurtenis is nog steeds een terugkerend onderwerp van gesprek.
Het verhaal speelt zich af in het land van Axel, een afgebakend deel van Zeeuws-Vlaanderen.


===> Luisterfragment <===

Titel: IN DE GREEP VAN EEN LOVERBOY
Auteur: Ernst Pels
Stemacteur: Diversen
Rubriek(en): Spanning Psychologie Young Adult

Kwam het door Mirna’s vader of door haar moeder die er een geheim leven op nahield en zelfmoord pleegde? In ieder geval belandde de introverte puber in een wereld van schijnbare vrienden die haar offerden. Onder invloed van drugs en drank was ze overgeleverd aan gewetenloze loverboys. Heeft ze in die hel een uitweg weten te vinden?

===> Luisterfragment <===

Titel: CHANTAGE
Auteur: Aad Vlag
Stemacteur: Sven Immerzeel
Rubriek(en): Thrillers Spanning

Een schatrijke Nederlandse zakenman leidt een tweede leven als commando. Samen met zijn vriend ondersteunt hij geheime diensten bij wereldwijde operaties. Door onbekenden wordt hij gedwongen zijn contacten wereldwijd en zijn onuitputtelijke financiële middelen aan te wenden om een verborgen lanceerinstallatie voor tactische atoombommen te bouwen. Naast de organisatie die verantwoordelijk is voor de chantage moet hij ook de geheime diensten van zich af houden die lucht hebben gekregen van de mogelijke dreiging op mondiaal niveau.
Door de slim gekozen plotwisselingen zal de lezer geen moment het idee hebben dat het verloop van het verhaal te voorspellen is.


===> Luisterfragment <===

Titel: DE LEVENSCODE
Auteur: Albert Sonnevelt
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Zelfhelp Psychologie Filosofie

Hoe vind je jouw balans? Welke verantwoordelijkheid heb je? Waar vind je de wijsheid die klopt voor jouw leven? En hoe past een gezonde leefstijl in je drukke bestaan?
 In dit boek vind je een selectie van de veelal wonderbaarlijke gesprekken die Albert Sonnevelt had met de vitale, bejaarde krachtpatsers. Daarnaast staat ieder hoofdstuk boordevol praktische tips, leerzame testjes en ondersteunende adviezen die je direct kunt toepassen. Zo kun je vandaag al starten met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.
Welk gebied van je gezondheid je ook wilt aanpakken: optimale voeding, actief bewegen, voldoende herstelmomenten, positieve gedachten, onder­steunende sociale contacten of zinvol leven… het is nu binnen je bereik!


===> Luisterfragment <===

Titel: GELUKT
Auteur: Albert Sonnevelt
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Zelfhelp Psychologie Filosofie

We zouden het allemaal wel moeten weten onderhand. Helaas, niets is minder waar. Nog niet eerder in de menselijke geschiedenis zijn zoveel antidepressiva verkocht. Het gebruik ervan neemt nog steeds hand over hand toe en écht geluk lijkt verder weg dan ooit.
Tijd voor een luisterboek waarin je exact datgene aantreft dat wetenschappelijk bewezen gelukkig maakt. Beschreven op een toegankelijke, luchtige en laagdrempelige manier. Je luistert naar verhalen over de laatste bevindingen in de positieve psychologie en ontdekt wat je zelf kunt doen om meer geluk in je leven te ervaren.


===> Luisterfragment <===

Titel: DE ZWARTE GRAAL
Auteur: Ruud Borman
Stemacteur: Hans Fieggen
Rubriek(en): Faction Spanning

Tijdens de Libanese burgeroorlog komen als gevolg van het strijdgeweld de resten van een unieke Phoenicische tempel aan het licht. Buitenlandse archeologen schieten te hulp om de uitzonderlijke overblijfselen te redden. Het onderzoek eindigt in een drama als de archeologen het slachtoffer lijken te zijn van een oeroude vervloeking. Na de reddingsactie van de overlevenden blijkt dat er in de tempel oude giftige schimmels zijn vrijgekomen. De opgraving heeft aanwijzingen opgeleverd over de Zwarte Graal, een mysterieus relikwie dat sinds de Oudheid een zwerftocht maakt langs gebieden waar kwade machten lijken te heersen. Twee geheime genootschappen, die elkaar al eeuwenlang op leven en dood hebben bestreden bij de speurtocht naar de meest heilige schatten uit het verleden, besluiten samen te gaan werken omdat een zeer agressieve derde partij eveneens op zoek blijkt te zijn naar de verdwenen kostbare beker: de Wrekers van Baal. Vanaf dat moment stapelen de explosieve gebeurtenissen zich op tijdens een queeste die naar Andalusië in Zuid-Spanje, Carthago in Tunesië, Zuid-Egypte, Slowakije en Transsylvanië in Roemenië voert.
Uiteindelijk vindt de Zwarte Graal op onnavolgbare wijze zijn eigen weg op een manier die de wereld zal schokken.


===> Luisterfragment <===

Titel: WAAROM NOU IK?
Auteur: David Vonk
Stemacteur: Joop Baggen
Rubriek(en): Biografie Waargebeurde verhalen

David Vonk heeft van jongs af aan te maken gehad met agressie, verslavingen en criminaliteit. In zijn leven vol dieptepunten en wanhoop vroeg hij zich af: ‘Waarom nou ik?’ en op het moment dat hij het niet meer zag zitten leerde hij God kennen, die hem een liefdevolle basis gaf die altijd had ontbroken.
Daardoor lukte het hem volledig af te kicken en een nieuw leven op te bouwen. De negatieve ervaringen uit zijn verleden gebruikt hij om jongeren voorlichting te geven.
Nu weet David: ‘Daarom juist ik!’


===> Luisterfragment <===

Titel: DE AARDE VIERT EEN FEESTJE
Auteur: Minique Kipshagen
Stemacteur: Dunja Koeneman
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

De Aarde viert een feestje! is de titel van een vrolijk luisterboek.
Noah, Nilou en het elfje Nevela helpen de Aarde om haar allerliefste verjaardagscadeau uit te laten komen. Sprankel, die zichzelf in alles kan veranderen wat hij maar wenst, helpt met zijn magie ook een handje mee.
De tovenaartjes zijn continu hard aan het werk om de Wonderboom te planten en heel hoog te laten groeien.


===> Luisterfragment <===

Titel: DE HEKSTERS
Auteur: Sarina Star
Stemacteur: Dunja Koeneman
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Het verhaal gaat over een heksenvolkje dat kan toveren, maar deze krachten alleen gebruikt om te pesten of anderen dwars te zitten. Als daardoor het voedsel en hun toverkracht op raken, probeert het jongste heksje hen te redden met behulp van de wenseieren van de groene slang. Maar hoe kan ze de eieren bemachtigen? De slang geeft haar eieren niet zomaar weg – ze wil ze alleen ruilen voor iets wat het kleinste heksje niet zomaar durft te geven… ‘De heksters’ gaat over moed, samenwerken, vertrouwen en transformatie. Sprookjes zijn voor alle leeftijden, maar dit verhaal zal vooral kinderen van vijf tot tien jaar aanspreken.

===> Luisterfragment <===

Titel: AMBER EN DE MAANSTEEN
Auteur: Ellen Spee
Stemacteur: Veronique van der Ploeg
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Iedereen kent wel het verhaal over het mannetje in de maan.
Is dit een sprookje of bestaat het mannetje in de maan echt? Op een mooie dag vindt Amber een bijzondere steen in het bos. Deze steen is met een reden naar de aarde gekomen. Waar komt deze steen vandaan, en wat voor een boodschap heeft deze steen Amber te vertellen? Amber besluit om de steen te helpen. De mensen die Amber om hulp vraagt reageren vol ongeloof op het verhaal.
Een spannend boek voor kinderen, die graag weer willen geloven in dingen die ze niet zien. Dit geldt natuurlijk ook voor volwassen mensen.


===> Luisterfragment <===

Titel: MIJN OMA IS PIRAAT
Auteur: Ellen Spee
Stemacteur: Veronique van der Ploeg
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Het verhaal gaat over een oma en kleindochter Shannon, die tijdens een bezoek op zolder een mysterieuze kist vinden. Als de kist is geopend gebeuren er dingen waar Shannon en haar oma van opkijken. Een geheimzinnig medaillon, een piratenhoed en een bijzonder boek worden gevonden. Na het openen van het boek gebeuren er dingen waar ze allebei alleen maar van droomden. In dit verhaal spelen de beruchte kapitein Bonkepoot en Piraat Kruimel de hoofdrol. Een spannend verhaal, waarbij familie toch heel belangrijk is. En waar geld, macht en mooie dingen op de tweede plaats komen.

===> Luisterfragment <===

Titel: DAPPERE WEZENS
Auteur: Eva Krap
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Kinderboeken < 10

Dappere wezens bevat vier verhaaltjes over magische wezentjes. Ze willen je graag laten zien hoe moedig ze zijn. Zo gaan vier vriendjes op weg naar een donker bos om aan hun ouders te bewijzen dat er helemaal geen engerds wonen. De schrik is dan ook groot als ze oog in oog komen te staan met een draak!
En neem Mirre. Hij is het gepest van zijn broertjes zo zat, dat hij op zoek gaat naar een plek waar er wel van hem gehouden wordt. Maar om daar te komen moet hij eerst langs een gevaarlijk woud Durf jij het avontuur aan om samen met deze wezentjes op reis te gaan? Pak dan nu hun hand en zij leiden je de weg.


===> Luisterfragment <===

Titel: HET GEHEIM VAN DE SPINNENVROUW
Auteur: Henny Fortuin
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Kinderboeken < 10 Young Adult

De oude koning heeft voorspeld: het derde kind zal heersen over de Heemlanden. Wanneer koningin Regina haar derde kind verwacht, vreest zij dat haar broers hun recht op de troon niet goedschiks zullen afstaan. Zij roept de hulp in van hogere machten, die ieder hun eigen belangen hebben bij het machtsspel dat ontstaat. De strijd om de troon ontbrandt. Intriges, machtsmisbruik en tovenarij;  geen middel wordt geschuwd. De tweedeling tussen goed en kwaad vervaagt. De dwerg Bann, de spinnenvrouw Birõg, de heks Mistral en de minstreel Oisin vertellen elk hun deel van het verhaal, dat zich ontvouwt tot een meeslepend koningsdrama, onherroepelijk en onontkoombaar.Het geheim van de Spinnenvrouw is een spannend luisterboek voor kinderen van 9 tot 15 jaar, maar zeker ook voor volwassenen.

===> Luisterfragment <===

Titel: ALS HET SEIZOEN VOORBIJ IS
Auteur: Catherina Fein
Stemacteur: Annemiek van Oest
Rubriek(en): Feelgood Romans

Drie zussen groeien op tot volwassen vrouwen, waarbij meisjesdromen al snel plaatsmaken voor een gezin. Een balletcarrière wordt beëindigd door een zwangerschap. Huwelijken raken in het slop door ontrouw. Luxe en financiële problemen zorgen voor extreme tegenstellingen. Deze situaties zijn pijnlijk herkenbaar. Er wordt een haarscherp tijdsbeeld geschetst, waarin het middelste zusje Emma steeds weerbaarder en mondiger wordt.

===> Luisterfragment <===

Titel: DE LAATSTE PROFEET
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Sander Davids Blumink
Rubriek(en): Faction Geschiedenis Science Fiction

In deze faction-roman deel 1 van de serie maakt een historisch wetenschapper, Emile van Straten, een wereldreis met zijn vriendin Jenny op hun zeiljacht de Davy Jones. Tijdens hun reis vraagt UNESCO hem een document te onderzoeken dat is gevonden op het eiland Terceira. Emile neemt de opdracht aan en in zijn onderzoek ontdekt hij de Magische Ruit, een symbool dat de sleutel is waarmee hij wereldmysteries ontrafelt zoals de piramides van Gizeh, de Nazca-vlakte in Peru en de Moai-beelden op Paaseiland.
Omdat Emile beseft dat hem een grote taak wacht, schrijft hij een manifest voor een nieuwe wereldorde waarin de macht over het geld en de politieke besluitvorming in de handen van het volk komen te liggen. Hij richt het OgenOOtschap op en zet wereldwijd een beweging op basis van het Osisme in gang. De wereld floreert, maar dan blijkt Hades (de god van het kwaad/de onderwereld), als enige god uit de Griekse mythologie nog steeds in leven te zijn.


===> Luisterfragment <===

Titel: DE LAATSTE PROFEET EN DE GIGANTEN
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Sander Davids Blumink
Rubriek(en): Faction Geschiedenis Science Fiction

OrlandO van Straten (18 jaar) wordt door zijn biologische vader Kronos naar een verre planeet gestuurd om daar orde op zaken te stellen. Tijdens zijn missie dreigt de  mensheid op aarde te worden aangevallen door de Giganten, reusachtige reptielen die staan voor het kwaad in het universum. Emile van Straten neemt de leiding van het OgenOOtschap op zich en met behulp van zijn vriend Jonathan probeert hij de wereld voor het onheil te behoeden. Ze graven diep in de geschiedenis en komen uit bij het Oude Testament, waarin cryptisch staat beschreven wat er zich destijds werkelijk heeft afgespeeld.
Dit boek ‘De Laatste Profeet en de Giganten’ is het tweede deel uit de serie De Laatste Profeet en staat geheel op zichzelf,waardoor het niet noodzakelijk is het eerste deel gelezen te hebben.


===> Luisterfragment <===

Titel: HET ONDERZOEKSLAB
Auteur: Aad Vlag
Stemacteur: Rob Krabbendam
Rubriek(en): Thrillers Spanning

Bij de opnames van een nieuw televisieprogramma met een revolutionair format wordt een brute keiharde moord gepleegd. Al snel wordt één van de presentatoren als verdachte gearresteerd. De bewijzen zijn waterdicht.
Zijn collega's zijn ervan overtuigd dat hij onschuldig is, maar is dat ook zo?
Met behulp van enkele deelnemers aan het programma en een tweetal professionals wordt al snel duidelijk dat er veel meer achter zit. De professionele uitvoering van de moord leidt tot een zoektocht die zich mondiaal afspeelt.
Op Hawaii vindt men de eerste aanwijzing wat leidt tot een zenuwslopende crisis in het eigen land.
Naar aanleiding van de ervaring van de schrijver die meedeed aan een televisieprogramma is deze thriller ontstaan. Het geheel maakte zo'n indruk dat hij het als basis gebuikte voor deze thriller.


===> Luisterfragment <===

Titel: ZWOELE ZOMERVERHALEN
Auteur: Judic Oostbroek e.a.
Stemacteur: Eveline Rijntjes
Rubriek(en): Romantiek Erotiek

Deze bundel is ontstaan naar aanleiding van de schrijfwedstrijd Auteurs with Talent, de Zwoele Zomerverhalen-editie. Zwoele Zomerverhalen zijn verhalen vol passie, romantiek, zinderende spanning en vooral nachten waar geen einde aan lijkt te komen. Leun achterover met een cocktail en geniet van een vleugje erotiek. Maar ook van de avonturen die de hoofdpersonen meemaken, want niet alles is wat het lijkt. Deze bundel is ideaal om even weg te dromen en de wereld om je heen te vergeten.

===> Luisterfragment <===

Titel: DE GOLFMOORDEN
Auteur: Ludo Geluykens
Stemacteur: Cor Doevendans
Rubriek(en): Detective Spanning

Bart Swinkels en zijn vrouw Irma gaan oefenen op het golfterrein van Bossenstein in Broechem. Bij de afslag van Bart gaat de bal helemaal de verkeerde richting uit en komt terecht onder de bomen naast de haag. Tijdens de zoektocht naar de bal vinden ze tussen de bladeren het lijk van Ivo Schaessens, een zelfstandige schilder en behanger uit Lier. Commissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter moeten in het golfmilieu op zoek naar de moordenaar. Somers, die sinds kort ook golf speelt, kan via zijn golfvrienden nuttige informatie bekomen om de zaak op te lossen.Tijdens hun onderzoek blijken op de golfterreinen van Edegem en Ranst dingen te gebeuren die niets met golf te maken hebben.

===> Luisterfragment <===

Titel: WHAT THE HACK!
Auteur: Maria Genova
Stemacteur: Peter van Eerdenburg
Rubriek(en): Kinderboeken > 10 Young Adult

Wat doe je als jouw telefoon of laptop gehackt wordt en alles wordt gewist? André is heel verbaasd en geschrokken als dit hem overkomt. Hij besluit de strijd aan te gaan tegen de cybercriminelen. Hij bedenkt een game en het anti-hack platform Hackshield, waarmee hij andere jongeren wil waarschuwen. Als DarkHacker13 dit ontdekt, valt hij op allerlei manieren aan. André komt steeds dieper in de problemen. Iemand verstuurt heel nare berichten namens hem en hij wordt zelfs aangehouden door de politie. Ook Sanne, op wie hij stiekem verliefd is, keert zich tegen hem. Hoe ver durft de onzekere en verlegen André te gaan in zijn strijd tegen deze kwaadaardige hacker als hij weet dat hij alles kan verliezen?

===> Luisterfragment <===

Luisterboekenonair etalage
Nieuw te verschijnen

Robert Speijer verhuisde op jonge leeftijd naar Singapore en groeide onbezorgd op tot de oorlog in Azië uitbrak. Door de dreiging van de naderend...
Als Fleur veertien is, wordt ze door haar tweelingbroers gechanteerd. Ze is volgens hen een bastaard. Ze dwingen haar hun verziekte ridderspel mee te ...
Daan gaat met zijn klas op schoolkamp in het Donderbos. Drie dagen zit hij opgescheept met Tim, de pestkop uit de klas. Maar dat is nog niet het ergst...
Isabel (30) wil na een burn-out het roer omgooien. Na een paar mislukte relaties en een baan waarin ze diep ongelukkig was, wil ze ontdekken wat ze ve...
De vader en moeder van Tim maken de laatste tijd vaak ruzie. Vooral zijn moeder doet niet erg lief. Tim is bang dat zijn ouders gaan scheiden. Zijn po...
Holly D. (13) woont al een paar jaar met haar vader op een camping. Op een dag zegt hij dat ze de vertrouwde omgeving moet verlaten. Boos en teleurges...
De billen van koning Nobel worden bedreigd. Er is een draak in het land! En iedereen weet dat draken graag koningsbillen eten. Als het beest ook nog e...
Stel dat je uit nieuwsgierigheid je DNA opstuurt naar een bedrijf dat het vergelijkt met DNA van anderen. Stel dat je op deze manier op een groot fami...
Faljon, een twaalfjarige jongen, denkt niet na en achtervolgt een geheimzinnige man die het water in gaat. Door deze beslissing betreedt hij een nieuw...
Soms gebeurt er iets waar je liever niet over nadenkt. Het is dan net of er een vreemd, krakerig stemmetje dingen in je oor fluistert waardoor je er t...
DEEL 2 uit de serie Fleur en Avril.
De vriendinnen Fleur en Avril wonen niet meer in hetzelfde land. Avril is met haar ouders en broertje naar ...
Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Dit geldt zeker óók voor kinderen. In hun hoofdjes speelt zich heel wat af. Zij kunnen zich nog ...
Roxy is een onzeker meisje. Na de zomer moet ze helemaal alleen naar een nieuwe school. Hier ziet ze enorm tegen op. Op haar twaalfde verjaardag gebeu...
Op een zonnige nazomerdag eindigt Arktrans vredige leven als kroonprins van Silkon abrupt wanneer zijn vader door de zwarte magiër Nemroth en die...
Ain heeft in Nèbula zijn moeder gevonden, zijn opleiding bij de Askara-elfen voltooid en vijanden tot vrienden gemaakt. De elfen hebben hem inm...
Aïn verzamelt zijn bondgenoten voor de strijd tegen Nemroth. Elfen en mensen zullen moeten samenwerken, een schier onmogelijke opgave waarbij oud...
Met de terugkeer van een van de machtige Zeven, de Kristalmagiër, lijken Aïns problemen opgelost. Niets is echter minder waar als blijkt dat...
Er zijn drie jaren van vrede verstreken sinds Aïns terugkeer in Silkon. Tijdens een feest ter ere van het huwelijk tussen koning Artakin en prins...
Inmiddels al weer het zesde deel uit deze epische serie vol draken en avontuur. Aïn heeft eindelijk de rust gevonden om, samen met de vrouw van z...
Deel 7 uit de epische fantasy serie de kronieken van Ulriach de Waanzinnige. Dit verhaal speelt zich grotendeels zeventien jaar na deel 6 af. Het epis...
Met haar gedachten nog bij het bezoek aan haar moeder, besteedt Andrea weinig aandacht aan de man die naast haar in het vliegtuig zit. Daags daarna st...
Moerdam is een middeleeuws stadje onder de rook van Amsterdam. Op het politbureau wordt Peter van der Lande als surveillant aangenomen. Hij heeft het ...
Een praktisch hulpboek voor iedereen met pijn en voor de mensen om hem of haar heen. Iemand met pijn heeft vaak te maken met onbegrip vanuit zijn omge...
Altijd pijn hebben is vreselijk en kan je wanhopig en gefrustreerd maken. Er is zelden een duidelijke oorzaak, laat staan één doeltreffe...
Een nieuw hoogtepunt in het omvangrijke oeuvre van Arie Jongkind: Hartenpijn. Een familieroman van het zuiverste water die speelt in een tijd waaraan ...
Tristan is het zat om jongens en meisjes van zijn klas met elkaar te zien zoenen. De romantische jongen wil een vriend en hij heeft al de leuke A...
Windekerk is een dorpje met een zeer gelovige gemeenschap. Maar niet iedereen kan zich vinden in die strenge protestantse leer. Zo heeft Martie de Kri...
Als Steijn Roester van de middelbare school komt, ziet zijn toekomst er rooskleurig uit. Hij gaat bij zijn vader op de tuinderij werken en samen wille...
De Oer Rotterdamse Ben Soleman is een verstokte vrijgezel, die het hebben van een vaste relatie maar een hoop gedoe vindt. Af en toe een vriendinnetje...
De 'eeuwige vrijgezel' Bert Roodengaarde stopt na een incident als bedrijfsleider van een supermarkt en stapt ongewild en onbewust in een roll...
Een meeslepend verhaal uit het leven gegrepen, waarin pijn en verdriet zich afwisselen met liefde en geluk.
Nol van Zoolen, een goed uitziende ...
Emmy is een prachtige vrouw, die niet altijd de verstandigste dingen doet. Als minnares van een rijke, machtige man leeft ze een leven dat totaal niet...
Levensmiddelenproducent Filoux komt door dalende omzetten in een neerwaartse spiraal terecht. Maar gelukkig, er dient zich een vers succes aan in de v...
Zwart kwartier is een beklemmende thriller over de onbetrouwbare geest van herinneringen. Een verhaal dat je langzaam meezuigt in een dodelijke draaik...
Na een heftige periode grijpt verandermanager en psycholoog Mara van den Berghe met beide handen een tijdelijke klus aan en verblijft ze een maand lan...
Zeg... welke beroemde dieren ken jij eigenlijk? Bobbie, de trouwe viervoeter van held Kuifje? Of Fury, het paard dat nergens bang voor is? In deze bun...
Elena Boutier is nog maar een peuter als ze met haar moeder uit Wiershoek vertrekt. Haar vader, Joris van Dorsen, blijft alleen achter en heeft het da...
Aaltje van Wieringen (86) maakte als negenjarig meisje de opmars van de geallieerden mee. Ze moest vluchten uit Oosterbeek bij Arnhem. Na een barre to...
Spekkie is een bolbuikige brugklasser die met zijn omvang wordt geplaagd en weinig vrienden heeft. Alleen Salar, een Turkse jongen in zijn klas, gaat ...
SpeurSpekkie is het vervolg op SpijbelSpekkie.
Het spijbelavontuur van Art ‘Spekkie’ Zonneman is wonderwel goed afgelopen: na het w...
Een vlot geschreven roman over liefde en spanning op het Griekse eiland Mykonos. De hoo...
Lisa’s mooie leven op Sardinië lijkt compleet wanneer ze onverwacht toch nog moeder wordt. Als Mel, de vriendin van haar neef, samen haar v...
Angelique is een Française en komt uit een religieus gezin. Ze wil non worden. Haar beide ouders werken als docenten Godsdienst en zijzelf heef...
Gwen heeft veel meegemaakt: haar ouders zijn vermoord tijdens een postkoetsoverval en later maakt ze zelf een angstaanjagende overval mee. Als ze denk...
In de psychologische thriller Oscar verandert Ilse’s leven in een ware nachtmerrie als haar vier maanden oude zoontje Oscar op klaarlichte dag v...
Suzan is gelukkig getrouwd met Patrick. Tijdens de zwangerschap voelt ze zich prima en erg gelukkig, ondanks een beginnende bekkeninstabiliteit. Na de...
De zoektocht van Rinus Vonk neemt de lezer mee van Rotterdam-Zuid van rond de Tweede Wereldoorlog naar een nazi strafkamp in Duitsland. Dit ...
In non-fictie en een vleugje fictie neemt de auteur je mee in zijn zoektocht naar antwoorden op de vragen waarmee zijn moeder hem confronteerde tijden...
Als Laura’s vader plotseling overlijdt, is het haar taak kleding uit te zoeken die hij in zijn kist zal dragen. Daarbij doet ze een ontdekking d...
Rechercheur Sam Faingart wordt ingeschakeld wanneer een vrouw vermoord wordt aangetroffen in een ondergrondse parkeergarage. In zijn zoektocht naar de...
Tien verschillende auteurs hebben hun uiterste best gedaan om tien leuke, maar vooral ook spannende kerstverhalen te schrijven. Heerlijk om te beluist...
Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos worden door pa Roos zonder duidelijke opdracht naar San Diego gestuurd voor een cruise op de SeaRose die onder bevel...
De opdracht van pa Roos aan zijn zoon Arie en diens vrienden Jan Prins en Bob Evers was eenvoudig: ‘Vlieg naar San Diego in Californië en m...
In La Gloria, een onbetekenende vlek aan de Caribische Zee, treffen Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos niet de gevluchte verstekeling Antonio Rivas, ma...
De opdracht van pa Evers is duidelijk: ‘Dean Homer, een van mijn hoofdingenieurs, is van slag omdat zijn Mighty Mite is gestolen, een jeep die k...
Jans vader, kolonel Prins, noemt problemen waarbij gevaar en avontuur een rol spelen perikelen. Ze ontstonden toen huishoudster Marianne een huis in O...
Pesten is stom! Dat is iets wat Floor Finstra (bijna 11) heel zeker weet. En zij kan het weten, want ze maakt het bijna dagelijks mee. Thuis hoeft ze ...
In het dorpje Amerleef is nooit iets te doen. Totdat er ineens een zwartgeverfde Audi Q7 door het dorp raast. Ja, inderdaad: zwartgeverfd. Dat is heel...
De dertigjarige Lena is evenals haar moeder bipolair. Ze verwaarloost zichzelf, voelt zich minderwaardig en heeft vaak moeite met het leven. Veerle, L...
Sarah en Mats zijn op de vlucht voor de leugens en misdaden uit hun verleden. Samen met hun vrienden Jan en Joke voelen ze zich veilig in de luwte van...
Ken je de uitdrukking onder druk wordt alles vloeibaar? Vrij vertaald komt het erop neer dat mensen boven zichzelf uitstijgen als de situatie...
Amsterdam, tijdens de Eurotop verblijft de Duitse bondskanselier in de best bewaakte suite van het best bewaakte hotel van de stad. Toch wordt hij op ...
Gevangen in hitte is het tweede verhaal van seizoen 1 van Sex and Friends.
De Engelse Emma woont in een trendy wijk van Londen. Ze werkt als ee...
Wat doe je als je opeens op een ander verliefd wordt? Of als je partner je vertelt dat ze meer seks wil? Hoe werk je samen toe naar een relatie die me...
Fleur is blut, platzak en kan de huur niet meer betalen. Een vriendin van haar weet nog wel een manier om snel veel geld te verdienen. Fleur is wanhop...
Johanna is een ogenschijnlijk succesvolle vrouw die op haar 49ste jaar in een psychiatrische kliniek belandt. Via flashbacks vertelt ze ons over haar ...
Het is levensgevaarlijk om oude beesten wakker te maken ondervindt een Zeeuwse nakomeling van een zwarte slavenhandelaar, als zij sinistere familiegeh...
Dertien jaar na een aanslag, waarbij Vincent bijna alles verloor, heeft het leven voor hem weer glans gekregen. Het gaat goed met hem, met zijn band e...
In de post-corona wereld, die nu begint met de 2G-samenleving, blijven centrale banken en overheden met helikoptergeld strooien. Belastingen gaan omho...
Jolande en haar man Ralph genieten van het gezinsleven met hun twee kinderen. Dat is iets wat ze haar broer Boris en zijn man Jim ook graag gunt, maar...
10 bestemmingen 10 opdrachten 10 bijzondere verhalen Diana krijgt na de dood van haar vriend Jaap, met wie ze twee jaar een relatie heeft gehad, een o...
Gebaseerd op waargebeurde feiten.
 
Nadat Adam is gedumpt door zijn vriendin gaat hij aan de slag als hoofdportier bij een sexclub ...
1908, Eindhoven. Gemma is mooi en intelligent, maar haar scherpe tong houdt elke man op een afstand. Haar keurige vrijgezellenleven in een klein provi...
Als Lisa wordt aangenomen bij het lifestyle warenhuis Het Wespennest BV komt ze terecht in een reorganisatie en haar baan staat op de tocht. Desondank...
Commissaris Ben van Arkel, bekend uit vorige thrillers van Jacob Vis, trouwt met de mooie molenaarsdochter Lynn Vos. Hoewel zij elkaar de liefde van h...
Het jaar 1914. Marcus Walters moet zijn jonge vrouw Grete en hun dochtertje Fia in Duitsland achterlaten om als soldaat de zuidgrens van het neutrale ...
Ivoorroute is een boeiende reisthriller die met elke pagina spannender wordt en de lezer meeneemt in een intens en adembenemend verhaal. Loes en Sandr...
‘Als het waar is wat veel oud-Schilderswijkers zeggen, dan kun je er niet omheen dat duizenden – misschien wel tienduizenden – iets ...
- Powered by Citoweb -