Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Nieuw te verschijnen
Nieuw te verschijnen luisterboeken in MP3-download en in streaming:
 
Titel: VIP6 Nu is het echt uit!
Auteur: Merlien Welzijn

De verkering tussen Robert en Anna is al een poosje spannend te noemen. Slaat die mooie spanning nu over in een breuk? En wat gaan Donnie en zijn makkers doen? Komen ze erachter dat Robert en Timo de politie over hun handel in gestolen spullen heeft verteld? Het zijn bepaald geen lieverdjes. Met zoveel spanning om zich heen is de grote vraag hoe Robert ermee omgaat. Hij is al eens in een vechtpartij beland en hij heeft regelmatig last van nachtmerries. Het leven van Robert komt overduidelijk in een stroomversnelling. Wordt het een happy end, of niet…?
 
Titel: Verdwenen paradijs
Auteur: Robert Speijer

Robert Speijer verhuisde op jonge leeftijd naar Singapore en groeide onbezorgd op tot de oorlog in Azië uitbrak. Door de dreiging van de naderende Japanners werd hij op de boot vooruit gestuurd naar vrienden in Batavia, Nederlands-Indië. Zijn ouders zouden zodra dat mogelijk was nakomen. Tijdens de bezetting van Nederlands-Indië werd hij geïnterneerd in diverse Jappenkampen. Wat volgt is een periode die zowel fysiek als mentaal steeds zwaarder wordt. Robert weet de kampen echter te overleven en is net als zijn lotgenoten verheugd als de Japanners de oorlog verliezen. Dan volgt een onstuimige en gevaarlijke periode tijdens de Indische onafhankelijkheidsstrijd waarin de voormalige kampbewoners opnieuw hun leven niet zeker zijn. Aangrijpende gebeurtenissen die Robert in zijn leven nooit is vergeten.
 
Titel: De Orde
Auteur: Karin Kallenberg - Dimitri van Hove

Jeroen Joosten is dameskapper. Om een levensreddende operatie voor zijn dochtertje te bekostigen, steelt hij uit het kassa en uit de tassen van klanten. Maar hoe veel hij er ook bijklust, hij krijgt het geld niet bij elkaar. Dan komt hij in contact met een charismatische en schatrijke sekteleider die zichzelf ‘Vader’ noemt. Zal het Jeroen lukken om het leven van zijn dochter via de gevaarlijke Orde te redden?
 
Titel: Brains
Auteur: Jacob Vis

Jan Peter Molenaar, alias Brains, is een zeventienjarige bendeleider die de stad IJsselmonde terroriseert. Brains, wiens schedel een griezelig nauwkeurige tatoeage draagt van zijn hersens, wil de grootste crimineel van Nederland worden. Om die ambities waar te maken, houdt hij zich bezig met drugshandel, prostitutie, afpersing en moord op bestelling. Als een nieuw bendelid bij zijn initiatie sterft, komt de bende in een stroomversnelling. Brains vindt inspecteur Ben van Arkel op zijn weg naar de criminele top.
 
Titel: Startschot
Auteur: Ingrid Mulder

Caro gaat normaal nooit met de bus, maar net die ene ochtend wel. De bus wordt door een jongen, die ze kent, gekaapt en hij schiet in het wilde weg. De politie denkt dat hij niet alleen opereerde. Dat iemand hem tot zijn daad heeft aangezet, die het er waarschijnlijk niet bij zal laten. Caro heeft wel een idee wie die persoon is, maar hoe kan ze dat bewijzen en hoe kan ze voorkomen dat hij een nog groter bloedbad aanricht.
 
Titel: Fleur
Auteur: Motell Rijnen

Als Fleur veertien is, wordt ze door haar tweelingbroers gechanteerd. Ze is volgens hen een bastaard. Ze dwingen haar hun verziekte ridderspel mee te spelen en dat bepaalt de loop van haar verdere leven. Ze raakt emotioneel getraumatiseerd. Ze verlangt naar aandacht en liefde, naar een man die haar bemint. Haar echtgenoot Thomas doet dat niet, maar verbonden door een bizarre eed kunnen ze elkaar niet loslaten. Hij heeft zijn vrienden in de kroeg en zij heeft haar minnaars. Dan verschuiven alle panelen en ontdekt ze dat haar broers gelijk hadden, toen ze haar een bastaard noemden. Ze leert haar biologische vader kennen…
 
Titel: Cecily
Auteur: Dani van Doorn

Leraarsdochter Cecily wijst jarenlang alle aanbidders af en ze vreest dat ze een positie moet gaan zoeken om in haar eigen onderhoud te kunnen voorzien. Tobias Gilmore, de nieuw Heer van Langley Manor lijkt ook op zoek te zijn, maar dan naar een gouvernante voor een familielid. Cecily probeert een goede indruk op hem te maken, maar haar spontaniteit zit haar soms danig in de weg. Confrontaties met Tobias blijven dan ook niet uit.
Voor de liefhebbers van Carolyn Miller en Deeanne Gist.
Dani van Doorn was genomineerde voor de Valentijnprijs 2019 voor het beste romantische boek. Ze houdt van verhalen met vaart, humor en romantiek.
 
Titel: Toeval bestaat
Auteur: Roos Verlinden

Ellen is gescheiden, heeft een ernstig auto-ongeluk gehad en is haar baan kwijtgeraakt. Dan wordt de oplevering vertraagd van het bedrijvengebouw waarin ze een nieuwe start als ondernemer wil maken. Ze gaat een maand met haar kampeerbus on tour door Nederland. In Maastricht valt het een fysiotherapeut op dat ze niet helemaal ontspannen loopt...
 
Titel: Tranen van Job
Auteur: Karel Demoet

Iedereen zoekt Lucas de Baak. Wat heeft deze verdwenen kernfysicus te maken met de Utrechtse Heuvelrugmoorden? En wat is de rol van de Iraanse geheime dienst? Elsa Stork begint een enerverende zoektocht samen met Rob Starreveld van de AIVD. Dan worden op de Utrechtse Heuvelrug drie vrouwen vermoord en opent rechercheur Wim Visser de jacht op de mysterieuze verdachte van deze moorden.
 
Titel: Bruiloft regelen en zo
Auteur: Els Knoope

Sophie-Coco heeft haar vriend Paul ten huwelijk gevraagd. Gelukkig zei hij ‘ja.’ en hoe haar huwelijksdag eruit moet zien, weet ze al sinds ze Barbie met Ken liet trouwen. Een echte prinsessenjurk, vervoer in een ronde roomwitte koets met witte paarden en een groot feest in een kasteel. Dan wordt Sophie-Coco gevraagd om negen maanden in New York te werken. Ze vraagt haar chaotische zus Marie-Louise om de bruiloft te regelen, met alle gevolgen van dien…
Titel: Dwaallicht
Auteur: Margreeth Kooiman

Gemma en Freek kunnen hun geluk niet op als zij de loterij winnen. Ze zeggen hun banen op en verhuizen naar een dure villa in een ander deel van het land. Gemma kan moeilijk aarden in hun nieuwe omgeving, waar alles om geld en status draait. Freek raakt al snel in de ban van Rogier en Diederick, die met hun echtgenotes in de naastgelegen villa’s wonen. Freek doet er alles aan om erbij te horen. Zo investeert hij in Rogiers bouwproject aan de Spaanse kust en handelt samen met Diederick op de beurs. Hij is zeer in de ban van het maken van winst. Gemma voelt zich eenzaam en vindt troost bij Henk, die niets om geld geeft.
 
Titel: Muis
Auteur:

Halsoverkop verruilt Muis Nederland voor Australië, de liefde van haar leven achterna. Deze succesvolle zakenman, Jake, is ze nog niet eens zo heel lang geleden tegengekomen op een congres. Haar ouders en haar zus Femke blijven in shock achter, maar gunnen Muis alle liefde van de wereld. Terwijl ze haar draai probeert te vinden in Australië, staat Femke voor een volgende fase in haar leven. Tot haar wanhoop moet Muis alles vanaf de zijlijn gadeslaan. De band tussen Evelyne en Muis wordt zwaar op de proef gesteld. Is het sterk genoeg om de afstand te overbruggen?
 
Titel: Rotte appel
Auteur: Lia van Nuys

Met de verdrinkingsdood van Victor verliest galeriehoudster Sonja haar man, journaliste Marleen haar minnaar en aannemer Caspar zijn broer. De oorzaak van ongeluk is duister. De hoofdpersonen proberen elk op hun manier te leven met het verlies, maar in het mooie Zuid-Limburgse land draaien zij om elkaar heen in een spanningsveld van complexe gevoelens. De spanning stijgt tijdens een midwinterfeest op de magische heksenheuvel, waar de jaloezie regeert.
 
Titel: Graf 521
Auteur: Franziska Weissenbacher

Nadat rechercheurs Laura Mandemaker en Hans Dijkma ternauwernood aan de dood zijn ontsnapt, vinden zij een nieuwe standplaats. Daar worden ze direct geconfronteerd met een totaal onverklaarbare zaak. In de vloer van een kathedraal worden twee verse lijken gevonden. Het team start een uitgebreid onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers en de dader(s). Dan dient zich een volgende dode aan en Laura en Hans komen tot een bizarre ontknoping.
 
Titel: De schaduwweduwe
Auteur: Angelique van Dongen

Iris krijgt een relatie met de getrouwde Marcel die twee dochters heeft. Zijn huwelijk stelt al jaren niets meer voor. Lisette, zijn vrouw is depressief en is niet meer de vrouw met wie hij ooit trouwde. Wel is ze de moeder van zijn kinderen, wat het voor hem moeilijk maakt een punt achter zijn huwelijk te zetten. Met Iris krijgt hij een stormachtige relatie en voelt hij dat hij weer leeft. Ook Iris heeft zoveel liefde voor een man nooit eerder gevoeld, maar dan slaat het noodlot toe.
Titel: Canada is eng
Auteur: Lenneke Westera

Nino houdt van fossielen, telt graag stoeptegels en eet het liefst Knorr Wereldgerechten. Op beesten is hij niet zo dol, in een kamer vol hertengeweien kan hij niet slapen, en zijn wandelschoenen wil hij schoon houden. Mama vindt Nino een schijtluis, en stuurt hem op reis naar Canada, om zijn angsten te overwinnen. Samen met zijn vader moet Nino daar allerlei spannende mannendingen gaan doen. Van slootje springen, hutten bouwen en van een brug af tokkelen, tot wildwaterkanoën en beren spotten. Het is vreselijk eng voor hem, maar het ergste is wel dat Rocky bij elk uitstapje meegaat. Zij is half Canadees, half Nederlands en bloedirritant. Zij is alles wat Nino niet is en sleept hem mee in spannende avonturen.
 
Titel: Donderslag
Auteur: Carlo Peeters

Daan gaat met zijn klas op schoolkamp in het Donderbos. Drie dagen zit hij opgescheept met Tim, de pestkop uit de klas. Maar dat is nog niet het ergste. Ze zijn namelijk in groot gevaar. De boswachter en zijn knecht willen wolven vrijlaten om de mensen uit het bos te verjagen. Waarom? Wat moet Daan doen als zijn strenge juf hem niet gelooft? En wie is die geheimzinnige man die steeds met onweer in het bos opduikt? Er zit maar één ding op. Daan zal in actie moeten komen om zichzelf en zijn klasgenoten te redden.
 
Titel: Mag ik van je houden
Auteur: Angelique van Dongen

Na een mislukt huwelijk probeert de 37-jarige Mara uit een diep dal te klimmen. Ze neemt ontslag als lerares . Op haar nieuwe school wordt ze buitenspel gezet door haar collega’s waardoor ze na één schooljaar ook hier weer weggaat. Ze besluit op vakantie te gaan en krijgt het gevoel dat ze weer leeft, barst van de energie en heeft zin in haar nieuwe baan. In haar klas zit Renske, die ze al snel in haar hart sluit. Zo ook de vader van Renske, Wouter. Ze probeert uit alle macht haar gevoelens te negeren.  Het schoolkamp van groep acht leidt tot een ommekeer in haar leven. Na het kamp wordt ze op non-actief gesteld en alle ellende begint weer van voor af aan. Is zij in staat haar leven en  te herpakken?
 
Titel: Voor altijd
Auteur: Angelique van Dongen

Isabel (30) wil na een burn-out het roer omgooien. Na een paar mislukte relaties en een baan waarin ze diep ongelukkig was, wil ze ontdekken wat ze verder met haar leven wil. Ze emigreert naar Ierland om daar een B&B te beginnen. Tijdens de verbouwing loopt ze tegen de bezwaren van haar norse buurman Caley aan. Hij probeert haar het leven zuur te maken, maar Isabel is vastbesloten zich niet te laten intimideren en haar droom te laten uitkomen. Langzaam maar zeker krijgt ze klanten in haar B&B en als haar leven in een iets rustiger vaarwater komt ontmoet ze Rorke, die zijn oom help helpen vanwege zijn slechte gezondheid. Isabel weet niet zo goed wat ze met Rorke aan moet. Hij lijkt dezelfde trekjes als zijn oom te hebben, nors en onvoorspelbaar, maar ook charmant en zorgzaam…
 
Titel: Ridders op sokken
Auteur: AnaÃŻd Haen en Django Mathijsen

De schat van koning Nobel wordt bedreigd. Gemene mannen willen het met een sluw plan van hem afpakken! Terwijl iedereen weet dat de schat wordt bewaakt door een gevaarlijke draak. Als de koning een groot toernooi houdt, wordt zijn dochter ziek en moet het kamermeisje haar plaats innemen. Pienter Kwiekdijk brengt de echte prinses een kopje thee. Opeens wordt hij overvallen door … ridders op sokken!
‘Ridders op sokken’ is het vervolg op 'Koningsbillen en drakenstreken'
 
Titel: Bronnen
Auteur: Lianne Maring

Lely trapte zo hard als ze kon om te verhinderen dat de luidruchtige groep vóór haar steeds kleiner werd. Waarom deden ze dan ook nooit eens een beetje rustig? ‘Wacht op mij!’ Haar stem sloeg over. ‘Ik kan niet zo snel!’ Ze hoorden haar niet. Lely gromde en probeerde nog harder te fietsen, maar ze was op. Hijgend stopte ze. ‘Weet je wat? Bekijk jullie het maar,’ zei ze hardop. Ze raakt de groep kwijt en dwaalt rond in een magisch bos. Ze komt in een bizarre wereld terecht, waar ze een persoonlijke opdracht heeft te volbrengen. Zal ze ooit terug kunnen keren naar de werkelijkheid?
 
Titel: Mispoes
Auteur: Trenke Riksten-Unsworth

De vader en moeder van Tim maken de laatste tijd vaak ruzie. Vooral zijn moeder doet niet erg lief. Tim is bang dat zijn ouders gaan scheiden. Zijn poes Doerak biedt hem troost. Maar dan raakt zijn poes ook nog eens zoek.
 
Titel: Holly D.
Auteur: Shelly Roso

Holly D. (13) woont al een paar jaar met haar vader op een camping. Op een dag zegt hij dat ze de vertrouwde omgeving moet verlaten. Boos en teleurgesteld gaat Holly in haar eentje op pad en ontmoet allerlei mensen die haar voor een jongen aanzien. Als ze de vijftienjarige Jasper tegenkomt, vindt ze hem leuk en hij vindt haar zoals ze is: cool. Zijn oma denkt dat Holly in een verkeerd lichaam zit. In een opwelling besluit ze naar haar vader terug te gaan. Maar het verloopt anders dan gepland. Holly heeft namelijk nog één ding te doen: beslissen of ze Jasper haar geheim zal vertellen of niet.
 
Titel: Koningsbillen en drakenstreken
Auteur: AnaÃŻd Haen en Django Mathijsen

De billen van koning Nobel worden bedreigd. Er is een draak in het land! En iedereen weet dat draken graag koningsbillen eten. Als het beest ook nog eens gek blijkt te zijn op chocola, is het gevaar dubbel zo groot: het is een vrouwtje en ze krijgt een ei! Pienter Kwiekdijk mag als koksmaatje mee op jacht. Opeens staat hij oog in oog met het vuurspuwende monster...
 
Titel: Pennestreken
Auteur: Pieter Overduin

Dit luisterboek is een verzameling van veelal waargebeurde columns en (gênante) korte verhalen. Waarvan je als lezer denkt: mijn God, dit kan niet waar zijn. De niet-alledaagse verhalen worden afgewisseld door verhalen die tot nadenken zullen stemmen.
Overduin slaagt er op uitzonderlijk wijze in om zijn verhalen met een paar streken van zijn pen neer te zetten. Zonder de persoon in kwestie bekend te maken en/of te beschadigen en zonder ordinaire woorden te gebruiken, laat Pieter niets aan de verbeelding over.
De typische 'Overduinstijl' wordt, na zijn vorige boeken, in 'Pennenstreken' vrolijk voortgezet. Hierbij valt onder andere te denken aan Pieters brede gevoel voor humor en zijn vermogen om te ontroeren.
 
Titel: Zoutelande
Auteur: Ellen De Vriend

Het dorp Zoutelande ligt aan de Zeeuwse kust, niet ver boven Vlissingen. De tieners Daan en Mikkie, broer en zus, verheugen zich op de zomervakantie die net is aangebroken. Met name Mikkie heeft iets om naar uit te kijken - haar beste vriendin Louana, die op Bonaire woont, komt bij haar oma logeren, een paar huizen verderop. Helaas voor de vriendinnen kunnen ze niet zoveel tijd met elkaar doorbrengen als ze wel hadden gewild. Louana's oma heeft aan haar broer beloofd dat Louana diens kleinzoon gezelschap zou houden, ene Steve. Hij is vijftien en komt uit Noord-Brabant. Maar als ze noodgedwongen met zijn vieren optrekken lijkt het allemaal wel mee te vallen. Tot Louana tijdens het bezoeken van een oude Duitse bunker in de duinen een lijk gezien denkt te hebben in een achterkamertje. Ze nemen zich voor nog eens terug te keren en de zaak te onderzoeken. Dit is het begin van een bloedstollend, spannend verhaal. Want ondanks de waarschuwingen van Louana, die heeft ontdekt dat Steve bepaald geen lieverdje is en zelfs een bekende is van de politie, wordt Mikkie verliefd op Steve en laat zij zich langzaam door hem inpalmen. Dat drijft een wig tussen de vrienden - en dat terwijl het onderzoek naar de vermeende dode man een angstaanjagende wending krijgt.
 
Titel: Bitterzoet
Auteur: Ellen De Vriend

Iris doet wat veel mensen willen: verhuizen naar het buitenland. En om het maar direct goed te doen gaat ze naar Curacao. Samen met haar man Marc wordt ze manager van de gloednieuwe bed & breakfast The Lodge in Willemstad. Ze genieten met volle teugen van hun nieuwe leven in de Cariben: zon, zee en meer tijd voor elkaar. Maar dan wordt een jonge vrouw in zee vermoord. Het wordt Iris steeds duidelijker dat verschillende mensen belang hebben bij haar dood. Donkere wolken pakken zich samen boven het hoofd van Iris en haar eigen leven loopt uiteindelijk ook gevaar. Bitterzoet is een meeslepende thriller over een verraderlijke liefde en een gewone Nederlandse vrouw die in een nachtmerrie belandt. Roerloos wacht zij op wat toeslaat.
 
Titel:
Auteur: Caspar Visser 't Hooft

Frankrijk is een gevarieerd land. Caspar Visser ’t Hooft kan dit weten, hij heeft er de afgelopen 30 jaar op zeer verschillende plekken gewoond. Hij schrijft erover op zijn goed bezochte website ‘Schrijver in Frankrijk’. Een keuze uit zijn columns verscheen in 2017 in de bundel ‘Frankrijk in 50 fragmenten’. Dit vroeg om een vervolg, het werd ‘Frankrijk in 50 klanken’. Ditmaal hebben ook andere schrijvers die een band hebben met Frankrijk aan de samenstelling van de bundel meegewerkt: Anneloes Timmerije, Ariejan Korteweg, Bart van Loo, Ineke Holzhaus, Ingrid Vander Veken, Julia Fortuin, Nelleke Noordervliet, Paul Gellings, Peter Hagtingius, Renée Vonk en Willem van Toorn. Met een bonus van Nelleke Noordervliet, die de prestigieuze Constantijn Huygensprijs ontving. We reizen met  Caspar Visser ’t Hooft, en met de andere schrijvers, van Frans Vlaanderen naar de Riviera, en van de Pyreneeën, via Le Puy en de Vercors naar de Franse Alpen.
 
Titel: Jikke en jurre redden oom Piet
Auteur: Yvette den Brok-Rouwendal

Meisje in rolstoel en haar vriendje willen oudere man redden uit het verpleeghuis.
Jikke is boos. Oom Piet is weg. Jurre woont nu in zijn huis. Oom Piet woont in het huis voor oude mensen. Hij wil daar weg. Jikke en Jurre gaan hem redden. Als dat maar goed gaat! Deel 1 van de serie Jikke en Jurre
Vanaf 6 jaar
 
Titel: De erfwachter
Auteur: Atalanta Nehmoura

Al sinds mensenheugenis wordt een groot deel van Aranon geregeerd door God-Keizers. Ooit bezat de eerste van hen sterke magische krachten, maar nadat zes krijgsvrouwen eeuwen geleden zeven magische stenen uit de Maantempel van Kathan hebben gestolen, is de macht van de God-Keizers tanende. Kay is twaalf jaar als hij op brute wijze bij zijn moeder vandaan wordt gehaald om te worden opgeleid tot Aisor, een van de vertrouwelingen van de God-Keizer. Hij moet daarvoor kastijdingen en ontberingen doorstaan. Op zijn twintigste verjaardag ontvangt hij zijn initiatie, maar de God-Keizer twijfelt aan Kays loyaliteit en weet die op een slinkse manier af te dwingen. Lameira leeft in een van de vreedzame dalen van Athar, dat door bergen en dichte wouden wordt omringd en bijna volledig is geïsoleerd van de rest van de wereld. Allerlei legenden en bijgeloof houden de meeste vijanden buiten de deur, en anders zijn er nog de senhiar, de schaduwkrijgers, om het volk van Athar en de zeven magische stenen te beschermen. Lameira is twaalf jaar als ze diep teleurgesteld van huis wegloopt omdat ze wordt geweigerd voor de opleiding tot senhiar. Maar dan kruist Raaf, de Boodschapper van de Dood, haar pad en kan niemand haar meer tegenhouden om de weg van de senhiar te volgen. In de nadagen van zijn bewind probeert de laatste God-Keizer, Azuran, wanhopig zijn macht weer terug te krijgen. Nu er nog maar vier Aisors zijn om hem te dienen, neemt hij een verschrikkelijke beslissing die Kay en Lameira als aartsvijanden tegenover elkaar plaatst. Maar wat begint als een klopjacht op de laatste magische steen en wraak voor de dood van haar ouders, krijgt een hele andere wending wanneer Lameira Kays geheim ontdekt.
 
Titel: De dochter van Maria Kalkman
Auteur: Gerard Nanne

Als zijn dood nadert, besluit makelaar Anton Koopmans zijn geweten te ontlasten door een groot geheim te delen met zijn stervensbegeleidster. Enkele maanden na deze ontboezeming wordt een man door een hond aangevallen en gedood. Waar het Hoornse rechercheteam eerst aan denkt is een uit de hand gelopen bijtincident, maar  er volgen meerdere identieke aanvallen met dodelijke afloop. Niet eerder kreeg het team onder leiding van hoofdinspecteur Jillian Blom met zulke bizarre moorden te maken. Het leidt naar de harde wereld van de hondenvechtsport
 
Titel: Arendsklauw
Auteur: Kirtin Rozema

Het is bijna zomervakantie en in Haaksbergen is het snikheet. Iedereen leeft buiten en alle ramen staan open. Ravi en Tim per ongeluk horen per ongeluk wat Ravi’s oudere buurjongen Tom van plan is. Die wil samen met zijn vrienden de winkel van meneer Derks gaan overvallen. Meneer Derks heeft een winkeltje met onder andere kantoorspulletjes met telefoonkaarten en andere cadeauspulletjes. Hij is hoogbejaard en hij wil met de winkel stoppen. Wanneer Tom erachter komt dat Ravi met zijn mobieltje heeft opgenomen wat hij precies van plan is te gaan doen, breekt de strijd los. Tom wil koste wat kost de opname wissen, om zo te zorgen dat hij uit handen van de politie blijft. Maar meneer Derks is allang op de hoogte van Toms plannen. Toch zet Tom door.
 
Titel: Noblesse Oblige
Auteur: Esther Kreukniet

Advocate Liza Kreest leidt een heerlijk leven in Kralingen en woont samen met haar dochter Kate. Ze verbergt een schimmig geheim uit haar verleden en heeft zich volledig op haar carrière gestort. Tegen al haar principes in begint ze een verhouding met haar cliënt. Als hij later zelfmoord pleegt, gaan bij haar alarmbellen rinkelen. Ondertussen wordt ze scherp in de gaten gehouden door de mysterieuze Jung. Ze wordt op hardhandige wijze bedreigd en dan wordt haar dochter ontvoerd…
 
Titel: Enkeltje costra Blanca
Auteur: Joke Burink

John en Mary Sijtsma gaan jaarlijks op vakantie naar de Costa Blanca waar zij verblijven in één van de appartementen van hun vrienden Susan en Bill Bradley. Mary vermaakt zich prima met haar vrienden in de pub, maar John is op zoek naar een andere invulling van de vakantie. Hij wil samen met zijn vrouw genieten van alles wat de Costa Blanca te bieden heeft, zonder al die verplichte nummers met Bill en Susan. Eigenlijk heeft John een hekel aan Bill. Mary heeft echter geen oog voor Johns verlangen. John voelt zich steeds meer op zichzelf aangewezen en raakt geobsedeerd door zijn mysterieuze vakantiebuurvrouw, die hij voor zichzelf Zeemeermin noemt. Als op zekere dag Bill spoorloos is verdwenen, gaat John op onderzoek uit. Het leidt hem naar de badplaats Guardamar del Segura, waar hij ontmoetingen heeft met mensen die hij in zijn gewone leven nooit zou tegenkomen. Uit solidariteit met hen verzwijgt John bepaalde informatie voor de politie.
 
Titel: Terugkeer
Auteur: Sophie Ester

Vincent Jones weet maar één ding zeker: de man, die hij in de spiegel ziet, is een onbekende. Hij is alles kwijt: zijn identiteit, zijn verleden, zijn heden en zijn doel in het leven. Er is iets verschrikkelijks aan de hand, maar wat dat is, is voor hem een groot raadsel. Maar niet voor de mensen om hem heen, ondervindt hij al snel. Tijdens een gezellig samenzijn komt voor hem de klap. Het grote weten is terug. Die wetenschap is vernietigend. Hij wilde weten, maar alles behalve deze waarheid. Wat moet hij doen? Hoe moet hij verder? Is er een toekomst? Een toekomst zonder verleden, dat zal het worden. Hoe moet Vincent verder? De man die alles heeft verloren en een nieuw leven op moet bouwen. Wat gaat hij doen? Gaat hij het helemaal alleen redden? En is alles wat hij weet en van wat hij zich weer herinnert ook daadwerkelijk waar of leeft hij met een valse waarheid? Hoe vindt hij de antwoorden op het grootste vraagstuk van zijn leven: WIE?
 
Titel: Jesse en de groentedraakjes
Auteur: Jeroen C. Rottier

"Als je je groente niet op wil eten, dan ga je maar even naar boven om na te denken." Jesse had eigenlijk alleen maar pannenkoeken en patatjes verwacht tijdens de logeerpartij bij opa en oma. Tja, als je dan spruitjes op je bord krijgt, dan is dat even schrikken. Jesse weigert die vieze groene bolletjes op te eten en voor 'straf' moet hij even nadenken over zijn 'zonden' op de rommelzolder. Deze zolder is voor volwassenen niet meer dan een vliering met wat oude spullen. Voor kinderen is het een spannende plek vol antieke spullen en oude interessante hebbedingetjes. Wat zijn oma niet weet is dat er op deze vliering een magische doorgang schuilt naar een geheime wereld. Wanneer hij die per ongeluk betreedt, maakt hij al snel merkwaardige nieuwe vrienden... Kleine geschubde wezens met klauwen en vleugeltjes. Maar al snel ontdekt Jesse dat de wereld van de Groentedraakjes niet zo lieflijk is als hij lijkt. Er dreigt een groot – vuurspuwend – gevaar. Jesse en de Groentedraakjes is een spannend boek voor kinderen tot een jaar of 10. Het lijkt een mix van Narnia, de Hobbit en Max en de Maximonsters van Nederlandse bodem.
Titel: Bloedheet
Auteur: Annet Hulst

Stel dat je uit nieuwsgierigheid je DNA opstuurt naar een bedrijf dat het vergelijkt met DNA van anderen. Stel dat je op deze manier op een groot familiegeheim stuit. Het overkomt de 18-jarige Fee Wilkens, een eerstejaars student geschiedenis in Leiden. Sinds enkele maanden woont ze, met haar beste vriendin Rox, in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht. 
Tijdens de voorbereidingen van haar vaders vijftigste verjaardag, doet Fee een schokkende ontdekking die veel vragen bij haar oproept. Wat is er vroeger precies gebeurd rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wat staat er in het dagboek van oom Bas, dat hij schreef in de gevangenis? En wat ziet de knappe Joey eigenlijk in Fee?
 
Titel: Bruinoog
Auteur: Trenke Riksten-Unsworth

Eef speelt buiten met Mies.
Daar ziet ze gif.
Als een muis van dat gif eet, gaat hij dood.
Dat wil Eef niet.
Zij vindt muizen heel lief en heeft een plan.
Is de muis nu veilig?

Vanaf 6 jaar
 
Titel: Dauwmist
Auteur: Irma Aalders

Faljon, een twaalfjarige jongen, denkt niet na en achtervolgt een geheimzinnige man die het water in gaat. Door deze beslissing betreedt hij een nieuwe wereld en verandert zijn lotsbestemming. Het land is in gevaar, de mensen die hij de zijne mag noemen, wacht een onzekere toekomst. Kan Faljon het tij keren? Zal de toekomst van Estran veilig gesteld kunnen worden? Met behulp van zijn zwaard en zijn nieuwe vrienden gaat Faljon de uitdaging aan.
Vanaf 8 jaar
 
Titel: De geheimzinnige zielpers
Auteur: Yvette den Brok-Rouwendal

Soms gebeurt er iets waar je liever niet over nadenkt. Het is dan net of er een vreemd, krakerig stemmetje dingen in je oor fluistert waardoor je er toch aan blijft denken. Herken je dit? Dan is de kans groot dat je met een Zielpers te maken hebt gehad. Zielpers zijn bijzondere wezentjes. Het schijnt zelfs dat ze kunnen toveren. Maar wat willen ze nou eigenlijk? Komen ze alleen maar klieren of willen ze je juist helpen?
Vanaf ca 9 jaar
 
Titel: Het raadsel van de verdwenen mijter
Auteur: Sandra C. Hessels

Pietje is een beetje zenuwachtig. Hij krijgt van niemand minder dan Sinterklaas een rondleiding
door het prachtige, oude kasteel in Spanje. De goedheiligman neemt hem mee door diverse zalen van het museum. Hier worden onder andere alle tekeningen en knutsels van de kinderen bewaard en er is een speciale garderobe vol mantels en mijters. Pietje kijkt zijn ogen uit, maar als ze bij de kostbaarste mijter van allemaal komen, is er niets te zien! Hij is weg! Waar is die mijter? Zou hij… gestolen zijn?
Titel: Schildpad, poes en het grote zwarte monster
Auteur:

Als Schildpad en Poes hun eten en slaapplek kwijtraken, gaan ze samen op zoek naar De Oplossing. Schildpad weet niet of dat wel zal lukken, maar Poes weet gelukkig alles. Dat zegt ze tenminste zelf. Maar spannend is het wel. Vooral als ze horen dat juist op de plek waar De Oplossing woont, ook een Groot Zwart Monster rondrent.
 
Een boek voor kinderen van 3 tot 7 jaar en alle kinderen daarboven tot wel 100 jaar oud, die soms een beetje als Schildpad zijn en wel wat wijze (en soms een beetje verwaande) woorden van Poes kunnen gebruiken. 
 
Titel: Dissonantje
Auteur: Willy de Vries-Kuijken

Taco is trompettist van het Concertgebouworkest van Klingelendam. Op een dag komt de noot Sol uit zijn trompet zoals hij die niet verwacht had. Letterlijk en figuurlijk. Dat veroorzaakt problemen. Samen met Sol en Vioolsleutel gaat hij op zoek naar de oorzaak daarvan...
Vanaf 3 jaar.
 
Titel: De Pompencaravan
Auteur: Thijmen Gijsbertsen

Wat als blijkt dat je opa in werkelijkheid een tijdmachine bouwende professor is...?
Jolle en de andere leden van het Honk genieten met volle teugen van de eerste week van de zomervakantie. Ze broeden op een geschikte locatie voor het themafeest van groep 7 en bezoeken de plaatselijke kermis. Wanneer Sanne haar nichtje meebrengt, en Jolle met haar een wel heel bijzondere ontdekking doet in een verborgen deel van opa's schuurtje, beleven ze een duizelingwekkend avontuur in het jaar 1.000 vr. Christus! Echter niet zonder gevolgen...
Een aaneenschakeling van gebeurtenissen zorgt ervoor dat de rustige vakantie in een razende versnelling belandt!
 Een knotsgek avontuur vol spanning, humor en vriendschap met een vleugje van vlinderkriebels.
Vanaf 9 jaar
 
Titel: Dier voor Roos
Auteur: Marleen Schmitz en Paul Wolfs

Als ze gaan verhuizen mogen de zusjes Roos en Lynn een huisdier uitzoeken. Maar ze willen allebei een ander dier. Ze zoeken… en zoeken… Wordt het een hond of een kat? Of misschien een giraf of een geit?
 
Titel: EigenWijs-Reis
Auteur: Marret Jansen

Stompy heeft geen beentjes. Maar iedereen die hem zielig vindt, kan een stomp op zijn neus krijgen. Daarom sturen zijn ouders hem op EigenWijs-Reis, speciaal voor kinderen die een beetje anders zijn. Zijn vader timmert voor hem een bed-dak-kar, met hamster-wielren-aandrijving. De reis kan beginnen. Al snel ontmoet hij Peppie de ADHD-hond, Paard die er gek uit ziet en altijd uitgelachen wordt en Zoef die wel erg veel schrijffouten maakt. Ook vindt hij Oscar op zijn pad, de vrolijke roze hommel, en een illegaal kabouterkonijntje. Allemaal mogen ze mee met Stompy en zijn hamsters in zijn speciale bed-dak-kar.

Een gek verhaal voor eigen-wijze kinderen vanaf een jaar of zeven, die een beetje anders zijn, of juist heel normaal.
 
Titel: Fleur en Avril 2Far
Auteur: Pluisebol en Sabarinde

DEEL 1 in de serie Fleur en Avril
In 2Far moeten de twee elfjarige vriendinnen afscheid van elkaar nemen als Avrils ouders besluiten naar Australië te emigreren. Avril weigert zich aan te passen aan haar nieuwe land. Als blijkt hoe moeilijk ze het heeft in Australië besluit Fleur naar haar toe te gaan en loopt weg van huis.
Voor meiden vanaf 9 jaar
 
Titel: Fleur en Avril 4ever
Auteur: Pluisebol en Sabarinde

DEEL 2 uit de serie Fleur en Avril.
De vriendinnen Fleur en Avril wonen niet meer in hetzelfde land. Avril is met haar ouders en broertje naar Australië geëmigreerd en Fleur is in Nederland achtergebleven. Ze proberen allerlei manieren te bedenken om weer bij elkaar te zijn en richten zelfs de Bond Against Moving Teenagers op. Fleur is ten einde raad als ze hoort dat Avril zich opgesloten heeft en besluit de Nederlandse pers in te lichten, met alle gevolgen van dien. 'Mijn Best Friend Forever zit in haar kamer opgesloten in Australië. Alstublieft, help ons,' tik ik in een mail naar de krant...
Vanaf 9 jaar
 
Titel: Kermisdief
Auteur: Trenke Riksten-Unsworth

Bart en Joost gaan naar de kermis in Groningen. Joost heeft walkietalkies bij zich, maar die vindt Bart voor kleine kinderen. Als Bart in de "Booster" zit, valt zijn portemonnee naar beneden. Een jongen met een rode pet pakt hem op, maar stopt hem in zijn eigen zak! De walkietalkies van Joost blijken toch goed van pas te komen. Ook hebben Bart en Joost het geluk dat er een toerist op de Grote Markt loopt, van wie ze een verrekijker kunnen lenen. De jongen met de pet blijkt een echte dief te zijn. Kunnen Bart en Joost hem stoppen?
Vanaf 9 jaar
 
Titel: Kleine wijsneusjes
Auteur: Tom van Rossum

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Dit geldt zeker óók voor kinderen. In hun hoofdjes speelt zich heel wat af. Zij kunnen zich nog overal om verbazen en verwonderen waar volwassenen dit al lang verleerd zijn. Wie weet hoeveel ouders nog stiekem verlangen naar de tijd dat zij zèlf hun schoentjes mochten neerzetten voor Sinterklaas! Maar soms... heel soms gedragen kinderen zich wijzer dan hun ouders. En over deze kleine wijsneusjes gaat dit boek. - ontroerende, grappige, en ernstige verhaaltjes uit het dagelijkse leven - een feest van herkenning voor de kleintjes - leerzaam en stimulerend voor hun zelfvertrouwen En ouders (!): Luister en kijk goed naar uw dreumesen. Wie weet wat u allemaal nog van ze op kunt steken...
Vanaf 3 jaar
 
Titel: Kleurenstralen
Auteur: Willy de Vries-Kuijken

Op een dag verschijnt er een regenboog in de tuin van Pompelmoentje. Waarom is hij daar en hoe komt het dat de kleuren op aarde verdwijnen? Samen met Vlerk, de kraai, gaat Pompelmoentje op onderzoek uit. Ze krijgen hulp van een groep kaketoes en een heleboel andere vogels. Maar zullen ze het winnen van die nare reus en die gemene Siamese kater.

Leuk sprookje vanaf 6 jaar
Titel: Suus en het grauwe stadje
Auteur: Wendy van Groeninge

Bij het Torenhoge Taartje kun je heerlijke gebakjes, taartjes en cupcakes eten. Alles is zo lekker dat iedereen er zijn vingers bij aflikt. Als er niemand kijkt ook het bordje trouwens! Alleen, alles ziet er wel merkwaardig kleurloos uit. En soms stapelt de Boze Bullebak Bakker wel erg veel taartjes op elkaar. Waarom zou hij dat toch doen? Nila, Faye en de Boze Bullebak Bakker zijn bang voor wat er kan gebeuren als ze kleur gebruiken. Suus niet. Zij is dol op kleurtjes en wordt er heel vrolijk van. Ze wil iedereen in het Grauwe Stadje helpen om te leren hoe je niet meer bang hoeft te zijn. Zou het haar lukken? Bang zijn is niet stom. Iedereen heeft dat wel eens! Maar je kunt er wat aan doen. Achterin het boek tips hoe je met jouw angsten om kunt leren gaan.
Vanaf 6 jaar
 
Titel: Nog een kans
Auteur: Alieke Bruns

De 16-jarige Alby groeit op in een gemeenschap van Ierse nomaden in Engeland en Ierland. Zijn vader leeft niet meer. Als Alby hoort dat zijn moeder levensbedreigend ziek is en waarschijnlijk ook zal sterven als ze niet snel behandeld wordt, besluit hij met zijn oom en neven mee te gaan naar Nederland. In de haven en de bouw hoopt hij snel veel geld te verdienen om zijn moeders behandeling te kunnen betalen. In deze nieuwe omgeving beleeft hij zijn eerste grote verliefdheid op een meisje ‘van buiten’. Hij pakt alles aan om zijn moeder te redden en hoopt van zijn oom ook meer duidelijkheid te krijgen over zijn vaders dood. Maar dan blijkt zijn oom helemaal niet de man te zijn die hij dacht te kennen…
Vanaf 13 jaar
 
Titel: Roxy van Losandos
Auteur: Irma Aalders

Roxy is een onzeker meisje. Na de zomer moet ze helemaal alleen naar een nieuwe school. Hier ziet ze enorm tegen op. Op haar twaalfde verjaardag gebeurt er iets, waardoor alles anders wordt. Samen met haar zusje stapt ze door een luchtspiegeling een nieuwe wereld binnen. Hier moet ze de strijd aanbinden met de kwaadaardige Donderwezens, die Losandos in hun macht houden.
Vanaf 9 jaar.
 
Titel: Het teken van de eik
Auteur: Edwin van Rossen

Er is een verhaal dat al generaties lang wordt doorverteld. Van moeder op dochter en van vader op zoon. Het begint met duistere dromen: het eerste teken. Dan komt er een bloedrode maan. Mark en Maria zijn een tweeling, maar verder hebben ze weinig met elkaar gemeen. Ze wonen in de buurt van het mysterieuze fluisterwoud. Een bos met vele eeuwenoude eiken. Wanneer Mark onder invloed komt van de heilige Eik, vraagt hij Maria om hulp. Tijdens hun onderzoek stuiten ze op een wereld waarin de tijd lijkt teruggedraaid. Ze komen bij een volk terecht dat nog heel dicht bij de natuur leeft. Daar wacht hun een zware taak. De stammen van het woud zullen moeten samenwerken tegen een eeuwenoud kwaad. Maar er is verdeeldheid. Lukt het de tweeling de stammen weer te verenigen en de donkere schaduwen te verjagen?
 
Titel: Mama s zijn stoer
Auteur: Elsbeth de Jager - Ellen Wennink

Mike heeft twee moeders. En dat is helemaal niet stom, maar juist stoer! Roy plaagt Mike. 'Twee mama's, dat is stom,' zegt hij dan. 'Ik vind het echt raar. Ik heb lekker een vader. Een grote, sterke vader. Later word ik net zo stoer als hij.' Mike wordt daar verdrietig van. Soms huilt hij stiekem. Maar dat mag Roy nooit weten! Die snapt er niks van. Helemaal niks. Mikes mama's zijn de liefste van de wereld!
Titel: In de val
Auteur: Dani van Doorn

Sasja woont op straat in het koude Oekraïne. Het leven is er hard, maar samen met zijn vriend Igor redt hij zich wel. Totdat de bendeleider Boris hem wil dwingen om voor hem te werken. Als Sasja niet doet wat Boris zegt, weet hij wat de gevolgen zijn: Boris laat nooit iets ongestraft. Hij zal Sasja opjagen totdat hij hem te pakken heeft... Een spannend verhaal, maar gelukkig staan er ook grappige dingen in.
 
Titel: Wat ik altijd al wilde doen
Auteur: Dani van Doorn

Vrolijk verhaal over Lieke die pas verhuist is naar een dorp en daar iets moois verliest dat haar opa heeft gemaakt. Gelukkig komt ze Marijn tegen die ook bij haar op school zit. Op zoek naar het sieraad 'breken' ze in, bij een villa, waar ze alles doen wat normaal niet mag!
 
Titel: Het geheim van de wind
Auteur: Sandra Berg

Joelle hoort de fluistering van de wind uit het Oosten. Ze weet dat haar tijd op deze plek voorbij is. Dat ze verder moet, zoals ze dat iedere keer deed als de wind naar haar op jacht was. Maar dit keer is Tara er en is geen ontkomen meer aan. Het verleden haalt haar in.
 
Titel: Lady Roxy
Auteur: Dani van Doorn

Roxy Waverly weet dat ze niet mooi is. Maar als Lord Steven Letterby - die ze al sinds haar jeugd kent  - en haar lelijk noemt, is ze toch gekwetst. Wanneer hij haar niet lang daarna ten huwelijk vraagt, weigert ze hem resoluut. Ze heeft al een grote liefde: de pen! Met veel genoegen schrijft ze satirische romans over de handel en wandel van de adel. Ineens duikt Steven Letterby weer op, met een voorstel dat ze niet kan weigeren.
 
Een vrolijke regency romance
 
Titel: JP en IK
Auteur: Dani van Doorn

Tess is maf. Hart-stik-ke maf. Aldus JP. En daar heeft hij wel een beetje gelijk in. Ze is impulsief en eigenwijs en zit vol creatieve – Tessiaanse – oplossingen voor zaken die haar niet bevallen. Vooral als het JP's leven betreft. En toch laat ze zich inhuren om een tijdje zijn vriendin te spelen. JP betaalt goed en ze hebben allebei hun redenen om deze neprelatie vol te houden. Maar eerlijk gezegd loopt het al gauw uit de hand!
Een vrolijke chicklit, of een parodie daarop?
 
Titel: Ulriach 1
Auteur: Atalanta Nehmoura

Op een zonnige nazomerdag eindigt Arktrans vredige leven als kroonprins van Silkon abrupt wanneer zijn vader door de zwarte magiër Nemroth en diens invasieleger wordt gedood. Aktran vlucht. Zijn enige hoop is zijn moeder die hen jaren eerder onder mysterieuze omstandigheden verliet. Om haar te vinden begint de jonge prins aan een gevaarlijke reis naar de geheimzinnige tovenaar Elassar. Een ontmoeting met twee wraaklustige elfen, vlak voor zijn einddoel, wordt hem bijna fataal. Als de elfen ontdekken dat Arktran niemand minder is dan hun neef, de halfling Aïn, stellen ze alles in het werk om zijn leven te redden. Elassar raadpleegt ten einde raad het geheimzinnige boek van Ulriach de Waanzinnige. Tenslotte zijn er geen elfengenezers aan deze zijde van de Nevelbergen en zonder magie ziet het er hopeloos uit. Het antwoord van Ulriach roept nog meer vragen op. Is Aïn de halfling uit het gedicht van de Zeven? En wat als hij sterft? Moet Elassar zijn belofte breken en daarmee het risico lopen dat de zwarte magiër hem vindt? Al snel blijkt dat alle betrokkenen geen keus hebben en dat hun lotsbestemming al eeuwen geleden op raadselachtige wijze in de kronieken van Ulriach is beschreven. Atalanta Nèhmoura schreef al eerder korte verhalen voor Pure Fantasy, maar ook coor diverse verhalenbundels uitgegeven door Books of Fantasy, zoals: Onder de Schedelmaan, Verborgen achter de Horizon, Zee van Verbeelding, Fantastisch Strijdtoneel en PF18+. Met de Kronieken van Ulriach de Waanzinnige maakt zij haar jeugddroom waar. Haar verhalen zijn ontsproten uit haar liefde voor de natuur, edelstenen en oosterse vechtkunsten. Ze hebben als kern de balans tussen de twee polariteiten Yin en Yang, tussen goed en kwaad.
 
Titel: Ulriach 2
Auteur: Atalanta Nehmoura

Ain heeft in Nèbula zijn moeder gevonden, zijn opleiding bij de Askara-elfen voltooid en vijanden tot vrienden gemaakt. De elfen hebben hem inmiddels verteld van zijn lotsbestemming. Het gedicht van de Zeven uit de kronieken van Ulriach kent voor Aïn geen geheimen meer. In 'Drakenruiter' keert Aïn terug in Askara met de opdracht van Vrouwe Thai om alle kristaldelen van Dask te vinden. Alleen daarmee kan hij Nemroth verslaan en Silkon heroveren. Een avontuur dat hem samen met zijn neven en vrienden terugvoert naar Silkon en oude bekenden. Opnieuw betreedt hij de roerige landen onder de Nevelbergen en wordt geconfronteerd met verraad en oorlog, maar ook met nieuwe bondgenoten voor de toekomst, met zijn diepste geheimen en een liefde die geen toekomst heeft...
 
Titel: Ulriach 3
Auteur: Atalanta Nehmoura

Aïn verzamelt zijn bondgenoten voor de strijd tegen Nemroth. Elfen en mensen zullen moeten samenwerken, een schier onmogelijke opgave waarbij oude vooroordelen de kop opsteken. Al snel probeert Nemroth er alles aan te doen om de wankele alliantie te dwarsbomen en zoekt hij de confrontatie met Vrouwe Thai. Tegelijkertijd besluiten de Heren van Drie een aanslag op koning Artakin te plegen om daarmee de weg naar Nèbula te openen. Nu hangt de toekomst van het elfenrijk af van Nordfried, stadhouder van Carthena, en zijn manschappen die, met de hulp van een verbannen jonkheer en een eigenzinnige elf, de vijand buiten de deur moeten houden. Aïn wordt ondertussen overmand door twijfel. Is hij werkelijke 'De Ene'? Is hij standvastig genoeg? Welke troeven heeft Nemroth nog in handen? Op Kristaleiland komt het tot een treffen tussen de legers van 'De Ene' en Nemroths demonen. Een strijd om het voortbestaan van eenieder.
 
Titel: Ulriach 4
Auteur: Atalanta Nehmoura

Met de terugkeer van een van de machtige Zeven, de Kristalmagiër, lijken Aïns problemen opgelost. Niets is echter minder waar als blijkt dat Dask niet openlijk naar buiten kan treden en Aïn zijn vijanden zonder de hulp van magie moet verslaan. Gesteund door zijn oude en nieuwe bondgenoten trekt Aïn naar Silkon om zijn vaderland te bevrijden. Onderweg blijkt echter dat niet iedereen te vertrouwen is. Wie handelt er naar eer en geweten? Wie is er bereid de prins te verraden? En hoe ver reikt de macht van de Heren van Drie? De tijd dringt wanneer de druk van de belegeraars op Carthena toeneemt en een infiltrant binnen de gelederen van het Rattengilde de organisatie in gevaar brengt. Onderwijl staat Karlis voor een groot dilemma: een belofte breken of zijn vriendschap met Aïn op het spel zetten.
 
Titel: Ulriach 5
Auteur: Atalanta Nehmoura

Er zijn drie jaren van vrede verstreken sinds Aïns terugkeer in Silkon. Tijdens een feest ter ere van het huwelijk tussen koning Artakin en prinses Zaïra ontmoet Aïn de bloedmooie Irdana. Als zij op mysterieuze wijze verdwijnt, zet Aïn alles op alles om haar te vinden en verliest daarbij zijn eigen veiligheid uit het oog.
De vijand slaapt echter niet. De Heren van Drie smeden samen met Hyadra, de Slangengodin, een complot om Aïn te doden. Aïns lot lijkt af te hangen van een eenzame wolvin uit Ulriachs gedicht over de wolfsogen of is toch de hulp van Dask nodig? Aïn en zijn vrienden krijgen de opdracht om de geheimzinnige K'Danastrijdster Auree te vinden. De zoektocht brengt hen diep in de Brunwoestijn, waar ze kennismaken met het volk van Hann, Karlis' overleden vriend.
Hyadra komt hen echter op het spoor en trekt haar leger samen. Terwijl Serathan de vrouw van zijn dromen volgt en hij worstelt met schimmen uit een ver verleden, staan zijn vrienden er alleen voor.
 
Titel: Ulriach 6
Auteur: Atalanta Nehmoura

Inmiddels al weer het zesde deel uit deze epische serie vol draken en avontuur. Aïn heeft eindelijk de rust gevonden om, samen met de vrouw van zijn dromen, de zware taak van het koningschap op zich te nemen. Hyadra zint echter op wraak. Nu haar draak dood is, wil ze allereerst Aïn straffen en hem zien lijden door alles wat hem dierbaar is te vernietigen. Dat ze daarvoor een verbond moet sluiten met een gevreesde macht, deert haar niet. Ze is van plan alles en iedereen op te offeren met, naar het lijkt, maar één doel voor ogen: Aïns ondergang en uiteindelijke dood. Terwijl in Tarn de feestelijkheden rond de bruiloft en de kroning worden voorbereid, smeden de Heren van Drie en Hyadra hun plannen. Maar willen zij alleen maar Silkon veroveren en de nieuwe koning uit de weg ruimen? Of staat er nog veel meer te gebeuren en is Aïn slechts een pion in dit Kash-narspel?
 
Titel: Ulriach 7
Auteur: Atalanta Nehmoura

Deel 7 uit de epische fantasy serie de kronieken van Ulriach de Waanzinnige. Dit verhaal speelt zich grotendeels zeventien jaar na deel 6 af. Het epische avontuur gaat verder. Zeven jaar na de val van Hyadra ontdekt Cascath dat Irdana nog steeds probeert om haar zoon op de troon van Silkon te krijgen. Om haar plannen te kunnen dwarsbomen, moet de ex-Sakahr een verschrikkelijke beslissing nemen. Tien jaar later wordt Aerick, Aïns zoon, naar Askara gestuurd om daar de harde lessen van zwaardmeester Boréla te volgen. Het leven in het trainingskamp bevalt Aerick helemaal niet. Een innerlijke onrust maakt dat hij alles achter zich laat en hij krijgt zijn vriend Thibald zover dat ze er samen vandoor gaan. Het avontuur loopt echter verkeerd af als ze slavenhandelaars tegen het lijf lopen. Thibald raakt zwaargewond, weet niet beter dan dat Aerick bij het gevecht is omgekomen en eindigt als slaaf. Maar dan krijgt hij verhalen te horen over een geheimzinnige strijder in de arena van Azyra.
 
Titel: Dwingeland
Auteur: Coen de Jong

In Dwingeland beschrijft Coen de Jong dat veel voorspellingen van Orwell uit 1984 sluipenderwijs uitkomen en hun intrede doen in de polder.

Facebook en Google verwijderen opinies. Inlichtingendiensten weten wat burgers zeggen en denken. Politici schrijven voor welke woorden mensen mogen gebruiken. Geestdrijvers bepalen wat mensen wel en niet moeten denken. En tegenspreken? Dat is, zeker sinds het coronajaar 2020, niet de bedoeling. George Orwell beschreef in zijn boek 1984 een somber toekomstbeeld: een onvrije samenleving vol dwang. Zulke onvrijheid konden we ons in Nederland decennialang niet voorstellen. Waarom zien we in ons dagelijks leven dan toch steeds vaker autoritaire ontwikkelingen?
 
Titel: Als er een ander is
Auteur: Carla Vermaat

Met haar gedachten nog bij het bezoek aan haar moeder, besteedt Andrea weinig aandacht aan de man die naast haar in het vliegtuig zit. Daags daarna staat hij plotseling voor haar neus. Het is het begin van een stormachtige relatie die bijna te mooi is om waar te zijn. Kevin is knap en charmant, een succesvolle zakenman en ... vrijgezel! Maar dan gebeuren er vreemde dingen. Wordt ze gevolgd en in de gaten gehouden? Heeft Kevin drie oudere zussen of is hij enig kind? Langzaamaan gaat Andrea twijfelen aan wie en wat ze moet geloven.
Een weekend bij haar vriendin Molly in Oakleigh Cove zou haar wat rust en ontspanning moeten geven, maar de kennismaking met de eenvoudige en solide Vince zorgt alleen maar voor meer verwarring.
 
Titel: Een schitterende slangenkuil
Auteur: Ton Verlind

Krant, radio, televisie, social media: ze opereren permanent in een slangenkuil van belangen. Ze onthullen, vertellen de verzwegen verhalen, beschrijven kongsi’s en zijn er zelf onderdeel van. Mediaorganisaties en hun journalisten kunnen door onderwerpen te agenderen wel of niet het verschil maken. Meestal doen ze goede dingen, soms berijden ze het verkeerde spoor maar uiteindelijk zijn ze – als alle andere veiligheidskleppen hebben gefaald – in de democratie de laatste verdedigingslinie van de burgerlijke vrijheid en daardoor onmisbaar. Ik opereerde in die slangenkuil. Als journalist, maar ook als directeur van een omroep, en zo leerde ik de verschillende kanten kennen van dezelfde medaille. Soms hoorde ik bij de jagers, dan weer was ik zelf de prooi.

Het brengt me tot deze conclusie: ‘Het is een fascinerende en daardoor schitterende slangenkuil’. Dit boek beschrijft mijn herinneringen aan vijftig jaar journalistiek, vanaf de eerste dagdromen, daarna met de voeten in de klei tot in de top van de omroep.

Dit verhaal beslaat de periode van 1965, toen ik begon als lokaal correspondent van Dagblad De Stem in Breda, tot en met 2007, toen ik stopte als mediadirecteur van de KRO. Na 2007 stelde ik als media-adviseur mijn kennis ten dienste van hen die vinden dat hun verhaal om wat voor reden dan ook niet voldoende wordt gehoord.
 
Titel: De dagen van toen
Auteur: Kirstin Rozema

Marjan belooft haar oom op zijn sterfbed dat zij zijn oude hotel, dat jaren leeg gestaan heeft, weer in ere herstelt. Financieel heeft haar oom alles goed kunnen regelen, dus zijn alleen de kosten voor de verbouwing en de maandelijkse lasten voor haar. De verbouwing verloopt spoedig, maar al gauw merkt ze dat de bewoners van het dorp waarin het hotel staat een beetje vreemd doen. Er gaan praatjes rond over het hotel en ze weet niet wat ze ervan moet denken. Dat er iets niet klopt weet ze, maar ze heeft geen idee wat dat is. Tot haar klusjesman haar op iets heel vreemds wijst. Vanaf dat moment heeft Marjan twee doelen: ze moet zien dat het hotel op tijd opent zodat ze geld kan verdienen, maar ze moet ook achter het mysterie van het hotel komen.
 
Titel: Schaduwfamilie
Auteur: Corine Kuijper

Na het overlijden van haar moeder ontdekt Lisa een vreemd schilderij. Ze besluit naar Venetië te gaan, haar moeders geboorteplaats en hoopt te ontdekken wat ze al die jaren verborgen hield. Ondertussen worstelt halfzus Donna thuis met zichzelf, haar huwelijk en de moeizame relatie met haar moeder. Als Lisa een oude brief vindt, raakt ze in paniek. Durft ze verder te graven in het verleden als dat haar hele leven op zijn kop zet? En hoe verandert de band dan met haar zus?
 
Titel: Peter en de Moerdamse ripper
Auteur: Tristan van Engelenburcht

Moerdam is een middeleeuws stadje onder de rook van Amsterdam. Op het politbureau wordt Peter van der Lande als surveillant aangenomen. Hij heeft het verlangen een held te worden, maar zijn wereld stort in als zijn collega’s homofoob blijken te zijn. Peter klapt dicht. Een van de ergste blijkt Jason de Wit te zijn. Jason is getrouwd en hij kent elke homograp.Toch krijgt Jason belangstelling voor Peter, die hem niet vertrouwt. Samen op patrouille begint het spel van de aantrekking en van het afstoten. Tegelijkertijd moeten ze een bloeddorstige moord zien op te lossen.
 
Titel: Lieve help
Auteur: Anna Raymann

Een praktisch hulpboek voor iedereen met pijn en voor de mensen om hem of haar heen. Iemand met pijn heeft vaak te maken met onbegrip vanuit zijn omgeving en sociale relaties verslechteren vaak ten gevolge van de pijn.

'Lieve Help!' is een zeer praktisch hulpboek voor iedereen die te maken heeft met pijn, in wat voor vorm dan ook. Het boek is bedoeld voor zowel de persoon met pijn zelf, als zeker ook voor haar of zijn partner, kinderen, familie en vrienden.
Het staat vol met adviezen, tips en valkuilen met betrekking tot het goed houden en verbeteren van de sociale relaties, aan het einde van elk hoofdstuk overzichtelijk samengevat in de do’s en don’ts.
Titel: Over leven met chronische pijn
Auteur: Anna Raymann

Altijd pijn hebben is vreselijk en kan je wanhopig en gefrustreerd maken. Er is zelden een duidelijke oorzaak, laat staan één doeltreffende behandeling te vinden. De aanhoudende pijn vreet energie en grijpt niet alleen drastisch in op je dagelijkse doen en laten, maar heeft ook een negatieve invloed op je sociale leven. Toch kun je overleven met chronische pijn. Sterker nog, er zijn veel opties om je leven beter, gemakkelijker en waardevoller te maken.

’Over leven met chronische pijn’ gaat je niet in één klap pijnvrij maken. Er bestaan geen gemakkelijke oplossingen voor chronische pijn. Het belangrijkste is dat jij je leven niet stil zet, om te wachten op de arts met het perfecte medicijn of een behandelaar met de ideale therapie. Je moet hoe dan ook verder, met of zonder je pijn. Daarvoor zul je zelf in actie moeten komen. Als jij erin slaagt om je pijn een minder dominante rol in je leven te laten spelen, je brein wat anders dan de pijn te geven, je mentale veerkracht te vergroten en je fysieke conditie te verbeteren, dan zul je ondervinden dat de pijn daadwerkelijk afneemt. Hoe je dat stapsgewijs kunt gaan aanpakken, leer je in dit boek.

’Over leven met chronische pijn’ geeft je eenvoudige handvatten om zelf weer de touwtjes in handen te nemen. Binnen zes maanden kun je niet alleen je leven leuker en zinvoller maken, maar ook wezenlijk minder pijn ervaren.
 
Titel: Hartenpijn
Auteur: Arie Jongkind

Een nieuw hoogtepunt in het omvangrijke oeuvre van Arie Jongkind: Hartenpijn. Een familieroman van het zuiverste water die speelt in een tijd waaraan we allemaal met nostalgische gevoelens aan terugdenken. Het verhaal: In een dorp aan een rivier groeit Frank Meisen samen op met zijn buurmeisje Jennie. Als kleuter zijn ze speelkameraadjes, in de puberteit vrienden en uiteindelijk groeit hun relatie uit tot een innige liefde. Hun verloving komt met rasse schreden naderbij. Dan maakt Frank in een onbezonnen bui een onvergeeflijke misstap. Jennie wil niets meer met hem te maken hebben. Wat Frank ook doet, het lukt hem niet Jennie uit zijn hoofd te krijgen. Ze blijft zijn leven beheersen, ook als hij Floortje ontmoet en zelfs met haar gaat samenwonen. Wilde plannen voor overname van het administratiekantoor waar beiden werkzaam zijn, stranden. Floortje voelt feilloos aan dat Frank er niet bij is met zijn gedachten en een breuk lijkt onvermijdelijk. Gedreven door wanhoop en onwetend van de emoties die bij Jennie spelen, raakt Frank steeds verder verwijderd van een gelukkig leven. Alsof alle tegenslag nog niet genoeg is, treft hem opnieuw een groot verdriet, dat hem rechtstreeks in het hart raakt...
 
Titel: Verstrikt in de liefde
Auteur: Arie Jongkind

Verliefd zijn is niet altijd rozengeur en maneschijn. Dieta, de hoofdpersoon in Verstrikt in de liefde, voert op geheel eigen wijze een innerlijke strijd: hoe moet ze kiezen uit de jongemannen die naar haar hand dingen? We schrijven enkele decennia geleden, de tijd dat men nog met twee woorden sprak, toen er nog geen smartphone was en geen internet, maar luchtpost en kruidenierswinkels. Als haar vader een ongeluk krijgt moet Dieta noodgedwongen een baan zoeken om het gezin te kunnen onderhouden. Haar toekomstdromen lijken in donderwolken op te gaan. Tegenslag op tegenslag krijgt ze te verwerken, maar gelukkig weet ze net op tijd de juiste beslissing te nemen. Maar net als Dieta er weer een beetje bovenop lijkt, beginnen oude wonden op te spelen. Zou het haar lukken haar geluk te vinden? Laat u meeslepen in Dieta's zoektocht door het oerwoud van Amor, herken de vaak tegenstrijdige signalen en zorg ervoor dat u niet verstrikt raakt in de liefde...
 
Titel: Meester Joop
Auteur: Arie Jongkind

Als Joop Braams zijn opleiding aan de Kweekschool beëindigd heeft, wordt hij aangenomen als onderwijzer op de Emmaschool in Kromberg. Al snel blijkt dat hoofdonderwijzer Klepels en hij niet op één lijn zitten. Zijn moderne manier van lesgeven verschilt nogal van de ouderwetse methode die deze school erop nahoudt. Als hij denkt daar iets aan te kunnen veranderen, raakt hij in de problemen, met vergaande gevolgen. Als kostganger heeft hij het heel goed getroffen. De familie Brooze neemt hem al snel op als één van hen maar dat brengt met zich mee dat hun zorgen ook zijn zorgen worden. Vaak verzucht hij dan ook: ‘Had ik hier maar nooit gesolliciteerd.’ Als hij juffrouw Mia van de eerste klas beter leert kennen en daar iets moois uit groeit, ziet zijn toekomst er weer een stuk zonniger uit. Dan is er ook nog die verwarde vrouw die stapelverliefd op hem is en het hem erg lastig maakt, waardoor zijn relatie in gevaar komt. Als hij haar negeert en denkt dat ze hem eindelijk losgelaten heeft, krijgt hij slecht nieuws te horen. Het grijpt hem zo aan dat het hem geestelijk bijna onderuithaalt. Er volgt een slechte tijd voor meester Joop. Het is mede door Mia maar ook door het succes als leerkracht dat hij er weer langzaam bovenop komt en de toekomst weer hoopvol tegemoet kan zien. Een uit het leven gegrepen verhaal uit de zestiger jaren waarin bedrog, pijn en verdriet, maar vooral ook geluk en liefde elkaar met regelmaat afwisselen.
 
Titel: De kwetsbare danser -1
Auteur: Tristan van Engelenburcht

Tristan is het zat om jongens en meisjes van zijn klas met elkaar te zien zoenen. De romantische jongen wil een vriend en hij heeft al de leuke Andrew op het oog, maar helaas is hij homofoob. Tristan zoekt zijn heil op het internet, maar komt daar niet verder mee. Zijn moeder maakt zich zorgen, want haar zoon krijgt aandacht van de verkeerde mannen...
 
Titel: Huis Het Erf
Auteur: Cobi Oosterling

In een prachtig verbouwd landhuis kennen alle bewoners een van de puzzelstukjes over het raadsel van verdwenen diamanten en een stapel bankbiljetten. Een van hen, Claire, wordt getroffen door ernstige Covid. Zij komt langdurig in het ziekenhuis terecht en mag geen bezoek ontvangen. Ook niet van haar zoon Pieter, die haar administratie op zijn schouders neemt. Zo komt hij veel over zijn moeder te weten, waar hij niets van wist …
 
Titel: Dorpsschandaal
Auteur: Arie Jongkind

Windekerk is een dorpje met een zeer gelovige gemeenschap. Maar niet iedereen kan zich vinden in die strenge protestantse leer. Zo heeft Martie de Krijger, de jonge knappe dochter van de koster, het juiste pad verlaten om haar eigen weg te gaan. Dat geldt ook voor Tim, de jonge domineeszoon die van huis wegloopt. Beide afvalligen, zoals ze genoemd worden, komen bij toeval bij dezelfde oudere man terecht. Deze gaat voor hen beiden heel veel betekenen. Het is een integer mens, die door zijn beroep en zijn relatie met het nabij gelegen klooster, veracht en verguisd wordt.
Ondanks het leeftijdsverschil ontstaat er tussen Martie en Tim een hechte band, maar Tim heeft nog andere prioriteiten die tot een breuk leiden.
Gedurende langere tijd scheiden hun wegen zich en leven ze ieder hun eigen leven. Tim ontdekt de wereld en Martie vindt weer een nieuwe liefde. In Windekerk lijkt alles te gaan zoals het in een zwaar christelijke gemeente hoort te gaan, totdat er een gerucht de ronde doet waardoor de gemoederen hoog oplopen. Door toedoen van die ouwe kerel gaat er iets gebeuren, wat in hun gemeente absoluut niet toelaatbaar is. Toch moeten ze machteloos toezien, dat een voor hen verachtelijke roomse instelling het leven ziet, waar nonnen het voor het zeggen hebben, maar als die oude man sterft, brengt dat heel wat veranderingen te weeg. Een boeiend verhaal, waarin geloof, ontrouw en liefde een grote rol spelen.
 
Titel: Levenslot
Auteur: Arie Jongkind

Als Steijn Roester van de middelbare school komt, ziet zijn toekomst er rooskleurig uit. Hij gaat bij zijn vader op de tuinderij werken en samen willen ze er iets groots van maken. Helaas is dit maar van korte duur, het overlijden van zijn vader, de ruzies met zijn broer die zijn eigen weg gaat en een zwaar noodweer, zetten zijn leven op z'n kop. Ook in de liefde is het lot hem niet gunstig gezind. De relatie met zijn jeugdvriendin die hem uit zijn problemen helpt, loopt stuk. Jaloezie, onbegrip en wantrouwen spelen daarbij een belangrijke rol. Als zijn afgedwaalde broer bij een achtervolging om het leven komt en Steijn diens ex-vriendin ontmoet, is er weer hoop, maar dat wordt hem genadeloos afgenomen. Niets lijkt hem bespaard te blijven en hij is ten einde raad.
Maar als hij haar vriendin ontmoet, probeert zij hem weer uit de put te halen. Ze bezorgt hem ander werk en haalt hem uit zijn isolement. Zo begint Steijn Roester weer voorzichtig zin in het leven te krijgen. Er ontstaat zelfs een liefdesrelatie. Hoewel ze hem nog op de proef stelt, begint zijn toekomst er weer langzaam maar zeker rooskleurig uit te zien. Liefde kan een verwilderd bos veranderen in een paradijselijk oord en een vervuilde bron in een klaterend heldere stroom.
 
Titel: Sexy Suzanne
Auteur: Alex Bergmans

De Oer Rotterdamse Ben Soleman is een verstokte vrijgezel, die het hebben van een vaste relatie maar een hoop gedoe vindt. Af en toe een vriendinnetje om leuke dingen te doen, dat is het wel. Geld is geen probleem, want dankzij een mazzeltje is hij onafhankelijk en hij wil dat  graag zo houden. Op een dag ontmoet hij Suzanne. Ze is voor hem werkelijk het mooiste schepsel ooit, maar is Ben voor haar ook het mooiste wat er in haar tot dan toe onstuimige leven passeerde?
 
Titel: Mooie rooie
Auteur: Alex Bergmans

De 'eeuwige vrijgezel' Bert Roodengaarde stopt na een incident als bedrijfsleider van een supermarkt en stapt ongewild en onbewust in een rollercoaster aan nieuwe ervaringen. Hij blijkt talent te hebben voor acteren, maar daarnaast doet hij onverwacht en zonder tegenzin ook afstand van zijn vrijgezellenstatus als een prachtige roodharige vrouw zijn pad kruist. Hoe mooi kan het leven zijn, maar blijft het ook zo rooskleurig?
 
Titel: Liefdesdroom
Auteur: Arie Jongkind

Een liefdesroman waar trouw, ontrouw, pijn en geluk afwisselend samengaan.
Sjon Beukema is net van school en gaat werken. Zijn ouders hebben een sigarenwinkel, maar daar heeft hij weinig trek in. Hij verhuist naar Meerdam, waar zijn oom Giel hem een baantje bezorgt bij het bedrijf waar de oom al jaren werkt. Sjon heeft nog maar sinds kort een mooie, kunstzinnige vriendin. In de bus naar Meerdam ziet hij een meisje dat direct zijn belangstelling wekt, maar hij beseft dat hij nog maar kort geleden een belofte heeft gedaan aan die ander. Het kiezen tussen wat achter hem ligt, en wat er misschien aan zit te komen valt hem moeilijk. Als hij een keuze gemaakt heeft, blijkt deze achteraf toch niet de juiste te zijn. Hij gaat weer op zoek naar zijn vriendinnetje van vroeger, maar die weg zit vol voetangels en klemmen en hij is niet de enige met liefdesperikelen, ook in zijn naaste omgeving gaat niet alles van een leien dakje…
 
Titel: Voorbestemd
Auteur: Arie Jongkind

Een meeslepend verhaal uit het leven gegrepen, waarin pijn en verdriet zich afwisselen met liefde en geluk.
Nol van Zoolen, een goed uitziende jongeman, woont al heel zijn leven aan de Krommedijk langs de Winde. Jarenlang was dat watertje zijn broodwinning. Een gemeentebesluit maakte daar een einde aan. Door zijn knappe uiterlijk was hij populair bij de vrouwen en werd gevraagd om als fotomodel aan de slag te gaan. Dan ontmoette bij toeval zijn jeugdvriendinnetje. Het klikte meteen en samen wilden ze een nieuwe toekomst opbouwen…
 
Titel: Maitresse
Auteur: Alex Bergmans

Emmy is een prachtige vrouw, die niet altijd de verstandigste dingen doet. Als minnares van een rijke, machtige man leeft ze een leven dat totaal niet past bij haar karakter. Het is ontstaan vanuit gemakzucht. Ze wil er vastberaden aan ontsnappen, ondanks het gevaar voor haar eigen leven…
Titel: De vrouw die niet zwijgen wilde
Auteur: John Brosens

Levensmiddelenproducent Filoux komt door dalende omzetten in een neerwaartse spiraal terecht. Maar gelukkig, er dient zich een vers succes aan in de vorm van CoolSpread, een nieuw type margarine dat ook bij hoge temperaturen compact en smeerbaar blijft. Een gouden greep, maar laboratoriummedewerkster Bella komt een fatale bijwerking op het spoor. Ze slaat alarm. Dan slaan er binnen en buiten het bedrijf krachten toe die haar meedogenloos de mond willen snoeren. Bella komt in een maalstroom van gebeurtenissen terecht en moet vrezen voor haar leven.
 
Titel: Zwart kwartier
Auteur: Friso Leunge

Zwart kwartier is een beklemmende thriller over de onbetrouwbare geest van herinneringen. Een verhaal dat je langzaam meezuigt in een dodelijke draaikolk van obsessies en leugens op weg naar een onthutsend einde dat je nog lang zal bijblijven. Een opmerkelijk debuut.
Titel: Met onbedachte rade
Auteur: Marie-Jose Verweij

Eef is op jonge leeftijd betrokken bij de dood van haar zusje, Kiki. In haar jeugd gaat ze gebukt onder een immens schuldgevoel en leeft ze in een verscheurd gezin. Als ze volwassen is, begint ze in twijfel te trekken of de dood van Kiki haar echt valt aan te rekenen. Ze gaat op onderzoek uit in Toscane, waar Kiki stierf, en komt tot een onthullende ontdekking.
 
Titel: Giftig
Auteur: Suzanna Ether

Na een heftige periode grijpt verandermanager en psycholoog Mara van den Berghe met beide handen een tijdelijke klus aan en verblijft ze een maand lang intern op landgoed Huis ten Have te Veenbrug in Groningen. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis en diende van 1885 tot 1940 als psychiatrische kliniek voor vrouwen. Ze moet de negenjarige Annabelle van Haeften observeren, diagnosticeren en een behandelplan voor haar opstellen. Maar welke geheimen worden er door de familie van Haeften en het personeel verzwegen? Dan wordt er een moord gepleegd…
 
Titel: Woef, miauw, kwaak
Auteur: Marianne Miltenburg e.a.

Zeg... welke beroemde dieren ken jij eigenlijk? Bobbie, de trouwe viervoeter van held Kuifje? Of Fury, het paard dat nergens bang voor is? In deze bundel vol echt gebeurde en verzonnen verhalen lees je alles over heldhaftige, grappige, interessante en rare dieren. Wat denk je bijvoorbeeld van het verhaal over de hond Bobby uit Schotland die 14 jaar waakte over het graf van zijn overleden baasje. Of kat Jessie die een reis van 3.000 kilometer aflegde op weg naar haar oude huis. Maar ook in de dierentuin gebeurt er van alles als Bobby en Cindy een babyolifant proberen te beschermen. Of op kamp, waar de bedden stinken, het kampvuur niet door gaat en spinnen niet van gezeur houden. Lees het allemaal in deze bundel voor iedereen vanaf 7 jaar.
 
- Powered by Citoweb -