Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Nieuw te verschijnen
Nieuw te verschijnen luisterboeken in MP3-download en in streaming:
 
Titel: Verdwenen paradijs
Auteur: Robert Speijer

Robert Speijer verhuisde op jonge leeftijd naar Singapore en groeide onbezorgd op tot de oorlog in Azië uitbrak. Door de dreiging van de naderende Japanners werd hij op de boot vooruit gestuurd naar vrienden in Batavia, Nederlands-Indië. Zijn ouders zouden zodra dat mogelijk was nakomen. Tijdens de bezetting van Nederlands-Indië werd hij geïnterneerd in diverse Jappenkampen. Wat volgt is een periode die zowel fysiek als mentaal steeds zwaarder wordt. Robert weet de kampen echter te overleven en is net als zijn lotgenoten verheugd als de Japanners de oorlog verliezen. Dan volgt een onstuimige en gevaarlijke periode tijdens de Indische onafhankelijkheidsstrijd waarin de voormalige kampbewoners opnieuw hun leven niet zeker zijn. Aangrijpende gebeurtenissen die Robert in zijn leven nooit is vergeten.
 
Titel: Fleur
Auteur: Motell Rijnen

Als Fleur veertien is, wordt ze door haar tweelingbroers gechanteerd. Ze is volgens hen een bastaard. Ze dwingen haar hun verziekte ridderspel mee te spelen en dat bepaalt de loop van haar verdere leven. Ze raakt emotioneel getraumatiseerd. Ze verlangt naar aandacht en liefde, naar een man die haar bemint. Haar echtgenoot Thomas doet dat niet, maar verbonden door een bizarre eed kunnen ze elkaar niet loslaten. Hij heeft zijn vrienden in de kroeg en zij heeft haar minnaars. Dan verschuiven alle panelen en ontdekt ze dat haar broers gelijk hadden, toen ze haar een bastaard noemden. Ze leert haar biologische vader kennen…
 
Titel: Donderslag
Auteur: Carlo Peeters

Daan gaat met zijn klas op schoolkamp in het Donderbos. Drie dagen zit hij opgescheept met Tim, de pestkop uit de klas. Maar dat is nog niet het ergste. Ze zijn namelijk in groot gevaar. De boswachter en zijn knecht willen wolven vrijlaten om de mensen uit het bos te verjagen. Waarom? Wat moet Daan doen als zijn strenge juf hem niet gelooft? En wie is die geheimzinnige man die steeds met onweer in het bos opduikt? Er zit maar één ding op. Daan zal in actie moeten komen om zichzelf en zijn klasgenoten te redden.
 
Titel: Voor altijd
Auteur: Angelique van Dongen

Isabel (30) wil na een burn-out het roer omgooien. Na een paar mislukte relaties en een baan waarin ze diep ongelukkig was, wil ze ontdekken wat ze verder met haar leven wil. Ze emigreert naar Ierland om daar een B&B te beginnen. Tijdens de verbouwing loopt ze tegen de bezwaren van haar norse buurman Caley aan. Hij probeert haar het leven zuur te maken, maar Isabel is vastbesloten zich niet te laten intimideren en haar droom te laten uitkomen. Langzaam maar zeker krijgt ze klanten in haar B&B en als haar leven in een iets rustiger vaarwater komt ontmoet ze Rorke, die zijn oom help helpen vanwege zijn slechte gezondheid. Isabel weet niet zo goed wat ze met Rorke aan moet. Hij lijkt dezelfde trekjes als zijn oom te hebben, nors en onvoorspelbaar, maar ook charmant en zorgzaam…
 
Titel: Mispoes
Auteur: Trenke Riksten-Unsworth

De vader en moeder van Tim maken de laatste tijd vaak ruzie. Vooral zijn moeder doet niet erg lief. Tim is bang dat zijn ouders gaan scheiden. Zijn poes Doerak biedt hem troost. Maar dan raakt zijn poes ook nog eens zoek.
 
Titel: Holly D.
Auteur: Shelly Roso

Holly D. (13) woont al een paar jaar met haar vader op een camping. Op een dag zegt hij dat ze de vertrouwde omgeving moet verlaten. Boos en teleurgesteld gaat Holly in haar eentje op pad en ontmoet allerlei mensen die haar voor een jongen aanzien. Als ze de vijftienjarige Jasper tegenkomt, vindt ze hem leuk en hij vindt haar zoals ze is: cool. Zijn oma denkt dat Holly in een verkeerd lichaam zit. In een opwelling besluit ze naar haar vader terug te gaan. Maar het verloopt anders dan gepland. Holly heeft namelijk nog één ding te doen: beslissen of ze Jasper haar geheim zal vertellen of niet.
 
Titel: Koningsbillen en drakenstreken
Auteur: AnaÃŻd Haen en Django Mathijsen

De billen van koning Nobel worden bedreigd. Er is een draak in het land! En iedereen weet dat draken graag koningsbillen eten. Als het beest ook nog eens gek blijkt te zijn op chocola, is het gevaar dubbel zo groot: het is een vrouwtje en ze krijgt een ei! Pienter Kwiekdijk mag als koksmaatje mee op jacht. Opeens staat hij oog in oog met het vuurspuwende monster...
 
Titel: Bloedheet
Auteur: Annet Hulst

Stel dat je uit nieuwsgierigheid je DNA opstuurt naar een bedrijf dat het vergelijkt met DNA van anderen. Stel dat je op deze manier op een groot familiegeheim stuit. Het overkomt de 18-jarige Fee Wilkens, een eerstejaars student geschiedenis in Leiden. Sinds enkele maanden woont ze, met haar beste vriendin Rox, in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht. 
Tijdens de voorbereidingen van haar vaders vijftigste verjaardag, doet Fee een schokkende ontdekking die veel vragen bij haar oproept. Wat is er vroeger precies gebeurd rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wat staat er in het dagboek van oom Bas, dat hij schreef in de gevangenis? En wat ziet de knappe Joey eigenlijk in Fee?
 
Titel: Dauwmist
Auteur: Irma Aalders

Faljon, een twaalfjarige jongen, denkt niet na en achtervolgt een geheimzinnige man die het water in gaat. Door deze beslissing betreedt hij een nieuwe wereld en verandert zijn lotsbestemming. Het land is in gevaar, de mensen die hij de zijne mag noemen, wacht een onzekere toekomst. Kan Faljon het tij keren? Zal de toekomst van Estran veilig gesteld kunnen worden? Met behulp van zijn zwaard en zijn nieuwe vrienden gaat Faljon de uitdaging aan.
Vanaf 8 jaar
 
Titel: De geheimzinnige zielpers
Auteur: Yvette den Brok-Rouwendal

Soms gebeurt er iets waar je liever niet over nadenkt. Het is dan net of er een vreemd, krakerig stemmetje dingen in je oor fluistert waardoor je er toch aan blijft denken. Herken je dit? Dan is de kans groot dat je met een Zielpers te maken hebt gehad. Zielpers zijn bijzondere wezentjes. Het schijnt zelfs dat ze kunnen toveren. Maar wat willen ze nou eigenlijk? Komen ze alleen maar klieren of willen ze je juist helpen?
Vanaf ca 9 jaar
 
Titel: Fleur en Avril 4ever
Auteur: Pluisebol en Sabarinde

DEEL 2 uit de serie Fleur en Avril.
De vriendinnen Fleur en Avril wonen niet meer in hetzelfde land. Avril is met haar ouders en broertje naar Australië geëmigreerd en Fleur is in Nederland achtergebleven. Ze proberen allerlei manieren te bedenken om weer bij elkaar te zijn en richten zelfs de Bond Against Moving Teenagers op. Fleur is ten einde raad als ze hoort dat Avril zich opgesloten heeft en besluit de Nederlandse pers in te lichten, met alle gevolgen van dien. 'Mijn Best Friend Forever zit in haar kamer opgesloten in Australië. Alstublieft, help ons,' tik ik in een mail naar de krant...
Vanaf 9 jaar
 
Titel: Kleine wijsneusjes
Auteur: Tom van Rossum

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Dit geldt zeker óók voor kinderen. In hun hoofdjes speelt zich heel wat af. Zij kunnen zich nog overal om verbazen en verwonderen waar volwassenen dit al lang verleerd zijn. Wie weet hoeveel ouders nog stiekem verlangen naar de tijd dat zij zèlf hun schoentjes mochten neerzetten voor Sinterklaas! Maar soms... heel soms gedragen kinderen zich wijzer dan hun ouders. En over deze kleine wijsneusjes gaat dit boek. - ontroerende, grappige, en ernstige verhaaltjes uit het dagelijkse leven - een feest van herkenning voor de kleintjes - leerzaam en stimulerend voor hun zelfvertrouwen En ouders (!): Luister en kijk goed naar uw dreumesen. Wie weet wat u allemaal nog van ze op kunt steken...
Vanaf 3 jaar
 
Titel: Roxy van Losandos
Auteur: Irma Aalders

Roxy is een onzeker meisje. Na de zomer moet ze helemaal alleen naar een nieuwe school. Hier ziet ze enorm tegen op. Op haar twaalfde verjaardag gebeurt er iets, waardoor alles anders wordt. Samen met haar zusje stapt ze door een luchtspiegeling een nieuwe wereld binnen. Hier moet ze de strijd aanbinden met de kwaadaardige Donderwezens, die Losandos in hun macht houden.
Vanaf 9 jaar.
 
Titel: Ulriach 1
Auteur: Atalanta Nehmoura

Op een zonnige nazomerdag eindigt Arktrans vredige leven als kroonprins van Silkon abrupt wanneer zijn vader door de zwarte magiër Nemroth en diens invasieleger wordt gedood. Aktran vlucht. Zijn enige hoop is zijn moeder die hen jaren eerder onder mysterieuze omstandigheden verliet. Om haar te vinden begint de jonge prins aan een gevaarlijke reis naar de geheimzinnige tovenaar Elassar. Een ontmoeting met twee wraaklustige elfen, vlak voor zijn einddoel, wordt hem bijna fataal. Als de elfen ontdekken dat Arktran niemand minder is dan hun neef, de halfling Aïn, stellen ze alles in het werk om zijn leven te redden. Elassar raadpleegt ten einde raad het geheimzinnige boek van Ulriach de Waanzinnige. Tenslotte zijn er geen elfengenezers aan deze zijde van de Nevelbergen en zonder magie ziet het er hopeloos uit. Het antwoord van Ulriach roept nog meer vragen op. Is Aïn de halfling uit het gedicht van de Zeven? En wat als hij sterft? Moet Elassar zijn belofte breken en daarmee het risico lopen dat de zwarte magiër hem vindt? Al snel blijkt dat alle betrokkenen geen keus hebben en dat hun lotsbestemming al eeuwen geleden op raadselachtige wijze in de kronieken van Ulriach is beschreven. Atalanta Nèhmoura schreef al eerder korte verhalen voor Pure Fantasy, maar ook coor diverse verhalenbundels uitgegeven door Books of Fantasy, zoals: Onder de Schedelmaan, Verborgen achter de Horizon, Zee van Verbeelding, Fantastisch Strijdtoneel en PF18+. Met de Kronieken van Ulriach de Waanzinnige maakt zij haar jeugddroom waar. Haar verhalen zijn ontsproten uit haar liefde voor de natuur, edelstenen en oosterse vechtkunsten. Ze hebben als kern de balans tussen de twee polariteiten Yin en Yang, tussen goed en kwaad.
 
Titel: Ulriach 2
Auteur: Atalanta Nehmoura

Ain heeft in Nèbula zijn moeder gevonden, zijn opleiding bij de Askara-elfen voltooid en vijanden tot vrienden gemaakt. De elfen hebben hem inmiddels verteld van zijn lotsbestemming. Het gedicht van de Zeven uit de kronieken van Ulriach kent voor Aïn geen geheimen meer. In 'Drakenruiter' keert Aïn terug in Askara met de opdracht van Vrouwe Thai om alle kristaldelen van Dask te vinden. Alleen daarmee kan hij Nemroth verslaan en Silkon heroveren. Een avontuur dat hem samen met zijn neven en vrienden terugvoert naar Silkon en oude bekenden. Opnieuw betreedt hij de roerige landen onder de Nevelbergen en wordt geconfronteerd met verraad en oorlog, maar ook met nieuwe bondgenoten voor de toekomst, met zijn diepste geheimen en een liefde die geen toekomst heeft...
 
Titel: Ulriach 3
Auteur: Atalanta Nehmoura

Aïn verzamelt zijn bondgenoten voor de strijd tegen Nemroth. Elfen en mensen zullen moeten samenwerken, een schier onmogelijke opgave waarbij oude vooroordelen de kop opsteken. Al snel probeert Nemroth er alles aan te doen om de wankele alliantie te dwarsbomen en zoekt hij de confrontatie met Vrouwe Thai. Tegelijkertijd besluiten de Heren van Drie een aanslag op koning Artakin te plegen om daarmee de weg naar Nèbula te openen. Nu hangt de toekomst van het elfenrijk af van Nordfried, stadhouder van Carthena, en zijn manschappen die, met de hulp van een verbannen jonkheer en een eigenzinnige elf, de vijand buiten de deur moeten houden. Aïn wordt ondertussen overmand door twijfel. Is hij werkelijke 'De Ene'? Is hij standvastig genoeg? Welke troeven heeft Nemroth nog in handen? Op Kristaleiland komt het tot een treffen tussen de legers van 'De Ene' en Nemroths demonen. Een strijd om het voortbestaan van eenieder.
 
Titel: Ulriach 4
Auteur: Atalanta Nehmoura

Met de terugkeer van een van de machtige Zeven, de Kristalmagiër, lijken Aïns problemen opgelost. Niets is echter minder waar als blijkt dat Dask niet openlijk naar buiten kan treden en Aïn zijn vijanden zonder de hulp van magie moet verslaan. Gesteund door zijn oude en nieuwe bondgenoten trekt Aïn naar Silkon om zijn vaderland te bevrijden. Onderweg blijkt echter dat niet iedereen te vertrouwen is. Wie handelt er naar eer en geweten? Wie is er bereid de prins te verraden? En hoe ver reikt de macht van de Heren van Drie? De tijd dringt wanneer de druk van de belegeraars op Carthena toeneemt en een infiltrant binnen de gelederen van het Rattengilde de organisatie in gevaar brengt. Onderwijl staat Karlis voor een groot dilemma: een belofte breken of zijn vriendschap met Aïn op het spel zetten.
 
Titel: Ulriach 5
Auteur: Atalanta Nehmoura

Er zijn drie jaren van vrede verstreken sinds Aïns terugkeer in Silkon. Tijdens een feest ter ere van het huwelijk tussen koning Artakin en prinses Zaïra ontmoet Aïn de bloedmooie Irdana. Als zij op mysterieuze wijze verdwijnt, zet Aïn alles op alles om haar te vinden en verliest daarbij zijn eigen veiligheid uit het oog.
De vijand slaapt echter niet. De Heren van Drie smeden samen met Hyadra, de Slangengodin, een complot om Aïn te doden. Aïns lot lijkt af te hangen van een eenzame wolvin uit Ulriachs gedicht over de wolfsogen of is toch de hulp van Dask nodig? Aïn en zijn vrienden krijgen de opdracht om de geheimzinnige K'Danastrijdster Auree te vinden. De zoektocht brengt hen diep in de Brunwoestijn, waar ze kennismaken met het volk van Hann, Karlis' overleden vriend.
Hyadra komt hen echter op het spoor en trekt haar leger samen. Terwijl Serathan de vrouw van zijn dromen volgt en hij worstelt met schimmen uit een ver verleden, staan zijn vrienden er alleen voor.
 
Titel: Ulriach 6
Auteur: Atalanta Nehmoura

Inmiddels al weer het zesde deel uit deze epische serie vol draken en avontuur. Aïn heeft eindelijk de rust gevonden om, samen met de vrouw van zijn dromen, de zware taak van het koningschap op zich te nemen. Hyadra zint echter op wraak. Nu haar draak dood is, wil ze allereerst Aïn straffen en hem zien lijden door alles wat hem dierbaar is te vernietigen. Dat ze daarvoor een verbond moet sluiten met een gevreesde macht, deert haar niet. Ze is van plan alles en iedereen op te offeren met, naar het lijkt, maar één doel voor ogen: Aïns ondergang en uiteindelijke dood. Terwijl in Tarn de feestelijkheden rond de bruiloft en de kroning worden voorbereid, smeden de Heren van Drie en Hyadra hun plannen. Maar willen zij alleen maar Silkon veroveren en de nieuwe koning uit de weg ruimen? Of staat er nog veel meer te gebeuren en is Aïn slechts een pion in dit Kash-narspel?
 
Titel: Ulriach 7
Auteur: Atalanta Nehmoura

Deel 7 uit de epische fantasy serie de kronieken van Ulriach de Waanzinnige. Dit verhaal speelt zich grotendeels zeventien jaar na deel 6 af. Het epische avontuur gaat verder. Zeven jaar na de val van Hyadra ontdekt Cascath dat Irdana nog steeds probeert om haar zoon op de troon van Silkon te krijgen. Om haar plannen te kunnen dwarsbomen, moet de ex-Sakahr een verschrikkelijke beslissing nemen. Tien jaar later wordt Aerick, Aïns zoon, naar Askara gestuurd om daar de harde lessen van zwaardmeester Boréla te volgen. Het leven in het trainingskamp bevalt Aerick helemaal niet. Een innerlijke onrust maakt dat hij alles achter zich laat en hij krijgt zijn vriend Thibald zover dat ze er samen vandoor gaan. Het avontuur loopt echter verkeerd af als ze slavenhandelaars tegen het lijf lopen. Thibald raakt zwaargewond, weet niet beter dan dat Aerick bij het gevecht is omgekomen en eindigt als slaaf. Maar dan krijgt hij verhalen te horen over een geheimzinnige strijder in de arena van Azyra.
 
Titel: Als er een ander is
Auteur: Carla Vermaat

Met haar gedachten nog bij het bezoek aan haar moeder, besteedt Andrea weinig aandacht aan de man die naast haar in het vliegtuig zit. Daags daarna staat hij plotseling voor haar neus. Het is het begin van een stormachtige relatie die bijna te mooi is om waar te zijn. Kevin is knap en charmant, een succesvolle zakenman en ... vrijgezel! Maar dan gebeuren er vreemde dingen. Wordt ze gevolgd en in de gaten gehouden? Heeft Kevin drie oudere zussen of is hij enig kind? Langzaamaan gaat Andrea twijfelen aan wie en wat ze moet geloven.
Een weekend bij haar vriendin Molly in Oakleigh Cove zou haar wat rust en ontspanning moeten geven, maar de kennismaking met de eenvoudige en solide Vince zorgt alleen maar voor meer verwarring.
 
Titel: Peter en de Moerdamse ripper
Auteur: Tristan van Engelenburcht

Moerdam is een middeleeuws stadje onder de rook van Amsterdam. Op het politbureau wordt Peter van der Lande als surveillant aangenomen. Hij heeft het verlangen een held te worden, maar zijn wereld stort in als zijn collega’s homofoob blijken te zijn. Peter klapt dicht. Een van de ergste blijkt Jason de Wit te zijn. Jason is getrouwd en hij kent elke homograp.Toch krijgt Jason belangstelling voor Peter, die hem niet vertrouwt. Samen op patrouille begint het spel van de aantrekking en van het afstoten. Tegelijkertijd moeten ze een bloeddorstige moord zien op te lossen.
 
Titel: Lieve help
Auteur: Anna Raymann

Een praktisch hulpboek voor iedereen met pijn en voor de mensen om hem of haar heen. Iemand met pijn heeft vaak te maken met onbegrip vanuit zijn omgeving en sociale relaties verslechteren vaak ten gevolge van de pijn.

'Lieve Help!' is een zeer praktisch hulpboek voor iedereen die te maken heeft met pijn, in wat voor vorm dan ook. Het boek is bedoeld voor zowel de persoon met pijn zelf, als zeker ook voor haar of zijn partner, kinderen, familie en vrienden.
Het staat vol met adviezen, tips en valkuilen met betrekking tot het goed houden en verbeteren van de sociale relaties, aan het einde van elk hoofdstuk overzichtelijk samengevat in de do’s en don’ts.
Titel: Over leven met chronische pijn
Auteur: Anna Raymann

Altijd pijn hebben is vreselijk en kan je wanhopig en gefrustreerd maken. Er is zelden een duidelijke oorzaak, laat staan één doeltreffende behandeling te vinden. De aanhoudende pijn vreet energie en grijpt niet alleen drastisch in op je dagelijkse doen en laten, maar heeft ook een negatieve invloed op je sociale leven. Toch kun je overleven met chronische pijn. Sterker nog, er zijn veel opties om je leven beter, gemakkelijker en waardevoller te maken.

’Over leven met chronische pijn’ gaat je niet in één klap pijnvrij maken. Er bestaan geen gemakkelijke oplossingen voor chronische pijn. Het belangrijkste is dat jij je leven niet stil zet, om te wachten op de arts met het perfecte medicijn of een behandelaar met de ideale therapie. Je moet hoe dan ook verder, met of zonder je pijn. Daarvoor zul je zelf in actie moeten komen. Als jij erin slaagt om je pijn een minder dominante rol in je leven te laten spelen, je brein wat anders dan de pijn te geven, je mentale veerkracht te vergroten en je fysieke conditie te verbeteren, dan zul je ondervinden dat de pijn daadwerkelijk afneemt. Hoe je dat stapsgewijs kunt gaan aanpakken, leer je in dit boek.

’Over leven met chronische pijn’ geeft je eenvoudige handvatten om zelf weer de touwtjes in handen te nemen. Binnen zes maanden kun je niet alleen je leven leuker en zinvoller maken, maar ook wezenlijk minder pijn ervaren.
 
Titel: Hartenpijn
Auteur: Arie Jongkind

Een nieuw hoogtepunt in het omvangrijke oeuvre van Arie Jongkind: Hartenpijn. Een familieroman van het zuiverste water die speelt in een tijd waaraan we allemaal met nostalgische gevoelens aan terugdenken. Het verhaal: In een dorp aan een rivier groeit Frank Meisen samen op met zijn buurmeisje Jennie. Als kleuter zijn ze speelkameraadjes, in de puberteit vrienden en uiteindelijk groeit hun relatie uit tot een innige liefde. Hun verloving komt met rasse schreden naderbij. Dan maakt Frank in een onbezonnen bui een onvergeeflijke misstap. Jennie wil niets meer met hem te maken hebben. Wat Frank ook doet, het lukt hem niet Jennie uit zijn hoofd te krijgen. Ze blijft zijn leven beheersen, ook als hij Floortje ontmoet en zelfs met haar gaat samenwonen. Wilde plannen voor overname van het administratiekantoor waar beiden werkzaam zijn, stranden. Floortje voelt feilloos aan dat Frank er niet bij is met zijn gedachten en een breuk lijkt onvermijdelijk. Gedreven door wanhoop en onwetend van de emoties die bij Jennie spelen, raakt Frank steeds verder verwijderd van een gelukkig leven. Alsof alle tegenslag nog niet genoeg is, treft hem opnieuw een groot verdriet, dat hem rechtstreeks in het hart raakt...
 
Titel: De kwetsbare danser -1
Auteur: Tristan van Engelenburcht

Tristan is het zat om jongens en meisjes van zijn klas met elkaar te zien zoenen. De romantische jongen wil een vriend en hij heeft al de leuke Andrew op het oog, maar helaas is hij homofoob. Tristan zoekt zijn heil op het internet, maar komt daar niet verder mee. Zijn moeder maakt zich zorgen, want haar zoon krijgt aandacht van de verkeerde mannen...
 
Titel: Dorpsschandaal
Auteur: Arie Jongkind

Windekerk is een dorpje met een zeer gelovige gemeenschap. Maar niet iedereen kan zich vinden in die strenge protestantse leer. Zo heeft Martie de Krijger, de jonge knappe dochter van de koster, het juiste pad verlaten om haar eigen weg te gaan. Dat geldt ook voor Tim, de jonge domineeszoon die van huis wegloopt. Beide afvalligen, zoals ze genoemd worden, komen bij toeval bij dezelfde oudere man terecht. Deze gaat voor hen beiden heel veel betekenen. Het is een integer mens, die door zijn beroep en zijn relatie met het nabij gelegen klooster, veracht en verguisd wordt.
Ondanks het leeftijdsverschil ontstaat er tussen Martie en Tim een hechte band, maar Tim heeft nog andere prioriteiten die tot een breuk leiden.
Gedurende langere tijd scheiden hun wegen zich en leven ze ieder hun eigen leven. Tim ontdekt de wereld en Martie vindt weer een nieuwe liefde. In Windekerk lijkt alles te gaan zoals het in een zwaar christelijke gemeente hoort te gaan, totdat er een gerucht de ronde doet waardoor de gemoederen hoog oplopen. Door toedoen van die ouwe kerel gaat er iets gebeuren, wat in hun gemeente absoluut niet toelaatbaar is. Toch moeten ze machteloos toezien, dat een voor hen verachtelijke roomse instelling het leven ziet, waar nonnen het voor het zeggen hebben, maar als die oude man sterft, brengt dat heel wat veranderingen te weeg. Een boeiend verhaal, waarin geloof, ontrouw en liefde een grote rol spelen.
 
Titel: Levenslot
Auteur: Arie Jongkind

Als Steijn Roester van de middelbare school komt, ziet zijn toekomst er rooskleurig uit. Hij gaat bij zijn vader op de tuinderij werken en samen willen ze er iets groots van maken. Helaas is dit maar van korte duur, het overlijden van zijn vader, de ruzies met zijn broer die zijn eigen weg gaat en een zwaar noodweer, zetten zijn leven op z'n kop. Ook in de liefde is het lot hem niet gunstig gezind. De relatie met zijn jeugdvriendin die hem uit zijn problemen helpt, loopt stuk. Jaloezie, onbegrip en wantrouwen spelen daarbij een belangrijke rol. Als zijn afgedwaalde broer bij een achtervolging om het leven komt en Steijn diens ex-vriendin ontmoet, is er weer hoop, maar dat wordt hem genadeloos afgenomen. Niets lijkt hem bespaard te blijven en hij is ten einde raad.
Maar als hij haar vriendin ontmoet, probeert zij hem weer uit de put te halen. Ze bezorgt hem ander werk en haalt hem uit zijn isolement. Zo begint Steijn Roester weer voorzichtig zin in het leven te krijgen. Er ontstaat zelfs een liefdesrelatie. Hoewel ze hem nog op de proef stelt, begint zijn toekomst er weer langzaam maar zeker rooskleurig uit te zien. Liefde kan een verwilderd bos veranderen in een paradijselijk oord en een vervuilde bron in een klaterend heldere stroom.
 
Titel: Sexy Suzanne
Auteur: Alex Bergmans

De Oer Rotterdamse Ben Soleman is een verstokte vrijgezel, die het hebben van een vaste relatie maar een hoop gedoe vindt. Af en toe een vriendinnetje om leuke dingen te doen, dat is het wel. Geld is geen probleem, want dankzij een mazzeltje is hij onafhankelijk en hij wil dat  graag zo houden. Op een dag ontmoet hij Suzanne. Ze is voor hem werkelijk het mooiste schepsel ooit, maar is Ben voor haar ook het mooiste wat er in haar tot dan toe onstuimige leven passeerde?
 
Titel: Mooie rooie
Auteur: Alex Bergmans

De 'eeuwige vrijgezel' Bert Roodengaarde stopt na een incident als bedrijfsleider van een supermarkt en stapt ongewild en onbewust in een rollercoaster aan nieuwe ervaringen. Hij blijkt talent te hebben voor acteren, maar daarnaast doet hij onverwacht en zonder tegenzin ook afstand van zijn vrijgezellenstatus als een prachtige roodharige vrouw zijn pad kruist. Hoe mooi kan het leven zijn, maar blijft het ook zo rooskleurig?
 
Titel: Voorbestemd
Auteur: Arie Jongkind

Een meeslepend verhaal uit het leven gegrepen, waarin pijn en verdriet zich afwisselen met liefde en geluk.
Nol van Zoolen, een goed uitziende jongeman, woont al heel zijn leven aan de Krommedijk langs de Winde. Jarenlang was dat watertje zijn broodwinning. Een gemeentebesluit maakte daar een einde aan. Door zijn knappe uiterlijk was hij populair bij de vrouwen en werd gevraagd om als fotomodel aan de slag te gaan. Dan ontmoette bij toeval zijn jeugdvriendinnetje. Het klikte meteen en samen wilden ze een nieuwe toekomst opbouwen…
 
Titel: Maitresse
Auteur: Alex Bergmans

Emmy is een prachtige vrouw, die niet altijd de verstandigste dingen doet. Als minnares van een rijke, machtige man leeft ze een leven dat totaal niet past bij haar karakter. Het is ontstaan vanuit gemakzucht. Ze wil er vastberaden aan ontsnappen, ondanks het gevaar voor haar eigen leven…
Titel: De vrouw die niet zwijgen wilde
Auteur: John Brosens

Levensmiddelenproducent Filoux komt door dalende omzetten in een neerwaartse spiraal terecht. Maar gelukkig, er dient zich een vers succes aan in de vorm van CoolSpread, een nieuw type margarine dat ook bij hoge temperaturen compact en smeerbaar blijft. Een gouden greep, maar laboratoriummedewerkster Bella komt een fatale bijwerking op het spoor. Ze slaat alarm. Dan slaan er binnen en buiten het bedrijf krachten toe die haar meedogenloos de mond willen snoeren. Bella komt in een maalstroom van gebeurtenissen terecht en moet vrezen voor haar leven.
 
Titel: Zwart kwartier
Auteur: Friso Leunge

Zwart kwartier is een beklemmende thriller over de onbetrouwbare geest van herinneringen. Een verhaal dat je langzaam meezuigt in een dodelijke draaikolk van obsessies en leugens op weg naar een onthutsend einde dat je nog lang zal bijblijven. Een opmerkelijk debuut.
Titel: Giftig
Auteur: Suzanna Ether

Na een heftige periode grijpt verandermanager en psycholoog Mara van den Berghe met beide handen een tijdelijke klus aan en verblijft ze een maand lang intern op landgoed Huis ten Have te Veenbrug in Groningen. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis en diende van 1885 tot 1940 als psychiatrische kliniek voor vrouwen. Ze moet de negenjarige Annabelle van Haeften observeren, diagnosticeren en een behandelplan voor haar opstellen. Maar welke geheimen worden er door de familie van Haeften en het personeel verzwegen? Dan wordt er een moord gepleegd…
 
Titel: Woef, miauw, kwaak
Auteur: Marianne Miltenburg e.a.

Zeg... welke beroemde dieren ken jij eigenlijk? Bobbie, de trouwe viervoeter van held Kuifje? Of Fury, het paard dat nergens bang voor is? In deze bundel vol echt gebeurde en verzonnen verhalen lees je alles over heldhaftige, grappige, interessante en rare dieren. Wat denk je bijvoorbeeld van het verhaal over de hond Bobby uit Schotland die 14 jaar waakte over het graf van zijn overleden baasje. Of kat Jessie die een reis van 3.000 kilometer aflegde op weg naar haar oude huis. Maar ook in de dierentuin gebeurt er van alles als Bobby en Cindy een babyolifant proberen te beschermen. Of op kamp, waar de bedden stinken, het kampvuur niet door gaat en spinnen niet van gezeur houden. Lees het allemaal in deze bundel voor iedereen vanaf 7 jaar.
 
Titel: Zijn naam is Joris
Auteur: Arie Jongkind

Elena Boutier is nog maar een peuter als ze met haar moeder uit Wiershoek vertrekt. Haar vader, Joris van Dorsen, blijft alleen achter en heeft het daar erg moeilijk mee.
 
Titel: Het gemis
Auteur: Aaltje van Wieringen

Aaltje van Wieringen (86) maakte als negenjarig meisje de opmars van de geallieerden mee. Ze moest vluchten uit Oosterbeek bij Arnhem. Na een barre tocht belandt het gezin in Leersum. Ze maakt ontberingen, bombardementen en honger mee, maar ook goedwillendheid van zowel de geallieerden als van de Duitse soldaten.
In dit boek vertelt ze in korte hoofdstukken over haar belevenissen, over hoe haar huis in brand stond, het gemis van haar pop en de spanning die van haar ouders andere mensen maakte.
Aaltje van Wieringen heeft de Tweede Wereldoorlog nooit kunnen vergeten. Ze heeft kinderen voorgelezen die gevlucht zijn uit Afghanistan. Ze hoorde hun verhalen aan en die van de moeders. Er is niets veranderd. Daarom schreef zij dit boek.
 
Titel: SpijbelSpekkie
Auteur: John Brosens

Spekkie is een bolbuikige brugklasser die met zijn omvang wordt geplaagd en weinig vrienden heeft. Alleen Salar, een Turkse jongen in zijn klas, gaat met hem om. Spekkie heeft thuis even het rijk alleen: Koos, zijn vader, is een dag of tien en met een vriend naar Kos en zal dit weekend weer thuis komen. Sonja, zijn moeder, is een paar jaar geleden met de noorderzon vertrokken. Surinaamse buurvrouw Katie houdt hinderlijk een oogje in het zeil, maar blijkt onverwacht toch Spekkies kant te kiezen. Spekkie spijbelt omdat hij door een leerkracht straf krijgt opgelegd voor iets waar hij niet schuldig aan is. Spijbelen lijkt de enige optie - en dat moet natuurlijk wel fout lopen.
 
Titel: SpeurSpekkie
Auteur: John Brosens

SpeurSpekkie is het vervolg op SpijbelSpekkie.
Het spijbelavontuur van Art ‘Spekkie’ Zonneman is wonderwel goed afgelopen: na het weekend kan hij terug naar zijn klas, gewoon, alsof er niets is gebeurd. De brugklasmentor heeft eieren voor zijn geld gekozen en een excuusbrief gestuurd. Koos, Arts vader, weet van niets: die is op vakantie naar een Grieks eiland. Maar dan gebeurt er iets dat voor veel onrust in Arts hoofd zorgt: hij ontdekt het zorgvuldig verborgen dagboek van zijn moeder Sonja. Zij is een paar jaar geleden plotseling uit zijn leven verdwenen. Ze liet wel een brief voor hem achter, maar daar begreep hij toen weinig van. Ze had toch voor hem kunnen blijven? Met de aanwijzingen uit het geheime dagboek en de hulp van zijn roodharig vriendinnetje Gertie gaat Art op zoek naar zijn moeder. Hun tocht voert naar een minicamping in Zeeland en een molen bij Vlissingen. Zal het hem lukken haar te vinden? En zo ja: is de breuk nog te herstellen?
 
Titel: Christine's concessies
Auteur: Alex Bergmans

Een vlot geschreven roman over liefde en spanning op het Griekse eiland Mykonos. De hoofdpersoon is een Nederlandse vakantie-expert, die bekend is met het fenomeen Time-Sharing. Hij verzeilt in netelige situaties, maar weet zich met veel overtuigingskracht staande te houden.
Titel: Schaduw over Sardinie
Auteur: Corine Kuijper

Lisa’s mooie leven op Sardinië lijkt compleet wanneer ze onverwacht toch nog moeder wordt. Als Mel, de vriendin van haar neef, samen haar vriendin Anouk vermist raakt tijdens een vakantie op Haïti valt er een schaduw over Lisa’s geluk. Ze gaat op zoek naar de waarheid. Wie was Anouk en wat had zij te maken met de verdwijning? Wat wilde deze vrouw? Anouk vlucht naar Brazilië en krijgt, eenmaal terug in Nederland, last van schuldgevoelens. Waarom was ze niet gewoon eerlijk geweest? Als het noodlot toeslaat voor haar neef wil Lisa de onderste steen boven krijgen.
 
Titel: Verleid in ketens -1
Auteur: Lola Mathilde

Angelique is een Française en komt uit een religieus gezin. Ze wil non worden. Haar beide ouders werken als docenten Godsdienst en zijzelf heeft Theologie gestudeerd. Als ze naar New York reist voor een vrouwenweekend met haar nieuwe vriendinnen, wordt ze gedrogeerd, gekidnapt en verleid door een vreemdeling. Angelique is nog maagd en heeft weinig ervaring met mannen. Ze heeft een heerlijke tijd met haar vriendinnen, maar verliest zich in hem en raakt zo steeds verder verstrikt in zijn web. 
 
Dit is het eerste verhaal van de Sex en Friends serie over Prudence, Monika, Emma en Angelique. Ze ontmoeten elkaar via een oproep op social media en worden ondanks hun verschillende karakters, afkomst en cultuur, vriendinnen van elkaar. Het enige wat ze gemeen hebben zijn hun ingewikkelde, erotische avonturen. Macht, liefde, haat, romantiek... Volg hen op hun reis door de wereld en lees hun unieke liefdesverhalen.
 
Titel: Gwens geheim
Auteur: Dani van Doorn

Gwen heeft veel meegemaakt: haar ouders zijn vermoord tijdens een postkoetsoverval en later maakt ze zelf een angstaanjagende overval mee. Als ze denkt alles weer achter zich te hebben gelaten, herkent ze op een sociale bijeenkomst de stem van een van de overvallers. Tot haar verbijstering blijkt het Lord Westcott, hun nieuwe buurman, te zijn. Woede welt in haar op, die arrogante kerel zal boeten voor wat hij haar heeft aangedaan! Maar zo eenvoudig is dat niet…
 
Titel: Oscar
Auteur: Yvonne Franssen

In de psychologische thriller Oscar verandert Ilse’s leven in een ware nachtmerrie als haar vier maanden oude zoontje Oscar op klaarlichte dag verdwijnt. Een grootscheepse zoekactie wordt op touw gezet en al gauw lijkt er een verband te bestaan met een moordzaak en de mysterieuze verdwijning van een baby uit het verleden. Maar welke rol speelt Ilse zelf in deze kwestie? En wat heeft de rechercheur die de zaak onderzoekt te verbergen?
 
Titel: Warme traan
Auteur: Trienke Vollegraaf -Otter

Suzan is gelukkig getrouwd met Patrick. Tijdens de zwangerschap voelt ze zich prima en erg gelukkig, ondanks een beginnende bekkeninstabiliteit. Na de bevalling komt aan dit geluk abrupt een einde. Hun dochtertje is een sterrenkijkertje en wordt geboren met het Kiss-syndroom. Tot overmaat van ramp belandt Suzan in een postnatale depressie. Baby Samantha is een lief meisje, maar Suzan kan niet van haar genieten. Ze wil het wel, maar haar hart zit op slot. Als ze dan ook nog te maken krijgen met ernstige geluidsoverlast van hun buren, gaat het verder bergafwaarts met haar. 
Titel: Een echte Vonk
Auteur: Rinus Vonk

De zoektocht van Rinus Vonk neemt de lezer mee van Rotterdam-Zuid van rond de Tweede Wereldoorlog naar een nazi strafkamp in Duitsland. Dit brengt niet alleen onbeantwoorde vragen naar de oppervlakte, maar ook verschrikkelijke niet eerder uitgesproken geheimen en diep weggestopt verdriet. Aan de hand van lang vergeten herinneringen ontstaat een reconstructie van zijn familiegeschiedenis en het leven van zijn te vroeg overleden vader. 
 
Titel: Ik zal altijd voor je blijven zingen
Auteur: Jan Vredenburg

In non-fictie en een vleugje fictie neemt de auteur je mee in zijn zoektocht naar antwoorden op de vragen waarmee zijn moeder hem confronteerde tijdens haar verblijf in het ziekenhuis. Het leverde een bijzonder verrassende reis op door het alleroudste deel van Amsterdam in een leven waarin de schrijver zijn ouders nauwelijks herkent. Levensverhalen met foto’s van voor en na de oorlog met aanvullende wetenswaardigheden over de oude stad maken dit boek - met humor, muziek en herinneringen -  tot een baken in de strijd tegen het alsmaar voortwoekerende Alzheimer-monster.
 
Titel: Uitgespeeld
Auteur: Inge Spaan

Als Laura’s vader plotseling overlijdt, is het haar taak kleding uit te zoeken die hij in zijn kist zal dragen. Daarbij doet ze een ontdekking die ze liever niet had gedaan. Wat heeft hij te maken met de verdwijningszaak die volop in het nieuws is? Voor het oudere echtpaar dat van de aardbodem lijkt verdwenen, wordt het ergste gevreesd. Het blijkt om de ouders van Laura’s vroegere klasgenoot Rogier te gaan en Laura zoekt contact met de herrieschopper van twintig jaar geleden. Laura’s collega Leendert besteedt een groot deel van zijn vrije tijd aan spelletjes in de digitale wereld. Zijn favoriete spel Klopjacht lijkt erg waarheidsgetrouw. Kan Leendert iets voor Laura betekenen in haar zoektocht naar de waarheid en kunnen ze samen een dramatische afloop voorkomen?
 
Titel: Astarte
Auteur: Petra Spark

Rechercheur Sam Faingart wordt ingeschakeld wanneer een vrouw vermoord wordt aangetroffen in een ondergrondse parkeergarage. In zijn zoektocht naar de identiteit van het slachtoffer krijgt hij hulp van de forensisch patholoog Olivia Vandenberghe. Zij komt tijdens de autopsie tot een lugubere ontdekking. Sams zoektocht wordt steeds complexer wanneer menselijke resten worden ontdekt in een Vilvoords kasteel en vrouwen verdwijnen. Uit de lijkschouwing blijkt dat er een gruwelijk verband is tussen de verschillende zaken. Wat hebben een vijftig jaar oude moord, twee vermoorde vrouwen en de ontvoering van een kasteeleigenares met elkaar te maken?
 
Titel: Vallen in verse sneeuw
Auteur: Diverse

Tien verschillende auteurs hebben hun uiterste best gedaan om tien leuke, maar vooral ook spannende kerstverhalen te schrijven. Heerlijk om te beluisteren tijdens die lange, donker kerstdagen, maar natuurlijk ook ideaal om als uniek kerstcadeau onder de boom te leggen.
 
Titel: Bob Evers, deel 51
Auteur: Peter de Zwaan

Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos worden door pa Roos zonder duidelijke opdracht naar San Diego gestuurd voor een cruise op de SeaRose die onder bevel staat van kapitein Holdert, een man die een karrenvracht appels met de drie jongens te schillen heeft. De cruise voert via drie plaatsen in Mexico naar het Panamakanaal en vandaar naar Fort Lauderdale in Florida.
In San Diego ziet Jan dat een kleine man met een Mexicaans uiterlijk clandestien de pier op probeert te komen waar de cruiseschepen aanleggen. De poging slaagt en de bedoeling is duidelijk: de man maakt zich klaar om iets uit te stukken met of op een cruiseschip.
Arie ziet de Mexicaan later op de dag in het restaurant van een hotel dat door het opduiken van een grote, hoekige man en de hulp van een paar honderd scholieren in een slagveld verandert.
Bob ziet hem op vrijwel dezelfde tijd in een jachthaven waar een omvangrijke politieactie gaande is.
Als de rust in het hotel en de jachthaven is weergekeerd stellen Jan, Bob en Arie vast dat er sprake moet zijn van twee kleine Mexicaanse mannen die broers zouden kunnen zijn. Ze zijn ervan overtuigd dat minstens een van die broers clandestien aan boord van een cruiseschip probeert te komen en het enige schip dat in aanmerking komt, is de SeaRose.
De grote vraag is: hoe kom je ongezien aan boord van een luxe praalschip dat aanlegt aan een beveiligde pier en waarom zou iemand dat willen? Duizenden Mexicanen proberen elk jaar om illegaal de Verenigde Staten binnen te komen, maar waarom slooft een Mexicaan zich uit om als verstekeling illegaal de USA te verlaten?

 
Titel: Bob Evers deel 52
Auteur: Peter de Zwaan

De opdracht van pa Roos aan zijn zoon Arie en diens vrienden Jan Prins en Bob Evers was eenvoudig: ‘Vlieg naar San Diego in Californië en maak een cruise op mijn praalschip SeaRose, kijk uit je doppen en gebruik je verstand.’
Een week later hebben de drie jongens het aan de stok met de diefachtige Antonio Rivas en zijn broer Eduardo. In Acapulco worden de jongens uiteengeslagen. Terwijl Jan probeert samen met premiejager Bruce Jonaths ongemerkt een hotel te verlaten om aan de Rivas-familie te ontsnappen, drijven Bob en Arie op de SeaRose in de richting van Huatulco.
Het besluit van Jan en Jonaths om niet per vliegtuig naar Huatulco te reizen maar in een auto leidt tot een nachtelijke tocht met hindernissen variërend van een ontmoeting met alligators en oponthoud bij een politiepost tot een schietpartij bij een pompstation en vlammen met een hoogte van vijftien meter.
Aan boord van de SeaRose houden Bob en Arie de chef van de veiligheidsdienst uit de slaap omdat Arie een plan heeft bedacht waar kapitein Holdert van gruwt en waardoor Bob een tocht moet maken in een loodsboot die door manshoge golven ploegt.
In de havenplaats Santa Cruz ziet Arie kans de vrouw van Eduardo Rivas in de luren te leggen en slaagt hij er vervolgens in zich te laten kidnappen. Hij belandt in een kelder waarin zich een Mexicaan bevindt die denkt dat hij kan ontsnappen met behulp van tientallen liters lijm.
De Mexicaan heeft belangrijke informatie en Arie weigert dan ook de kelder te verlaten als Bob na een bevrijdingsactie bovenaan de trap staat en Jan een verdieping hoger met een geweer in de buik staat te porren van een man die kans denkt te maken op een half miljoen dollars.
 
Titel: Bob Eers deel 53
Auteur: Peter de Zwaan

In La Gloria, een onbetekenende vlek aan de Caribische Zee, treffen Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos niet de gevluchte verstekeling Antonio Rivas, maar wel zijn schoonzuster Cristina en, tot hun verbijstering, ook premiejager Bruce Jonaths.
Cristina is eregast op een bruiloftsfeest met vreemd uitgedoste Amerikanen die om niet geheel duidelijke redenen op de vuist gaan met Mexicaans personeel.
Premiejager Jonaths brengt het feest door in een kuil, bedolven onder een stapel oude banden.
In een poging helderheid in de situatie te krijgen vuurt Jan een schot af op een Mexicaan. Hij raakt een doos met vuurwerk waarna tien kilometer kuststreek in rep en roer geraakt.
Bob ontdekt dat Cristina opeens opvallend dikke maatjes is met Antonio die een riant strandhuis heeft gehuurd. Bob weet het huis binnen te dringen en verkrijgt aanwijzingen over de plaats waar de vijf miljoen dollars zijn gestald die Antonio in Salt Lake City heeft verduisterd.
Na de bevrijding van Bruce Jonaths, waarbij een dappere bewaker een lading hagel in zijn kuiten krijgt, trekken de drie jongens, vergezeld van een gekwelde maar nog steeds strijdlustige premiejager, op naar een restaurant in Chetumal.
Hier werkt Jan een gewaagd plan van Arie piekfijn uit en draait hij Cristina na een reeks glorierijke missers enkele dagen eerder nu een glorierijke loer.
Tussen de bedrijven door doet Arie belangrijke flesjes op en pleegt Bob telefoontjes die geld opleveren en een duidelijke opdracht: kom naar Pittsburgh, meteen en zonder omwegen.
 
Titel: Bob Evers deel 54
Auteur: Peter de Zwaan

De opdracht van pa Evers is duidelijk: ‘Dean Homer, een van mijn hoofdingenieurs, is van slag omdat zijn Mighty Mite is gestolen, een jeep die kort na de Tweede Wereldoorlog is ontwikkeld en waarvan er maar 3200 zijn gemaakt. Hij weet wie het voertuig heeft gestolen en waar het zich bevindt. Haal de jeep terug.’
Een simpel klusje dat iedere sheriff zou kunnen opknappen, ware het niet dat de dief in de Endless Mountains woont, een deel van het Appalachengebergte waar sheriffs liever niet komen.
Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos huren huisjes in een State Park en gaan op een avond waarop de regen met bakken uit de hemel valt op onderzoek uit. Ze ervaren dat ze zich beter hadden moeten voorbereiden als ze in het nauwelijks toegankelijke gebied rond het gehucht Kasson Brook te maken krijgen met een man die geen vreemdelingen in de buurt van zijn zeldzame oldtimers duldt. Hij zet Arie gevangen in de smeerkuil van zijn garage en dwingt Bob en Jan tot een woeste tocht door bossen, heuvels en een kreek, achtervolgd door iemand die met scherp schiet.
In Pittsburgh krijgen de jongens te maken met een man, driemaal zo dik als Arie, die zich uitgeeft voor privédetective en een vader en een zoon die ervan houden zich te verkleden. Niet alleen als Kerstman of Paashaas, maar ook als Mountain Men, waarbij de vader een voorkeur heeft voor het uiterlijk van countryzanger Willie Nelson.
De finale speelt zich af in een schuur in het bosgebied aan de rand van Pittsburgh en in een loods van vader Evers, waar Jan, Bob en Arie na een serie bizarre belevenissen voor de vraag staan: wie vertellen we wat of houden we hermetisch onze mond en gaan we zo snel mogelijk naar Nederland waar pa Prins met smart op ons wacht.
 
Titel: Bob Evers deel 55
Auteur: Peter de Zwaan

Jans vader, kolonel Prins, noemt problemen waarbij gevaar en avontuur een rol spelen perikelen. Ze ontstonden toen huishoudster Marianne een huis in Odiliapeel erfde van een neef die ze nauwelijks kende. Maik Landleben verdween uit haar leven toen hij naar het buitenland ging: Amerika, Afrika, China. Waarom hij terug kwam en in de Peel ging wonen, weet ze niet en waarom een grote man haar wegjoeg toen ze haar erfenis wilde bekijken, weet ze evenmin.
Of Jan, Bob en Arie dat willen uitzoeken, is de opdracht van de kolonel die bang is dat Marianne naar haar nieuwe huis zal vertrekken en hem in Amsterdam zal achterlaten.
Jan is minstens even bang. Van het idee dat hij met zijn vader naar de supermarkt moet, krijgt hij zelfs in volle najaarszon nachtmerries.
Voorzien van een wonderlijk assortiment aan voertuigen, variërend van een Mercedes die ooit dienst heeft gedaan als ambulance in het Duitse leger tot een minibus die door amateurs is beschilderd met bloemen, trekken ze in een nacht met dichte mist naar Brabant. Daar krijgen ze te maken met Rafael Dupont die prachtig Mona Lisa’s en Nachtwachten kan naschilderen en die iets uitspookt in een soort fort dat in een grote schuur is gebouwd.
Jan en Bob dringen de schuur binnen en nemen een kijkje, Arie laat zich gevangennemen en afvoeren door een Roemeense gastarbeider met wie hij wonderlijke zaken doet.
Tussen bouwketen naast een serie paardenstallen waar een bus in een mum van tijd wordt gesloopt, komt enige duidelijkheid: Dupont, die Fons de Schilder wordt genoemd, en Maik Landleben waren ooit vrienden … tot het huis dat Marianne erfde, werd verkocht.

 
Titel: Knopen in je touw
Auteur: Kirstin Rozema

Pesten is stom! Dat is iets wat Floor Finstra (bijna 11) heel zeker weet. En zij kan het weten, want ze maakt het bijna dagelijks mee. Thuis hoeft ze niet te rekenen op veel steun, want papa en mama zijn vaak ruzie aan het maken. Vooral over het feit dat papa, die schrijver is, het te druk vindt thuis. Te rumoerig, te weinig ruimte en dan is er ook nog Floor, die altijd thuis speelt, en dan volgens hem veel te veel lawaai maakt. Dan koopt papa een chalet op een camping in Haaksbergen. Floor vindt het er heerlijk en voor het eerst in haar leven krijgt ze vrienden. Alles lijkt perfect, maar waarom doet mama zo moeilijk? Waarom wil ze nooit mee naar de camping? Vlak voor de grote vakantie begint, ontdekt Floor wat mama's geheim is en haar wereld stort in. Gelukkig zijn oom Henk en tante Marie er, de beheerders van de camping. Zij zijn als een echte opa en oma voor Floor. Floor krijgt toch nog een heel fijne vakantie, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Is papa na de superspannende spooktocht over de camping echt vervloekt of is hij gewoon hartstikke ziek? Waarom wil mama eerst niet komen, maar staat ze dan toch ineens op de camping? En komt het nog goed tussen papa en mama? Knopen in je touw is een jeugdboek dat soms heel spannend en verdrietig is, maar ook grappig en vooral herkenbaar. Geschikt voor kinderen van ca. 10 - 12 jaar.
 
Titel: Heldenbende
Auteur: Kirstin Rozema

In het dorpje Amerleef is nooit iets te doen. Totdat er ineens een zwartgeverfde Audi Q7 door het dorp raast. Ja, inderdaad: zwartgeverfd. Dat is heel vreemd. Als dan Aster Reinders uit groep 8 van de Julianaschool ineens spoorloos verdwijnt, is het raadsel compleet. Hebben die auto en de verdwijning met elkaar te maken? En waarom doen de ouders van Aster ineens zo raar?
De klasgenoten van Aster besluiten niet te wachten tot de volwassenen het oplossen, maar beginnen zelf een zoektocht. Waar is Aster? Waarom wordt het huis van Asters ouders midden in de nacht schoongemaakt? En van wie is die geverfde auto?
Heldenbende sleept je in volle vaart met Alice en haar vrienden mee in de zoektocht. Gaan ze Aster vinden? Komen ze achter het raadsel van de geverfde auto en het grote geheim op het erf van Asters opa? En ben je echt een held wanneer je iemand helpt die in de problemen zit? Alice en haar vrienden vinden van niet. Dat is toch vanzelfsprekend?!
Heldenbende is een spannend jeugdboek dat geschikt is voor kinderen vanaf 9 jaar.
 
Titel: Onder jouw huid
Auteur: Margareth Hillebrandt

De dertigjarige Lena is evenals haar moeder bipolair. Ze verwaarloost zichzelf, voelt zich minderwaardig en heeft vaak moeite met het leven. Veerle, Lena’s buurvrouw, lijkt alles mee te hebben: haar uiterlijk, haar leuke baan en haar prachtig ingerichte huis. Als Veerle in opdracht van het modehuis waarvoor ze werkt drie maanden naar Buenos Aires vertrekt, vraagt ze Lena om op haar kat Dali te passen. Met het overhandigen van haar huissleutel geeft ze Lena niet alleen de toegang tot haar huis, maar ook tot haar leven. Voor beide vrouwen heeft dit desastreuze gevolgen.
 
Titel: Rots
Auteur: Koen D'haene

Sarah en Mats zijn op de vlucht voor de leugens en misdaden uit hun verleden. Samen met hun vrienden Jan en Joke voelen ze zich veilig in de luwte van de Ardense bossen. Toch worden ze ook daar opgeschrikt door de demonen uit hun vroegere leven.
 
Titel: Onder druk
Auteur: Diverse

Ken je de uitdrukking onder druk wordt alles vloeibaar? Vrij vertaald komt het erop neer dat mensen boven zichzelf uitstijgen als de situatie uitzonderlijk is. Overigens kan het ook zijn dat een persoon onder druk juist bevriest en geen enkele actie onderneemt omdat ie volledig is lamgeslagen. Deze bundel neemt je mee in 27 spannende verhalen waarin de druk zienderogen toeneemt.
 
Onder druk bevat verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers, met: Anke van der Kind, Roland Kalkman, Nathanya van Nijnatten, Ramon van Huffelen, Alain De Lannoy, Margareth Hillebrandt, Marieke Jongejan, Frans van der Eem, Marjo de Vroed, Renée Lemaire, Gert-Jan van den Bemd, Ben Dekkers, Adri van Beelen, Gerard R. Bras, Gerard van Leijenhorst, Suzanne van Brakel, Heleen van Kuik-Bollen, Daniëlle Stege, Aagema, Anne Segaar, Anne Koorevaar en Ann-Rose Hermer en de op uitnodiging schrijvende LetterRijn-auteurs: Era Richmen, Koen D’haene, Rob Bakker, Karin Hazendonk en Melissa Skaye.
 
Titel: Het complot tegen Nederland
Auteur: Rob Bakker

Amsterdam, tijdens de Eurotop verblijft de Duitse bondskanselier in de best bewaakte suite van het best bewaakte hotel van de stad. Toch wordt hij op een ochtend dood aangetroffen: vermoord ...
Terwijl elkaar tegenwerkende Duitse en Nederlandse autoriteiten zich koortsachtig op de zaak storten, ontvouwt zich een complot dat een weergaloze en zeer doordachte planning verraadt.
De politieke thriller Het Complot Tegen Nederland is het verhaal van een succesvolle aanslag en de (euro)politieke gevolgen ervan. Het Complot Tegen Nederland begint waar De Dag van de Jakhals eindigde!
 
Titel: Gevangen in hitte
Auteur: Lola Mathilde

Gevangen in hitte is het tweede verhaal van seizoen 1 van Sex and Friends.
De Engelse Emma woont in een trendy wijk van Londen. Ze werkt als een gedreven familieadvocaat, waar ze helemaal in opgaat. Ze is ambitieus, een doorzetter en spendeert vrijwel al haar tijd aan haar werk. De weekenden brengt ze door op het Engelse plattegrond waar ze een cottage huurt bij een oudere dame, waar ze tot rust kan komen. Dan staat er op een avond onverwacht de jonge, stoere politieagent Adrian voor haar deur...
 

 
Titel: Love unlimited
Auteur: Leonie Linssen

Wat doe je als je opeens op een ander verliefd wordt? Of als je partner je vertelt dat ze meer seks wil? Hoe werk je samen toe naar een relatie die meer ruimte biedt voor je eigen verlangens? Kun je liefde delen met een ander dan je eigen partner? Hoe ga je om met vreemdgaan, met jaloezie, onmacht, boosheid naar je partner of… met de nieuwe liefde van je partner?
In dertien sprekende voorbeelden laat relatiecoach Leonie Linssen zien dat er veel meer mogelijkheden zijn dan vreemdgaan. Ook als er anderen bij betrokken zijn. Love Unlimited daagt je uit om met een open hart en een volkomen frisse blik naar je liefdesleven te kijken en vooral naar jezelf, je angsten en verlangens. Polyamorie, biseksualiteit, monogamie en andere belangrijke liefdesthema’s worden helder en praktisch beschreven. De kaderteksten met spraakmakende achtergrondinformatie over liefde, seksualiteit en intimiteit in eeuwenoude culturen zijn een inspiratiebron voor wie naar een eigen waarheid zoekt in de liefde. Derde druk Deze derde druk van Love Unlimited bevat, naast een hoofdstuk over tweeling-zielrelaties, ook een werkboek met oefeningen en reflectievragen. Daardoor kun je thuis zelf of samen met je partner(s) direct aan de slag om te groeien naar een relatie met meer liefde. Ook als die monogaam is.
 
Titel: Lekker geregeld
Auteur: Marijke van den Elzen

Fleur is blut, platzak en kan de huur niet meer betalen. Een vriendin van haar weet nog wel een manier om snel veel geld te verdienen. Fleur is wanhopig en zegt ja. Gelukkig staat, precies op het goede moment, Mathijs voor haar neus. Hij biedt aan om haar te helpen. Sanne heeft een paar weken vrij genomen om aan haar blog te werken. Daarnaast wil ze ook een last minute boeken naar een warm oord. Vivian, haar beste vriendin, haalt haar over om met haar en haar vrienden vakantie te vieren; gewoon in Nederland. Sanne heeft haar bedenkingen, maar die verdwijnen wanneer ze wordt opgehaald door Mathijs, de super knappe broer van Vivian. Sanne vindt het fijn om Vivian weer te zien. Ze leert Fleur en Vivians andere vrienden kennen. Het is super gezellig, maar er gebeuren ook veel rare dingen. Vivian is niet haar oude vertrouwde zelf. Wat houdt ze voor haar achter? En wat is er met Fleur aan de hand? Sanne weet niet meer wie ze wel en wie ze niet kan geloven.
 
Titel: Alles is terloops
Auteur: Saskia Harkema

Johanna is een ogenschijnlijk succesvolle vrouw die op haar 49ste jaar in een psychiatrische kliniek belandt. Via flashbacks vertelt ze ons over haar leven en komen we te weten hoe ze daar terecht is gekomen. Ze heeft een turbulent leven gehad van reizen, afscheid nemen en opnieuw beginnen. Na heel veel omzwervingen, hoogte- en dieptepunten en bijzondere ontmoetingen beseft ze dat ze ontworteld is en zich altijd een buitenbeentje heeft gevoeld. Er is een steeds terugkerende vraag in haar leven: wie ben je als je niet opgroeit waar je geboren bent, steeds weggaat, daardoor niet echt een thuis hebt en steeds de vraag krijgt (ongeacht waar je bent) waar je vandaan komt? Het is een zoektocht om een antwoord op al die vragen te krijgen. Johanna neemt ons mee op haar reis door Colombia, Argentinië en Brazilië totdat ze definitief terugkeert naar Nederland. Ze krijgt de Q-koorts, vecht voor haar gezondheid, raakt bevriend met vluchtelingen en via de puzzelstukjes van haar leven probeert ze haar evenwicht te hervinden. Zal het haar lukken?
 
Titel: Het beest van Bakendorp
Auteur: Particia Mollenhauer

Het is levensgevaarlijk om oude beesten wakker te maken ondervindt een Zeeuwse nakomeling van een zwarte slavenhandelaar, als zij sinistere familiegeheimen aan het licht brengt.
Janine is een freelance culinair journalist met een Nederlands-Ghanese achtergrond. Na lang zoeken heeft ze eindelijk haar stukje hemel gevonden en verhuist Janine met haar man en twee kinderen naar het rustig gelegen gehucht Bakendorp op Zuid-Beveland.
Haar ideale leven wordt echter ruw verstoord als tijdens verbouwingswerkzaamheden in de tuin de stoffelijke resten van drie mannen worden blootgelegd. Wie waren deze mannen en hoe zijn ze daar terechtgekomen? Het raadsel wordt complexer als uit forensisch onderzoek blijkt dat twee van de drie gevonden mannen alsook zijzélf afstammen van dezelfde voorouder uit West-Afrika, de steenrijke zwarte slavenhandelaar Jacob Rühle (1751-1828). Janine start haar onderzoek.
 
Titel: Vuurproef
Auteur: Sophie Ester

Dertien jaar na een aanslag, waarbij Vincent bijna alles verloor, heeft het leven voor hem weer glans gekregen. Het gaat goed met hem, met zijn band en met de groep mensen om hem heen, die hem zeer dierbaar zijn. Eén van hen is Pieter Jan Kuypers. Voor hem verloopt alles minder soepel. Hij loopt over van vooroordelen en ongezouten meningen. Dat maakt dat hij het niet makkelijk heeft, omdat niet iedereen zijn denkbeelden deelt. Hij doet waar hij goed in is en dat mag hij bewijzen als hij een uitnodiging krijgt van Vincent. Want hoe goed het ook gaat in Sydney: er is een heel groot probleem. Australië staat in brand.
 
Australië kampt ieder jaar met verschrikkelijke bosbranden, die duizenden dieren het leven kost en de prachtige natuur verwoest. Daarom gaat de volledige opbrengst van dit boek naar The Wildlife Warriors Australia.
 
Titel: Het tijdperk van chaos
Auteur: Adjiedj Bakas

In de post-corona wereld, die nu begint met de 2G-samenleving, blijven centrale banken en overheden met helikoptergeld strooien. Belastingen gaan omhoog, energie-inflatie komt bovenop wooninflatie en ook de voedselprijzen stijgen. Er komt een foodrevolutie: GMO meets Organic. Energie ‘blackouts’ worden normaal. Er wordt fors bezuinigd op de zorg, waardoor zorgsparen voor bijvoorbeeld een nieuwe heup normaal wordt. De zorg wordt zo sexy dat outsiders er nieuwe doorbraakinnovaties voor gaan bedenken, waardoor een zorginfarct voorkomen kan worden. Digitalisering 4.0 houdt ons digitaal fit. Hybride werken is er straks niet alleen voor kantoorwerkers, maar met de komst van 6G internet kan de chirurg ook van huis uit op lange afstand opereren. Het platteland beleeft een revival, mede door het hybride werken de komst van elektrische vliegtuigjes, die als vliegende bussen stad en platteland met elkaar verbinden. Er komen mini-kerncentrales aan, waardoor stabiele emissievrije energie voorhanden komt . Het reparatiegilde bloeit: burgers creëren werk en toekomstverslimmers voor medeburgers in een tijd van stagflatie. Containervervoer wordt duurder en bedrijven gaan daarom eigen vrachtschepen charteren. De drugsmaffia, Woke en de Klimaatkerk zorgen voor zelfverminking van het Westen. Bloedige aanslagen door Islamisten houden ons wakker. Ons huis wordt de ‘hondenmand’ waar we genieten van thuiswellness en de woonkeuken. We leren leven van lockdown naar lockdown. De nieuwe supermacht China doet ondertussen zich meer en meer gelden: de Koude Oorlog is terug. Welkom in de toekomst!
 
Titel: Dierbaar geschenk
Auteur: Olga van der Meer

Jolande en haar man Ralph genieten van het gezinsleven met hun twee kinderen. Dat is iets wat ze haar broer Boris en zijn man Jim ook graag gunt, maar voor hun ligt dat een stuk gecompliceerder. Na lang nadenken en lange gesprekken met Ralph besluit Jolande draagmoeder te worden voor haar broer en zwager. Een lang proces, wat niet zonder slag of stoot verloopt, maar waar ze met volle overtuiging uit liefde instapt. Ze kan het aan. Met haar nuchtere aard, rationele kijk op de wereld en relativeringsvermogen is zij de aangewezen persoon om een gezin voor haar broer te realiseren. Bovendien heeft ze Ralph naast zich. Met zijn onvoorwaardelijke steun kan ze alles aan. Het verloopt allemaal volgens plan, tot aan het overhandigen van de baby aan haar broer en zwager toe. Tot ze hem later weer ziet en ze zich vertwijfeld afvraagt wat ze gedaan heeft. Het verdriet om deze weggegeven baby slaat hard toe en dreigt zelfs haar huwelijksgeluk met Ralph te verstoren. Bij Boris en Jim verloopt ook niet alles van een leien dakje, want vooral Jim wordt gedreven door angst en onzekerheid. Hij doet er alles aan om zijn kind te houden
 
Titel: De Bucketlist
Auteur: Annette van Luyk

10 bestemmingen 10 opdrachten 10 bijzondere verhalen Diana krijgt na de dood van haar vriend Jaap, met wie ze twee jaar een relatie heeft gehad, een ongebruikelijk testament in handen. Daarin vraagt hij haar verschillende plekken in de wereld te bezoeken die speciaal voor hem zijn, maar waar hij door zijn vrij plotselinge dood na een kort ziekbed niet meer met haar naar toe kan gaan. Op elke bestemming ontmoet ze iemand uit het verleden van Jaap en al haar onkosten worden vergoed. In de eerste instantie is ze wat sceptisch en twijfelt ze of ze aan zijn laatste wens wil voldoen zonder zijn gezelschap. Maar de geheimzinnige erfenis die ze aan het einde van haar reis zal ontvangen maakt haar dusdanig nieuwsgierig dat ze besluit de uitdaging aan te gaan. Het wordt een reis vol verrassingen langs Jaaps bewogen leven. Een avontuurlijke feelgood-roman vol persoonlijke verhalen en een tikkeltje spanning. Annette van Luyk (1962) komt uit Den Haag. Ze werkte jarenlang als purser bij KLM. Ze heeft, naast schrijven, een grotepassie voor reizen en Italië. Samen met haar man bezit ze een huis in Puglia. De pers over haar eerdere romans: ‘Een Perfecte illusie is spannend en romantisch, met een interessante mix van online datingfraude en oude voodoo-achtige rituelen.’ (Annemiek Buijs voor Biblion) ‘Met Roadtrip Italia bewijst van Luyk dat ze zich kan meten met andere succesvolle auteurs in dit genre.' (Hanneke Tinor-Centi voor Hebban.nl)
 
Titel: Valse verlangens en bloedende harten
Auteur: Sol Bouzamour

Gebaseerd op waargebeurde feiten.
 
Nadat Adam is gedumpt door zijn vriendin gaat hij aan de slag als hoofdportier bij een sexclub aan het Rembrandtsplein. Zijn collega is de vrome Marokkaan Noah.
Adam heeft het moeilijk vanwege zijn liefdesverdriet, maar krijgt er weinig tijd voor in het bruisende nachtleven waarin hij en Noah naam en faam genieten.
Alhoewel bruisend: ze worden achtervolgd door de onder- en de bovenwereld, waarin ze een spoor van vernieling achterlaten. Het draait om een Mondriaan, of in ieder geval iets wat er minstens op moet lijken…
 
Een verhaal over liefde en loyaliteit in een keiharde wereld, maar vooral over de zoektocht naar eigen identiteit.
 
Titel: Gemma Latour
Auteur: Dani van Doorn

1908, Eindhoven. Gemma is mooi en intelligent, maar haar scherpe tong houdt elke man op een afstand. Haar keurige vrijgezellenleven in een klein provinciestadje vindt ze geeuwvervelend tot ze samen met privédetective Ben Hoytsma achter de gestolen broche van haar zus aangaat. Eindelijk actie, uitdaging én romantiek! Om vaker met Ben te mogen samenwerken, moet ze bewijzen dat ze onmisbaar is bij zijn speurwerk. Gretig gooit Gemma zich op de eerste opdracht. Onderwijl wordt ze heen en weer geslingerd tussen haar heftige gevoelens voor Ben en haar twijfels aan een gezamenlijke toekomst. Het weerhoudt haar en Ben er niet van om voortdurend te flirten en spitsvondige dialogen te voeren. Een romantisch en geestig verhaal met de nodige spanning.
 
Titel: Het wespennest
Auteur: Karin Kallenberg

Als Lisa wordt aangenomen bij het lifestyle warenhuis Het Wespennest BV komt ze terecht in een reorganisatie en haar baan staat op de tocht. Desondanks belast haar baas haar met een vertrouwelijke taak: de administratie van een weeshuis in Mozambique. Als op een dag haar functie weggesaneerd blijkt en ze vermoedt dat er geknoeid is met de betalingen aan besluit ze ter plekke poolshoogte te gaan nemen. In Maputo leert ze de knappe Mozambikaan Antipas kennen, waar ze als een blok voor valt. Samen gaan ze op zoek naar het weeshuis. Lukt het Lisa om het weeshuis te vinden en orde op zaken te stellen? Zijn Antipas en zij ondanks de afstand en de grote culturele verschillen voor elkaar bestemd?
 
Titel: De molenaarsdochter
Auteur: Jacob Vis

Commissaris Ben van Arkel, bekend uit vorige thrillers van Jacob Vis, trouwt met de mooie molenaarsdochter Lynn Vos. Hoewel zij elkaar de liefde van hun leven noemen, wordt het pril geluk ernstig verstoord als Ben onomkeerbare geheugenproblemen vertoont en Lynn steeds vaker niet herkent. De oorzaak is een nooit volledig geheelde hersenbeschadiging na een moordaanslag door een wraakzuchtige ex-arrestante.
Lynn zet haar carrière als topactrice opzij om zich aan mantelzorg voor haar man te wijden. Ook zij vreest de wraak van oude vijanden, als Jan Peter Molenaar, alias Brains en Clara Maat in IJsselmonde opduiken: een duo dat in het begin van deze eeuw de beruchtste jeugdbende van Nederland leidde. Na een lange gevangenisstraf lijkt het of M & M hun leven hebben gebeterd en zich met het gelijknamige makelaarskantoor in agrarisch vastgoed in legale zaken begeven. Maar al snel blijkt dat de makelaardij een dekmantel is voor hoogst strafbare feiten…
 
Titel: Thuisgebracht
Auteur: Elena Walters

Het jaar 1914. Marcus Walters moet zijn jonge vrouw Grete en hun dochtertje Fia in Duitsland achterlaten om als soldaat de zuidgrens van het neutrale Nederland te gaan bewaken. Over die belevenissen houdt hij een dagboek bij. In Tilburg geeft de Vlaamse Andrea van Loosbroek gehoor aan de oproep van de overheid, die particulieren vraagt om Belgische vluchtelingen op te vangen, die bij duizenden de grens over komen. De schoonzussen Clemence en Nadine Vermeire en hun drie kinderen vinden een tijdelijk onderkomen in stadsvilla ‘De Zeven Leeuwen’ waar Andrea woont met haar man Anton, dochtertje Marie-José, de vader van Anton en hun gedienstigen Jeane en Geertruike. En dan is er nog een meisje dat tijdens de vlucht haar moeder is kwijtgeraakt. Een eeuw later vindt Elena, Marcus kleindochter, de dagboeken. Haar interesse in deze onbekende periode uit het leven van haar grootvader verbreedt zich gaandeweg buiten de historische kaders, naar het menselijk ervaren van gemis en ontheemding, het belang van verbinding en ontmoeting en het verlangen naar empathie en acceptatie. Het besef groeit dat het tijd wordt om gecompliceerde familierelaties en ingrijpende gebeurtenissen uit haar eigen leven thuis te brengen.
 
Titel: Ivoorroute
Auteur: Ellen De Vriend

Ivoorroute is een boeiende reisthriller die met elke pagina spannender wordt en de lezer meeneemt in een intens en adembenemend verhaal. Loes en Sandra maken met vier anderen een groepsreis door Oeganda. Midden in de nacht slaan ivoorstropers hun slag in een nationaal park. Wanneer Loes bij toeval getuige is, blijft dat niet onopgemerkt. De groep wordt achtervolgd en bedreigd en de ontspannen reis verandert in een zinderend avontuur. De twee vrouwen moeten alle zeilen bijzetten om het vege lijf te redden en te ontrafelen wat zich afspeelt. Kunnen ze tijdig terug naar huis voor er nog meer slachtoffers vallen? Ivoorroute is een boeiende reisthriller die met elke pagina spannender wordt en de lezer meeneemt in een intens en adembenemend verhaal.
 
Titel: Het verdriet van de Schilderswijk
Auteur: Maaike van Charante

‘Als het waar is wat veel oud-Schilderswijkers zeggen, dan kun je er niet omheen dat duizenden – misschien wel tienduizenden – iets verschrikkelijks is aangedaan...’ Er is veel geschreven over de Haagse Schilderswijk, maar zelden vanuit het standpunt van de Schilderswijkers zelf. Maaike van Charante zocht in het Haags Gemeentearchief naar de oorzaken van de grote veranderingen in Nederlands bekendste – en wellicht beruchtste – volkswijk tijdens de periode 1960-1980. Ze beschrijft het langgerekte sterfbed van de oude wijk en de pijn van de bewoners. Het boek eindigt met een krachtige oproep om te leren van de geschiedenis: ‘Met dit boek wil ik een monument oprichten voor al die mensen die vertrapt zijn en niet gehoord werden. De teloorgang van de oude Schilderswijk was een tragedie. Maar laten we tenminste leren van deze ramp, opdat de machtelozen niet opnieuw vermalen worden door de onverschilligheid van de machtigen.'
 
- Powered by Citoweb -